Kontakta oss 031 - 51 57 77

Vandring – Snowdon Norra Wales

Vandring i Wales med adventurelovers.se

Upptäck de hemlighetsfulla stigarna i Norra Wales tillsammans med en liten grupp. Bland mycket spännande så står en bestigning av Englans och wales högsta berg - Snowdon som kronan på verket. Du har med dig en lokal guide som kommer att ge dig all information om områdets historia som är både spännande och lärorik.

Riktigt fina vandringsleder väntar på dig.

Du kommer att få vandra på bergsstigar, vid kustlinjen, genom skogar och öppna landskap. Allt för att få njuta av mångfalden här uppe i norra Wales.

 

Du flyger till Manchesters flygplats där vi hämtar upp dig och kör dig till byn där du även har ditt hotell. Passa på att bekanta dig med både dina vandringskamrater och byns centrum.

Inom gångavstånd hittar du pubar och matställen med lokal mat.

7 dagar med noll-krångel

 • Upptäck den berömda och delvis gömda stigarna i Snowdonia
 • Bestig Englands och Wales högsta berg Snowdon
 • Scrambling på en del berg om man vill
 • 5-dagars guidad vandring med engelsktalande lokal professionell guide
 • 6 nätter med B&B
 • Alla transporter i Storbritannien ingår i priset

OBS: Din guide har full diskretion att ändra en del i programmet till följd av väder, gruppens storlek, fysik, erfarenhet mm.

Dag 1 - Avresa Sverige - Upphämtad på Manchester flygplats

Dy flyger till Manchesters flygplats (MAN) där du blir upphämtad och sen transporterad till Capel Curig där du även tillbringar din första natt innan äventyret börjar på allvar.

Här får du också chansen att träffa dina vandringskamrater för att utbyta erfarenheter och bekanta er med varandra.

Du sover på ett fint hostel där varje sovsal har upp till 6 bäddar.

Inom gångavstånd hittar du några pubar som serverar mat som påminner om hemlagat. Det finns också en bar i centrumet som serverar mat. Betws-Y-Coed ligger 8 kilometer bort och här finns det mycket mer att välja på i restaurangväg och caféer och även annat titta på.

Gillar du att själv dra ihop middagen finns det ett stort kök på hostelet som du gärna får använda.

Dag 2 - Upptäck Snowdonia

Efter en god frukost på det lilla caféet bredvid hostellet så är det äntligen dags att snöra på kängorna och få upptäcka vandra Snowdonia. Berget Moel Sinabod reser sig ståtligt över byn Capel Curig. På vägen upp mot toppen njuter du av en vacker flodbädd och vandrar upp i öppen bergsterräng.

På vägen upp på kammen så får du välja om du vill ta den lite enklare vägen mot toppen eller önskar köra scrambling på några ställen. (Scrambla betyder att det är så pass brant att du även måste använda händerna för balans och hjälp uppför leden.)

Oavsett väg så kommer du att få njuta av en riktigt härlig utsikt från toppen av berget. En fin start på vandringsveckan.

Höghöjdsmeter: 600 m

Distans: 12 km

Dag 3 - Östra kammen på Pen yr Ole Wen och ett riktigt vackert vattendrag

En rejäl dag väntar och du kommer efter frukost att transporteras med minibuss till din startpunkt för dagen som är den östra delen av sjön Llyn Ogwen.

På vägen upp den östra kammen av Pen yr ole Wen så passerar du en av de mest fotograferade vattendragen i Wales. Ett vackert och perfekt ställe för en liten paus där du kan gå och hitta dina egna Kodak-moments.

Dagens vandring tar dig också genom en av de högsta belägna platåerna i Storbritannien.

Höghöjdsmeter: 1000 m

Distans: 16 km

Dag 4 - En historisk resa med skifferbrytning tillbaka till den Romerska tidseran

Norra Wales är kända för sin skifferbrytning som leder tillbaka i tiden så långt som till den Romerska tidseran. Du kommer att se att det fortfarande finns tecken i naturen av denna tid.

