Kontakta oss 031 - 51 57 77

Hjälp till Sherpa-familjerna

Hjälp till våra Sherpa-familjer

**Redigerad, nu även med swish-betalning som alternativ**

Adventure Lovers AB- Swish 123 264 78 16

Jangbu Sherpa som vi jobbat med i minst 10 år ber oss om hjälp för våra Sherpa-familjer.

I besvärliga tider så finns det alltid de som har det tuffare än andra.
I t ex Nepal lever bergsfolket väldigt mycket på turister.

Sherpa-familjer delar ofta upp familjen på ett liknande sätt där familjen har ett litet tehus som vandrare och klättrare kommer och bor i en natt eller två till de vandrar vidare mot sitt mål.
Det vanligaste är också att några måltider på tehuset finns med i priset. Det brukar vanligtvis finnas en kiosk där du kan handla enklare saker som godis, läsk/öl, toapapper och lite annat.

Detta sköts oftast av frun i familjen och barnen. Mannen är ofta klätter- och/eller vandringsguide och genom lön och oftast dricks så får de mat på bordet tillsammans med intäkter från tehuset och barnen kan gå i skolan.

Nu står allt still och de har inte haft några turister sen hösten 2019, det är svårt att få pengarna att räcka till mat och annat som behövs för deras vardag ska bli så dräglig som möjligt.

Vill du och känner att du kan bidra med något alls så skickar vi mer än gärna över en summa till vår samarbetspartner som med 100% garanti kommer dela ut denna summa till de Sherpa-familjer som Adventure Lovers använder och jobbar tillsammans med sedan många år tillbaka för klättringar och vandringar.

För en donation går det bra att använda vårt bankgiro 301-9676 (Adventure Lovers AB) – Märk inbetalningen Sherpa 2020 och gärna ditt namn. Om det är från företag så blir vi väldigt glada om även ett personnamn också finns med så skickar vi en hälsning till alla i Nepal från er tillsammans med hela summan.

Du kan vara 100% säker på att hela beloppet når våra vänner i Nepal.

Tack på förhand!