Kontakta oss 031 - 51 57 77

Bra Appar för den resglade

väderapp

Vi har gjort en sammanställning på 10 appar som vi tycker är både nyttiga och roliga. De är kompatibla med iPhone och många även med iPad. Vi har inte testat med Android men det brukar ju fungera fint även där med många av dem så försök gärna. Utan inbördes ordning hittar du lite semesterunderhållning nedan och förhoppningsvis också en bra hjälpreda till framtida resor.

 

1. Wi-fi Finder. Leta upp var i din omgivning du kan surfa runt, skicka mail och bilder gratis med din telefon eller padda. (Gratis)

2. Iamhere. En navigeringsapp där du skickar ett email till den som är lite extra nyfiken på var du befinner dig för tillfället. (Gratis)

3. iTopoMaps. En navigeringsapp med topografi för vandraren eller klättraren. Du kan få ut exakt GPS-position. (55 kr)

4. Accuweather. En väderapp som valdes till världens bästa 2012, den håller fint fortfarande och är utmärkt. (Gratis)

5. Urbanspoon. Ny i stan och ingen aning var ni ska käka ikväll? Lugn, du skakar din telefon och vips trillar det fram lämpliga förslag på var ni ska hitta kvällens restaurang. (Gratis)

6. The Weather Channel. Ännu en väderapp, vi svenskar maler ju alltid på om vädret så det skadar inte att ha ännu en bra väderapp;) (Gratis)

7. Climbing Grade Converter. Det finns en rad olika graderingssystem i världen när det gäller klippklättring och det är kanske inte alltid helt lätt att ha samtliga i huvudet. Den här appen hjälper dig att översätta graden till något du känner igen och förstår. (Gratis)

8. Ed Viesturs. Endeavor 8000, Ed var den förste amerikan som besteg världens 14 högsta berg utan extra syrgas till hjälp. Läs mer om den ödmjuke amerikanen. (22 kr)

9. Rock Climbing for Beginners. En cool app med bra intruktioner och videos. En kul och bra första hjälp, men kom ihåg att klättring utövas bäst praktiskt på plats. (38 kr)

10. iSikte Himalaya. Det är alltid kul att berätta för våra kunder vad de olika bergen heter på din vandring i Nepal, men nu kan du enkelt själv ta reda på det genom att helt enkelt rikta din telefon mot berget och få svaret. Enkelt och kul, bara du har täckning;) (28 kr)