Kontakta oss 031 - 51 57 77

Äventyrsvecka – North Wales

Äventyrsvecka i Norra wales med Adventure Lovers

Är du redo att ta dig an ett av Europas bästa ställen för rejäla äventyr och nej det är inte Chamonix denna gång. Stället för en fantastisk Multisport-vecka är North Wales. Du kommer att få stifta bekantskap med kustlinjen, berg, dalar och floder. Professionell guide.

Varje dag är ett nytt äventyr så ladda upp och gör dig redo för en adrenalinstinn vecka i Wales.

Du har massvis med aktiviteter framför dig som, paddla kanot, vandra, köra packrafting, flotte, RIB, testa coasteering.

Game on?

Vi hämtar upp dig på Manchesters flygplats och kör dig till hotellet i pittoreska Llangollen. Första den handlar mer om att bekanta dig med kamrater och omgivningar.

Du behöver bara tänka på att ta dig till Wales full av energi och äventyrslusta. All utrustning, guider, våtdräkter och transporter sköter vi åt dig.

8-dagar med noll-krångel

 • Paddla kanot heldag
 • Bergsvandring
 • 1,5h med RIB-båt
 • Rafting
 • 5 nätter på Boutique hotel
 • 2 nätter "bunkhouse"
 • Frukost varje morgon och 3 middagar
 • Professionella guider, engelsktalande
 • Alla transporter i UK, exkl transport till och från flygplatsen

Läs mer under "Pris-fliken".

Minimiålder: 18 år

Minst 7 och max 12 deltagare för att tur ska bli av. Du får veta minst 30 dagar innan start om resan inte blir av.

OBS: Din guide har full diskretion att ändra en del i programmet till följd av väder, gruppens storlek, fysik, erfarenhet mm.

Dag 1 - Fredag - Manchester flygplats - vidare till Bala

Du flyger till MAN (Manchesters flygplats). Du kan välja på tåg eller town car ner till Bala.

Incheckning från kl 14.00. Njut av staden eller bara slappa på hotellet.

Kl 18.00 är det dags får du briefing om veckan och efter det en härlig välkomstmiddag.

Dag 2 -Lördag - Paddla kanot

Ny dag och då är det kanot som gäller. Sätt i dig en stadig frukost så det finns energi minst fram till lunch. Du kommer få klättra, scrambla, hoppa och paddla under din dag. Var redo för en riktigt kul och spännande dag i denna bergsklyfta med forsar som också är hyfsat fysisk. Repellera nedför vattenfall och hoppa från klipporna ner i vattnet är också roliga aktiviteter denna dag.

Fri kväll i Bala

Dag 3 - Söndag - White water rafting

På med våtdräkten för nu blir det åka av i forsarna. På förmiddagen har du äventyr i den mycket kända Tryweryn-forsen. Fullt adrenalin.

När du har återvänt till Bala har du eftermiddagen att strosa runt på byn. Gå ner mot sjöarna och njut av djur- och växtriket.

Dag 4 - Måndag  - Hiking och paddling Dag 1

Under två dagar ska du både vandra och paddla dig fram genom Snowdonias fina nationalpark.

Berget Snowdon är kronan i vackra Snowdonia. Wales och Englands högsta berg är 1085 meter så t om Sverige kan stoltsera med nästan ett dubbelt så högt berg. Det är trots detta en fin utmaning och du kommer som på så många andra berg få en magnifik utsikt om vädret är klart.

Kvällen är till för avslappning och återhämtning. Du sover i ett mer avlägset s k Bunkhouse vid foten av berget.

Du har med din en packbar kanot, snacks och annat viktigt. Din guide leder dig fram på mindre exploaterade stigar genom Snowdonias vackra nationalpark.

På kvällen tillreder du din middag med de andra samlade runt en värmande lägereld. Din guide kommer att lära dig hur du lagar bra amt i vildmarken. Njut av elden, dela historier med dina reskamrater och slutligen är det dags för att krypa ner i sovsäcken i de rymliga tälten som rymmer upp till 6 personer i varje. Du behöver inte ens tänka på att bära din sovsäck till lägret. Vi fraktar den åt dig.

Dag 5 - Tisdag - Hiking och paddling Dag 2

Efter frukosten så fortsätter du mot dagens mål med hjälp av både vandring och paddling.

Du vandrar ner mot stränderna till Llyn Padarn, en av de mer kända sjöarna i Snowdonia. Det är dags att hoppa ner i kajakerna.Paddla genom denna vackra sjö och njut av bergen sett från vattenlinjen. Du kommer att få ett helt annat perspektiv på det hela här nerifrån.

Tillbaka till ditt Bunkhouse för ännu en natt här. Samlas runt lägerelden och gå igenom dagen med dina vänner.

