Kontakta oss 031 - 51 57 77

Bästa mountainbike resan med Adventurelovers.se

 

Mountainbike i Himalaya

Vi är redan väletablerade i Nepal och Himalaya sen många år med våra bergsklättringar och vandringar. Vi älskar verkligen Nepal och dess vackra bergskedja. Det är svårt att förklara för en person som inte varit i Himalayakedjan, den härliga känslan som infinner sig när man är här uppe. Att vara omringad av mängder av vita giganter, träffa likasinnade samt att vara omgiven av det fantastiska Sherpa-folket. Det måste helt enkelt upplevas på plats för att få den rätta känslan.

När vi nu inför 2015 erbjuder mountainbike som ett nytt äventyr för oss, så var det oemotståndligt att inte bara få erbjuda fantastisk åkning i Alperna utan att även få erbjuda en resa på mountainbike även i Nepal. Vi valde ett område som är mytomspunnen och fortfarande inte besöks av särskilt mycket turister, Mustang även känt som ”the forbidden kingdom”. Mustang ligger väster om Mt Everest och precis söder om den tibetanska gränsen har gamla starka tibetanska traditioner och kulturen står sig stark här.

Erfarna guider

Våra professionella guider som leder våra resor i Europa, följer med till Nepal. Det garanterar dig att du får precis samma fina upplägg vad gäller, ledarskap, kunskap om rutterna, tips och tekniktips för att göra dig till en ännu bättre mtb-cyklist.

Rutterna

Här hittar du områden som självklart är gjutna för en cyklist. Hårda pass som ska bestigas på hög höjd, ibland hela vägen upp mot 4000 meter. Belöningen blir otrolig downhill  efter att du har nått upp på passen  Stå på och njut hela vägen ner till det är dags för att bita i igen i nästa uppförsbacke. Våra guider älskar stigcykling och de är experter på att hitta de bästa. Vi kan lova dig att de har hittat riktigt bra spår även i Nepal. En del rutter har lättare jeep-vägar som enkelt tar dig fram på, varvat med mer teknisk stigcykling ger dig möjligheten till att testa på det mesta av olika underlag.