Kontakta oss 031 - 51 57 77

Äventyrsvecka – North Wales

Är du redo att ta dig an ett av Europas bästa ställen för rejäla äventyr och nej det är inte Chamonix denna gång. Stället för en fantastisk Multisport-vecka är North Wales. Du kommer att få stifta bekantskap med kustlinjen, berg, dalar och floder. Professionell guide.

Varje dag är ett nytt äventyr så ladda upp och gör dig redo för en adrenalinstinn vecka i Wales.                                                                                    Du har massvis med aktiviteter framför dig som, paddla kanot, vandra, köra packrafting, flotte, RIB, testa coasteering.

Game on?

Vi hämtar upp dig på Manchesters flygplats och kör dig till hotellet i pittoreska Llangollen. Första den handlar mer om att bekanta dig med kamrater och omgivningar.

Du behöver bara tänka på att ta dig till Wales full av energi och äventyrslusta. All utrustning, guider, våtdräkter och transporter sköter vi åt dig.

8-dagar med noll-krångel

 • Paddla kanot heldag
 • Coasteering halvdag
 • Åk världens snabbaste RIB
 • Besök Wales högsta vattenfall
 • 2 dagars Packrafting
 • 6 nätter på Boutique hotel
 • 1 Campingnatt
 • Professionella guider, engelsktalande
 • Alla transporter i UK, inklusive t&r flygplatsen

Läs mer under "Pris-fliken" om ännu fler aktiviteter som kommer utanför ordinarie program.

OBS: Din guide har full diskretion att ändra en del i programmet till följd av väder, gruppens storlek, fysik, erfarenhet mm.

Dag 1 - Manchester flygplats - vidare till Llangollen

Se till att vara på Manchesters flygplats (MAN) senast 10.00. Du blir hämtad och körd till den lilla pittoreska orten Llangollen där du ska bo. Du når hotellet runt 12,30.

På hotellets tak finns en härlig badtunna som du gärna får nyttja fram till 18.00. Du kan också välja att bara ta en promenad i centrumet och bekanta dig med byn.

FRIVILLIG MÖJLIGHET:

Du kan redan första dagen ta en kortare kanottur över Pontcysyllte Aqueduct. Den stod färdigbyggd 1808, dess snillrika och innovativa lösning har gjort att den platsar numer på UNESCOS världsarvslista.Bron är 38 meter hög, utsikten är spektakulär för du vågar väl även titta ner? Kostnad £45

Dag 2 - Paddla kanot

Ny dag och då är det kanot som gäller hela dagen. Sätt i dig en stadig frukost så det finns energi minst fram till lunch. Du kommer få klättra, scrambla, hoppa och paddla under din dag. Var redo för en riktigt kul och spännande dag som också är hyfsat fysisk. Repellera nedför vattenfall och hoppa från klipporna ner i vattnet är också roliga aktiviteter denna dag.

Du blir bjuden på middag under kvällen tillsammans med gruppen på en lokal restaurang. Ett utmärkt sätt att lära känna reskamraterna bättre är såklart att prata om dagens utmaningar tillsammans med lokalproducerad mat och kanske någon Walesisk öl till det.

Dag 3 - Vandra upp till Wales högsta vattenfall Pistyll Rheadr

Då föregående dag var en fysisk utmaning kan du känna dig mer avslappnad idag. Idag ska du vandra upp till wales högsta vattenfall med en fallhöjd på 80 meter är det en imponerande syn. Vandra upp till toppen där du självklart har en härlig utsikt över naturen. Känner du istället att det ska vara riktigt soft idag kan du njuta en kaffe på caféet vid foten av vattenfallet.

När du har återvänt till Llangollen har du eftermiddagen att strosa runt på byn. Vill du gå upp till slottsruinen Dinas Bran Castle får du förutom att titta på ruinen även en fin vy över byn och omgivningen.

FRIVILLIG MÖJLIGHET:

Om du känner att du har gott om energi så finns möjligheten denna eftermiddag att testa tokroliga River bugging. Ta på dig en våtdräkt hoppa ner i din "bug" och sen är det bara att börja paddla nedströms floden Dee. Kasta dig ut med huvudet först längs forsarna för ytterligare adrenalin. Efter en fors stannar du vid strandkanten och vilar ett tag innan du tar dig an nästa fors. Riktigt kul och något du kommer att komma ihåg. Kostnad £45

Dag 4 - Packrafting

Spännande dag väntar då du ska få prova på Packrafting. I två dagar ska du vandra och paddla dig framåt längs den Walesiska kustlinjen. Målet är byn Beaumaris på ön Anglesey.

Du har med din en packbar kanot, snacks och annat viktigt. Din guide leder dig fram på mindre exploaterade stigar genom Snowdonias vackra nationalpark.

På kvällen tillreder du din middag med de andra samlade runt en värmande lägereld. Din guide kommer att lära dig hur du lagar bra amt i vildmarken. Njut av elden, dela historier med dina reskamrater och slutligen är det dags för att krypa ner i sovsäcken i de rymliga tälten som rymmer upp till 6 personer i varje. Du behöver inte ens tänka på att bära din sovsäck till lägret. Vi fraktar den åt dig.

Dag 5 - Packrafting dag 2

Efter frukosten så fortsätter du mot dagens mål med hjälp av både vandring och rafting.

Du når Beaumaris någon gång mitt på eftermiddagen. Checka in på hotellet igen som kommer att vara din sovplats de följande nätterna.

En gång ti tiden fanns det hela 600 slott i Wales och av dessa återstår ca 100 som antingen endast en ruin eller mer renoverade.