Dag 6 - Onsdag - Världens snabbaste RIB

Idag kommer det gå undan! Efter frukost ska du få åka RIB-båt. Du kommer att känna att du lever när vinden rufsar till ditt hår och saltvattnet piskar upp i ditt ansikte när du åker längs Menail Straits. Båten kommer vrida, vända och hoppa på vågorna och du kommer få många härliga skratt. Du kommer också att se "Millionaires Row and Garth Pier längs vägen med båten.

Du är färdig innan lunch och vi tar dig tillbaka till Beaumaris. Här checkar vi in på ditt hotell för de kommande dagarna.

Du har eftermiddagen att spendera som du vill, slappa eller gå på stan.

En gång i tiden hade Wales 600 slott och idag återstår det 100 av dem. Antingen som endast ruiner eller restaurerade. En av de mer imponerande slotten är Beeaumris Castle. Har du energi så gå runt och upptäck slottet och den fina stan.

Dag 7 - Torsdag - Coasteering - Frivillig aktivitet Zipline

Förmiddagen ledig, så njut av staden ller ta sovmorgon.

Vi vill dock att du ska känna att du får ut så mycket som möjligt av din äventyrsvecka i norra Wales så om du är sugen på mer adrenalin så erbjuder vi dig att bokas upp Europas längsta och snabbast Zipline.

Du kommer upp i hastighet runt 160 km/h(!), så inget för de svaghjärtade. Accelerationen är enorm och med huvudet först kommer du flyga fram som en kanonkula. Denna aktivitet fylls upp snabbt så en tidig bokning ger dig möjlighet att få testa på något riktigt spännande. Kostnad £95. Boka snabbt om du är intresserad.

Denna eftermiddag ska du hoppa, klättra och scrambla och simma på och nedanför klipporna längs kustlinjen Anglesey. Coasteering är en lite nyare aktivitet som gör en perfekt kombination av klippor och vatten. Norra Wales erbjuder en riktigt fin kuststräcka för just detta. Scrambla dig upp på klipporna, hoppa ner i vattnet och simma till nästa klippa. Ta dig upp på klipporna och gör om det på ett annorlunda sätt. Bara din egen skicklighet sätters topp hur branta klippor du klarar att ta dig upp för. tappar du greppet faller du mjukt i vattnet.

En både spännande och riktigt rolig aktivitet avslutar denna härliga vecka.

FRIVILLIG MÖJLIGHET:

Zipline, Europas längsta och snabbaste. Kostnad £95/person.

Dag 8 - Fredag - Avfärd hem

Det dags att packa, se till att du bytt kontaktuppgifter med dina kamrater och sen hoppa in i bussen för färd till Bala som var ursprungsstaden. Bussen lämnar hotellet kl 10.00. Härifrån kan du ta dig till (MAN), Manchesters flygplats via town car/buss/tåg.

Ett rejält farväl av alla nya bekantskaper.

Se till att du inte bokat ditt flyg för tidigt. Du ska checka in, gå genom security osv innan du är vid din gate.

Pris från: 19 690 kr

Ingår i priset

 • Alla transporter i Storbritannien, exkl. transport till flygplatsen t&r

 • Professionella guider, engelsktalande
 • 7 frukostar, 3 middagar
 • 5 nätter Boutique-hotell i delade rum. Har man inte resesällskap delas rum med persona v samma kön. Vill man ha singelrum så går det oftast att ordna. Låt oss veta i så god tid som möjligt. Extrakostnad för singelrum
 • 2 nätter i mer avskilt "bunkhouse", flerbäddsrum
 • Full dag kanot
 • Full dag bergsvandring
 • Halv dag coastering
 • Halv dag kajaking
 • Halv dag whitewater rafting
 • 1,5h RIB-båt

Ingår inte i priset

 • Resa till Manchester flygplats t & r

 • Transport till och från Flygplatsen. MAN-Bala t&r
 • Försäkring
 • Dricks
 • För att resan ska bli av krävs minimum 8 personer och max 16 personer i gruppen. Du får veta minst 30 dagar innan avresa.
 • Du kan ta tåg eller town car från MAN till
 • Du delar din sovplats i twin-rum (Beaumaris) och flerbäddsrum, eller möjligt twin-rum (Llangollen) Tältet tar max 6 pers
 • Önskar du singelrum så kan vi försöka ordna det i mån av plats till en extra kostnad

 

Antal dagar: 8
Pris från: 19 690 kr
Svårighetsgrad:
Medel lätt
Avresedatum
 • 2022-05-27 - 2022-06-03
 • 2022-07-08 - 2022-07-15
 • 2022-09-16 - 2022-09-23

Intresseanmälan

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kundomdömen