Kontakta oss 031 - 51 57 77

Klättra i Europa - Adventure Lovers

Matterhorn i Schweiz

Alpinkurs

Vår alpinkurs vänder sig till dig som vill fördjupa dina klätterkunskaper på is och snö. Du har tidigare erfarenhet av vår glaciärutbildning eller motsvarande kunskap från annat håll.

Antal dagar: 5
Pris från: 9 250 kr
Mer information

Eiger

Berget som inger djup respekt hos de flesta. De bergsguider som jobbar med oss har alla UIAGM-licens och du kan känna dig trygg med en av våra mycket erfarna guider vid din sida.

Antal dagar: 6
Pris från: 42 690 kr
Mer information

Elbrus

Det högsta berget i Europa, det högsta i Kaukasus och ingår i ”7 summits”. Berget är 5642 möh.
Vi klättrar den vackra och mer vilda norra sidan med utökad acklimatisering.

Antal dagar: 13
Mer information
Matterhorn

Matterhorn

Matterhorn med sina 4478 meter är ett av Europas mest populära och omtalade berg.

Antal dagar: 6
Pris från: 43 290 kr
Mer information
Klättra Mont Blanc 2024 med adventurelovers.se

Mont Blanc

Mont Blanc eller det vita berget. Berget är det högsta i Alperna och västra Europa med sina 4810 meter är det definitivt ett av de mest populära bergen att bestiga i Europa

Antal dagar: 7
Pris från: 28 290 kr
Mer information
Klättra spaghetti tour med adventurelovers.se

Spaghetti Tour – Ny Resa

Njut av denna fantastiska vandring/klättring runt Monte Rosa-massivet. Dagarna runt dessa berg i Alperna ger dig en stor inblick i alpin klättring. Turen är både för nybörjare och de som kommer med erfarenhet som vill njuta av alla dessa toppar med traverser vid gränsen mellan Schweiz och Italien.

Antal dagar: 7
Pris från: 31 490 kr
Mer information

 

Bergsklättring i Europa

De vackra Alperna ligger beläget i Centraleuropa och täcker ett stort område där hela sju länder helt eller delvis utgörs av Alperna. De sträcker sig från Nice upp till Schweiz och går österut mot Wien.

Det finns otroligt fina möjligheter i Alperna för klättring av alla slag. Du bestämmer svårighetsgraden.

Du gör dina bestigningar och skidbestigningar med UIAGM-utbildade guider.

Du funderar kanske på att testa en bestigning av Mont Blanc, Västeuropas högsta topp eller så har du bredare klättringskunskaper och vill göra ett försök på Matterhorn i Schweiz. För dig som har kommit längre och vill ge dig på en av de mer beryktade bergen i Europa så kan vi erbjuda klättring på Eiger.

Nu även bestigning på Europas högsta berg Elbrus via Nordsidan.

Mont Blanc

Det högsta berget i Västeuropa med sina 4810m, dominerar Chamonixdalen med sin vackra vita topp. Toppen nåddes redan 1786 av Jacques Balmat och Michel Paccard från Chamonixdalen. Det finns flera olika vägar uppför berget med olika svårighetsgrad. De två vanligaste rutterna är Gouter och Cosmique.

Matterhorn

Ett fantastiskt vackert berg och ett av de mer välkända i Alperna och sträcker sig 4478 meter, klättrades första gången av Edward Whymper 1865. Den vanligaste rutten uppför Matterhorn är fortfarande Hörnli Ridge från Schweiz.

Eiger

Med sina knappa 4000 meter, 3970 möh så inger namnet på detta berg respekt med en gång. Många har läst om otroliga bestigningar av detta berg och tyvärr även tragiska händelser, speciellt via nordväggen. Eigers nordvägg klättrades första gången 1938 av Anderl Heckmair, Ludwig Vörg, Heinrich Harrer och Fritz Kasparek. Berget klättrades redan 1858 via västflanken av Christian Almer, Peter Bohren och Charles Barrington.

Elbrus

Elbrus är Kaukasus högsta berg och även Europas med sina 5642 meter på den västra toppen. Klättringen är helt oteknisk och vi använder oss av nordsidan då vi vill klättra berget på ett riktigt sätt utan liftsystem och snövesslor. Vi använder oss också av ett längre program än majoriteten för säkerhet och ökad chans att komma upp på toppen. Den lägre toppen bestegs första gången 1829 av Khillar Kharichov och den högre 1874 av en engelsk expedition ledd av F Crauford Grove.

Skidbestigningar

Om du är en duktig skidåkare så kan vi erbjuda flera spännande skidbestigningar. Du klättrar alltså upp med skidorna på ryggsäcken och njuter av ett fantastiskt åk nedför berget.

Låt oss veta var du vill göra din ski ascent så försöker vi pussla ihop det. Våra skidguider runt Chamonix har en UIAGM-licens.

Hör av dig till oss så hittar vi garanterat något för dig oavsett om det är bergsklättring, speciell skidåkning, toppturer eller spännande isklättring.

Välkommen!