Kontakta oss 031 - 51 57 77

Det finns hopp om en bättre värld!

ITB Berlin 2015

Det finns hopp om en bättre värld i framtiden!

Efter att ha tillbringat några dagar i Berlin på världens största rese/turist-mässa ITB, så känner jag en härligt stor tillfredsställelse.

Jag funderar på känslan under min tur på t-banan in mot centrala Berlin. Det har så klart varit många möten med spännande människor och äventyrsresor, vissa med stor potential att passa in i vårt eget utbud i framtiden, men det är också något mer som finns där.

Där på tåget när jag sitter och tittar på alla avslappnade Berlinare som åker i tunnelbanevagnen så sitter det, det är känslan av att se hur glada och positiva alla är på en sådan här tillställning som ITB-mässan oavsett vilket land du kommer ifrån. Sida vid sida har jag sett folk från Afghanistan, Irak, Ukraina, Ryssland, USA, Libanon och andra länder som befinner sig i besvärliga lägen runt om i världen besöka varandras montrar, bjuda över varandra på te och kaffe med stora leenden.

Det har inte funnits en tillstymmelse till något ont någonstans på denna mässa. Spel för galleriet? Nej det tror jag inte för alla vi som har varit här, utställare, besökare, journalister och så kallade trade visitors har en gemensam nämnare. Vi älskar att resa och vi vill gärna få andra att komma till vårt land eller kanske få vår egen befolkning att få chansen att besöka någon annan del av världen.

Så ett stort tack till ITB i Berlin för att under några dagar för ihop stora delar av världen sida vid sida på bästa sätt. Siffrorna är inte klara ännu då mässan avslutas först på söndag, men uppskattningsvis så är det runt 170 länder involverade i mässan, ca 7000 journalister och någonstans om 170,000-190,000 besökare.

Så fortsätt resa för det ger definitivt hopp om en bra framtid för oss alla!

//Michael