Kontakta oss 031 - 51 57 77

Årets Äventyrsresa 2014 i tidningen Outside! - Adventure Lovers

Kyazo Ri

Kyazo Ri i bakgrunden av klostret i Tengboche

Outside-Travel-Awards-Logo-2014-300x300

Adventure Lovers vann åter ”Årets Äventyrsresa” i stenhård konkurrens, utsedd av världens största äventyrstidning Outside.

Det är så fantastiskt kul med ett så här stort erkännande från Outside för andra året i rad. Vi är verkligen tacksamma och stolta över vad vi presterar ute i världen och att det uppskattas så högt.

Priset i år vanns för vår klättringsresa till Kyazo Ri.

Så här låter utlåtandet från juryn på Outside;

Klättring i Himalaya

Adventure Lovers

”De är inte många, och det är förståeligt. Att guida människor upp i tunn luft är förenat med fara. Svenska Adventure Lovers gör det både intressant och säkert. Deras nya resa till 6 186 meter höga Kyazo Ri gör det möjligt att klättra en hög Himalayatopp som inte ligger på så många människors radar, utan att behöva arrangera en egen expedition. Första gången Kyazo Ri klättrades via den sydvästra kammen var 2002 och berget har inte haft särskilt många bestigningar sen dess. Kyazo Ri är en större utmaning än det vanligare Island och Lobuche Peak. Klättringen görs i expeditionstil och du ska behärska tältning på snö, brant och exponerad klättring i 10-12 replängder. Belöningen är utsikten över hela Khumbudalen. Resan är 27 dagar lång (pris: 27 900 kronor).

Ett stort tack till juryn på den svenska och amerikanska redaktionen på Outside!