Kontakta oss 031 - 51 57 77

Den bästa mountainbikeresan i Europa med adventurelovers.se

Cevennes-8

 

Mountainbike Haute Route

Klassiska Haute Route på mountainbike

Från äventyrsälskarnas egen huvudstad, Chamonix till vackra Zermatt i Schweiz, då förstår många av vi pratar om en riktigt klassiker i form av Haute Route, den kanske mest berömda vandringen i Alperna och vi tar den på MTB.

Antal dagar: 8
Pris från: 20 890 kr
Mer information
MTB i Wales med adventurelovers.se

MTB – North Wales och Snowdonia

Norra Wales har ett av de bättre områdena i världen för att cykla mountainbike. Slingrande stigar genom skogsbeklädda utförslöpor. Norra Wales var först i Storbritannien med att skapa ett organiserat område för MTB, så det säger så klart en hel del om potentialen.

Antal dagar: 7
Pris från: 12 595 kr
Mer information
Bästa mountainbikingen i Dolomiterna

MTB i de sagolika Dolomiterna

Våra guider har letat, provcyklat och verkligen kämpat för att hitta den bästa mountainbikeresan i Dolomiterna. De är proffs rakt igenom så naturligtvis har de fått fram ännu en fantastisk resa.

Antal dagar: 8
Pris från: 18 645 kr
Mer information
MTB-Mont-Blanc

MTB runt Mont Blanc – 3 länder

Västra Europas högsta berg och vida känt runt om i världen är Mont Blanc och dess vackra omnejd vi tar dig med på en otroligt häftig resa på mountainbike.

Antal dagar: 8
Pris från: 16 490 kr
Mer information

Mountainbike i Europa

I hjärtat av Alperna, vid foten av Mont Blanc och precis utanför äventyrarnas egen huvudstad Chamonix, hittar du basen för våra mountainbikeresor.

Det finns många läckra ställen att cykla på runt om i världen inget snack om saken.Vi erbjuder resor som bland andra går till de mest klassiska och mest omtyckta vandringsområdena i Europa. Tour du Mont Blanc och Haute Route är mycket välkända namn för den erfarne vandraren. Du kan nu få göra dem på mountainbike och det är naturligtvis spektakulärt. Sagolika vyer som är som vykort på varje utsiktsställe, downhill på toppnivå samt härliga teknikspår för den riktigt erfarne cyklisten. Njut av det franska eller schweiziska köket på kvällarna och ladda för ännu en fantastisk dag på cykel följande dag.

Guiderna

Våra professionella guider har planlagt varje rutt noggrant. De kan varje del av dagsetapperna innan och utan. Det ger dig en fantastisk fördel att få ledare och bergsguider som bor och utövar sin sport så långt det är möjligt under året. De är också hängivna alpinister så du erbjuds en guide som har full koll på all vistelse i bergen. De kommer att lära dig de perfekta tekniktipsen för att du ska kunna utveckla dig som cyklist på ett starkt sätt. Räkna med att känna av deras passion för bergen, naturen, maten och framför att kärleken till att cykla på de bästa ställena.

Rutterna

Haute Route är kanske Europas mest kända led för vandrare och skidåkare. Den upptäcktes och skapades av alpinister under en sommar där de ville hitta den bästa vägen mellan Frankrike och Schweiz. Från Mont Blanc till Matterhorn och en sträcka på totalt 28 mil, vilket ger betydligt mer åkning än de som vandrar där sträckan är ungefär 18 mil.

Tour du Mont Blanc är en lika klassisk vandringsled som Haute Route. Vi cyklar cirkeln medurs, sträckan är cirka 23 mil och du kommer att få både downhill och uppförsbackar där du får bekänna färg ordentligt. Lägg till detta fantastisk stigcykling med bitvis svår teknisk grad. Då har du en resa som är ett måste för den inbitne mountainbikecyklisten.

Vi erbjuder följande resor i Europa

Tour du Mont Blanc

Haute Route

Mountainbike Enduro i södra Frankrike