Kontakta oss 031 - 51 57 77

Kurs - Adventure Lovers

Glaciärträning Adventure Lovers

Utbildning/kurs

Vi ger dig en gedigen utbildning på glaciär för att du ska förstå och lära dig all den kunskap vi på Adventure Lovers tycker du bör ha när du kliver upp på glaciären. Vi lär dig stegjärns- och isyxeteknik, knopar, bygga standplatser, repellering, vägval på glaciären, sprickräddning på olika system och mycket mer.

 

Jostedalen i Norge

Du tar dig upp till vackra Jostedalen i Norge där du möter upp med våra guider dagen innan du ska ut på glaciären. Det blir genomgång av kursen, indelning i replag mm.

 

Du väljer antalet dagar du vill utbilda dig

Du väljer om du vill utbilda dig 3 eller 5 dagar. Desto fler dagar på glaciären desto mer för dig att lära dig då varje ny dag innehåller en del repetition och mycket nytt.

Flå kurserna lär vi dig stegjärns- och isyxeteknik. Vägval och anknytning i replag samt knopar du bör känna till. För flerdagskurserna så lägger vi på den så viktiga sprickräddningen av en kamrat som fallit ner i en glaciärspricka, olika system för att få upp klättraren, nedfirning av kamrat för vård av en eventuellt skadad person. Vi lär dig också repellering på knop om du förlorat din broms (ATC/8:a), bygga ståndplatser och mycket mer.

Hyra av utrustning

Om du inte har den utrustning som krävs för vistelse på glaciär kan du hyra allt av oss eller självklart delar av den kompletta utrustningen. Priset för komplett utrustning förutom kängor ligger på (2016) NOK 450 kr.

Vad gäller kängor så är det mest lämpat att du använder de kängor du ska använda på din nästa klättring eller om du kan låna ett par klätterkängor av någon. Du kan använda ett par rejäla vandringskängor men de kommer inte vara helt styva i sulan och om du klättrar uppåt på ett brantare parti flexar sulan något och det finns en risk att stegjärnet faller av när det är som brantast, men för kursen funkar det normalt även med någorlunda rejäla vandringskängor.