Packat med historia från guiden kommer du vandra genom gamla stenbrott för skifferbrytning, historiska ruiner och vacker utsikt över Cardiffbukten.

Njut av historien på denna något lättare dag.

Höghöjdsmeter: 650m

Distans: 13-16 km

Dag 5 - Bestig Snowdon - 1085 m

Juvelen i Snowdonia är såklart Snowdon som sträcker sig 1085 meter och är det högsta berget i Wales och England. Ingen vandring i området utan en bestigning av kronjuvelen såklart.

Startpunkten på bestigningen är endast en kortare körning från byn där du sover. Så innan bussen ger sig av så se till att fylla på med en rejäl frukost och stoppa även med en del snacka i ryggan och vatten såklart. - Nu börjar äventyret denna stora dag!

Det finns flera vägar upp mot toppen, en del lite enklare, en del mer tekniska. Alla med sin charm och samtliga ger dig en fin belöning.

Din guide väljer en stig som är anpassad efter din fysiska förmåga, väderförhållanden och även försöka undvika eventuella andra grupper så mycket som möjligt för att du ska få en så magisk upplevelse som möjligt.

Se dig själv stå där uppe på Snowdons topp och njuta av att bara vara där i ögonblicket, magiskt! Det är de här ögonblicken vi lever för och aldrig glömmer, det som fyller oss med energi och livsglädje.

Dag 6 - The Glyderau med Tryfan, Bristly Ridge, Devil's kitchen, Gribin Ridge och mer därtill

Din sista vandringsdag tar vid och du har fortfarande mycket att upptäcka i området. The Glyderau erbjuder mycket att välja på, den mest kända i området är the Tryfan men du har även andra kända ställen som Bristly Ridge, Devil's kitchen och Gribin Ridge för att nämna några till. Guiden bestämmer tillsammans med gruppen vad som kan passa och vilken grad av svårighet och fysisk utmaning som ni ska välja. Detta går att skräddarsy på bästa sätt.

Det kan bli en kombination av scrambling och vandring och oavsett hur ni väljer så borde det bli minst 700 höjdmeter som ska första bestigas.

Du kommer oavsett stigval njuta av en härlig sista bergsdag.

Dag 7 - Hemfärd

Njut av frukosten innan du tar dig an din cykel och skruvar ihop den eller återlämnar din hyrcykel. Bussen hämtar vid 08,30 och kör dig till Manchesters flygplats där du är framme runt 11.00.

Du har lagt en fantastisk vandringsvecka bakom dig och det är dags att ta farväl av dina vandringskamrater och dela kontaktuppgifter.

Pris från: 11 295 kr

Ingår i priset

 • Professionell vandringsguide, engelsktalande
 • 6 nätter på fint hostel, upp till 6 bäddar i varje rum
 • 6 Frukostar
 • 5 picknick-luncher
 • Alla transporter i Storbritannien

Ingår ej i priset

 • Resa till Manchesters flygplats (MAN) t&r
 • Dricks
 • Försäkring
 • Personlig utrustning
 • Singelrum, föredrar du ett singelboende låt oss veta i så god tid som möjligt så försöker vi ordna detta. Extra kostnad.

Övrigt

 • Minimum 5 pers max 10 pers.
 • Boka ingen flygbiljett förrän vi bekräftat resan. Vi låter dig veta minst 4 veckor innan start
 • Du hämtas på flygplatsen (MAN) ca kl 13.00 så se till att du redan anlänt då samt haft tid att hämta upp ditt bagage.
 • Du droppas på flygplatsen (MAN) ca 11.00 dag 7, så boka dig hemflyg tidigast kl 13.00.
 • Du kan hyra Olfi actionkamera med hjälmfäste och bröstfäste

Utrustning med adventurelovers.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utrustningslista, vi skickar en komplett utrustningslistan efter bokning

Antal dagar: 7
Pris från: 11 295 kr
Svårighetsgrad:
Medel lätt
Avresedatum
 • 2019-08-19 - 2019-08-25
 • 2019-09-16 - 2019-09-22
 • 2019-10-14 - 2019-10-20
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail to someone

Intresseanmälan

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kundomdömen