Om du känner att du har energi kvar i kroppen så rekommenderar vi att du utforskar den vackra byn och tittar på det magnifika slottet med sin speciella design.

Dag 6 - Världens snabbaste RIB

Idag kommer det gå undan! Efter frukost ska du få åka med världens snabbaste RIB-båt. Du kommer att känna att du lever när vinden rufsar till ditt hår och saltvattnet piskar upp i ditt ansikte när du åker längs Menail Straits. Båten kommer vrida, vända och hoppa på vågorna och du kommer få många härliga skratt.

Kaptenen på båten kommer pressa upp båten i 110 km/h på vatten (!) eller kanske t o m ännu mer.

Du är färdig innan lunch och vi tar dig tillbaka till Beaumaris.  Du har eftermiddagen att spendera som du vill, slappa eller gå på stan. Eller så kan du göra något riktigt spännande...

FRIVILLIG MÖJLIGHET:

Vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt av din Äventyrsvecka och denna eftermiddag är det upp till dig om du vill prova på en riktigt adrenalinkick.

Du kan testa Zipline på det som är Europas längsta. Du kommer upp i hastighet runt 160 km/h(!), så inget för de svaghjärtade. Accelerationen är enorm och med huvudet först kommer du flyga fram som en kanonkula. Denna aktivitet fylls upp snabbt så en tidig bokning ger dig möjlighet att få testa på något riktigt spännande. Kostnad £85.

Dag 7 - Coasteering - Tillval Snowdon

Denna eftermiddag ska du hoppa, klättra och scrambla och simma på och nedanför klipporna längs kustlinjen Anglesey. Coasteering är en lite nyare aktivitet som gör en perfekt kombination av klippor och vatten. Norra Wales erbjuder en riktigt fin kuststräcka för just detta. Scrambla dig upp på klipporna, hoppa ner i vattnet och simma till nästa klippa. Ta dig upp på klipporna och gör om det på ett annorlunda sätt. Bara din egen skicklighet sätters topp hur branta klippor du klarar att ta dig upp för. tappar du greppet faller du mjukt i vattnet.

En både spännande och riktigt rolig aktivitet avslutar denna härliga vecka.

FRIVILLIG MÖJLIGHET:

berget Snowdon är kronan i vackra Snowdonia. Wales och Englands högsta berg är 1085 meter så t om Sverige kan stoltsera med nästan ett dubbelt så högt berg. Det är trots detta en fin utmaning och du kommer som på så många andra berg få en magnifik utsikt om vädret är klart.

Vill du göra detta så ställer du klockan riktigt tidigt för att stå på toppen och avnjuta soluppgången. Ett minne att för alltid komma ihåg. Du tar med dig ett enklare frukost-paket i ryggan på din väg upp till toppen. Det blir troligen uppstigning runt midnatt eller en bit efter och denna vandring görs endast vid bra väderförhållanden med klar sikt för att du ska få njuta av skådespelet. 40 minuters bilfärd från dit hotell till foten av berget. Själva vandringen från start till topp och tillbaka till foten igen tar ca 6h, men är beroende på graden av fysisk förmåga i gruppen.

Skulle prognosen säga sämre väder så kan din guide ta med dig på en annan tur där du fortfarande får en förhoppningsvis fin soluppgång. Kostnad £55

Dag 8 - Avfärd hem

Det dags att packa, se till att du bytt kontaktuppgifter med dina kamrater och sen hoppa in i bussen för färd till flygplatsen. Bussen lämnar hotellet runt 13.00 och är framme vid Manchesters flygplats (MAN) 15,30. Ett rejält farväl av alla nya bekantskaper

Se till att du inte bokat ditt flyg för tidigt. Du ska checka in, gå genom security osv innan du är vid din gate.

Pris från: 17 790 kr

Ingår i priset

 • Alla transporter i Storbritannien, inkl. transport till flygplatsen t&r

 • Professionella guider, engelsktalande
 • 7 frukostar, 1 picknick-lunch, 2 middagar
 • 6 nätter Boutique-hotell i delade rum. Vill man ha singelrum så går det oftast att ordna. Låt oss veta i så god tid som möjligt. Extrakostnad
 • Packrafts
 • Tältnatt, campingutrustning och utrustning för matlagning ingår
 • Kanot

Ingår inte i priset

 • Resa till Manchester flygplats t & r

 • Försäkring
 • Dricks

Övrigt (Frivilliga aktiviteter, kostnad tillkommer)

 • Kanot över Pontycysyllte, världens högsta akvedukt £45
 • River bugging, huvudet först nedför forsarna $45
 • Europas längsta Zipline med farter i 160 km/h eller mer £85
 • Bestig Snowdon och se soluppgången från toppen £55
 • Hyra action-kamera, Olfi
 • För att resan ska bli av krävs minimum 8 personer och max 16 personer i gruppen. Du får veta minst 30 dagar innan avresa.
 • Du hämtas upp på Manchesters flygplats vid 10.30. Boka ett flyg som landar allra senast 09,45.
 • Du lämnas av vid Manchesters flygplats runt 15.30. Se till att ditt flyg inte lämnar förrän tidigast 17.30.
 • Du delar din sovplats i twin-rum (Beaumaris) och flerbäddsrum, eller möjligt twin-rum (Llangollen) Tältet tar max 6 pers
 • Önskar du singelrum så kan vi försöka ordna det i mån av plats till en extra kostnad

 

Antal dagar: 8
Pris från: 17 790 kr
Svårighetsgrad:
Medel lätt
Avresedatum
 • 2021-06-05 - 2021-06-12
 • 2021-07-31 - 2021-08-07
 • 2021-09-11 - 2021-09-18

Intresseanmälan

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kundomdömen