Kontakta oss 031 - 51 57 77

Vår bästa resa någonsin gjorde vi med Adventure Lovers

Reserecenisoner

Vad tycker våra kunder om oss

Mont Blanc

”Det här var min tredje resa med Adventure Lovers och den var minst lika bra som mina andra om inte bättre. Jag har vid samtliga resor känt att AL har anlitat de bästa guiderna, satt ihop ett perfekt program och därmed gett mig möjlighet att få uppleva äventyr som jag inte kunnat på egen hand. Jag rekommenderar alla använda AL när de vill uppleva ett äventyr.”

//Fredrik

Lobuche Peak

”Reste till Nepal och Lobuche east med Adventrue Lovers våren 2023. Fantastiskt välorganiserad resa med kompetent guide som fanns vid vår sida hela vägen upp genom bergen. Mycket skönt att komma ned till Katmandu och ha resan framför sig ordnad, det är bara att fokusera på att sätta den ena foten framför den andra. Lyckad resa där alla i gruppen klarade oss upp till toppen på 6119 m! Kommer utan tvekan att välja Adventure Lovers inför nästa äventyr!”

//Ellinor

Mont Blanc

En extremt intensiv och häftig vecka är nu avklarad. Efter en natt i Refuge Albert och en otrolig klättring dagen efter av Aiguille du Tour med sina imponerande 3542m var man redo för det stora äventyret. En dröm för både mig och min dotter i många år har varit att komma upp på Mt Blanc, en topp vi tittat på och drömt om många gånger under alla våra resor till Chamonix. Till sist blev det av, en galet sjön känsla att äntligen få stå på toppen, och det bästa av allt att få göra det med sin dotter var helt obeskrivbart. Det var väldigt tufft bitvis, både höjden och att vi hamnade i en storm de sista 500m gjorde det till en rätt extrem utmaning för oss och det var nära vi fick bryta p.ga säkerheten, men vi lyckades till sist och vår dröm var nu uppfylld. Ett galet stort tack till Pablo, världens bästa guide som lyckades få upp oss trots att oddsen blev tuffa i slutet.

Dagen efter avslutade vi vår vecka med en hederlig sommarklippklättring helt utan snö och is genom att bestiga Index, en ca 2500m klipptopp med en magnifik utsikt. Detta var verkligen pricken över i:et och ett passande avslut Island på en helt galen och underbar vecka som vi alltid kommer bära med oss i våra minnen.

Island Peak

”Åkte iväg med Adventure Lovers för att bestiga Island Peak. Fina samarbetspartners på plats i Nepal med riktigt bra guider. Jag åkte tyvärr på lunginflammation och var tvungen att helikopterevakueras ner till sjukhus i Kathmandu. Detta var något jag var rädd för och var inte säker på hur jag skulle hantera en sådan situation. Men både Micke från Adventure Lovers och Jangbu (samarbetspartnern i Nepal) var ett riktigt bra stöd och hjälpte mig hantera situationen på ett bra sätt. Detta var andra gången jag var upp i de Nepalesiska bergen. Så fort jag kommer hem därifrån vill jag åka tillbaks. Jag kan varmt rekommendera både bergsbestigning/trekking i Nepal och Adventure Lovers.”

//Lollo

Mont Blanc

”En extremt intensiv och häftig vecka är nu avklarad. Efter en natt i Refuge Albert och en otrolig klättring dagen efter av Aiguille du Tour med sina imponerande 3542m var man redo för det stora äventyret. En dröm för både mig och min dotter i många år har varit att komma upp på Mt Blanc, en topp vi tittat på och drömt om många gånger under alla våra resor till Chamonix. Till sist blev det av, en galet skön känsla att äntligen få stå på toppen, och det bästa av allt att få göra det med sin dotter var helt obeskrivbart. Det var väldigt tufft bitvis, både höjden och att vi hamnade i en storm de sista 500m gjorde det till en rätt extrem utmaning för oss och det var nära vi fick bryta p.ga säkerheten, men vi lyckades till sist och vår dröm var nu uppfylld. Ett galet stort tack till Pablo, världens bästa guide som lyckades få upp oss trots att oddsen blev tuffa i slutet. Dagen efter avslutade vi vår vecka med en hederlig sommarklippklättring helt utan snö och is genom att bestiga Index, en ca 2500m klipptopp med en magnifik utsikt. Detta var verkligen pricken över i:et och ett passande avslut på en helt galen och underbar vecka som vi alltid kommer bära med oss i våra minnen.”

//Hälsningar Sebastian och Wilma Krausche

Mont Blanc

Adventure Lovers rekommenderar vi starkt, mycket professionell organisation, bra info/ kontakt innan vår resa.
Vårt mål var Mont Blanc, men vi fick dessvärre problem med höjden på test turen till Aiguille du Tour, vilket slet hårt under turen och dagen efter.
Vi kom överens med vår guide Pablo att planera om, Pablo löste omplanering på allra bästa sätt, vi fick vara med om flera turer, fantastiska vyer och ändå mycket kämpande varje dag, sista turen tog vi oss till Zermatt och en topp på 4169 meter, kändes fint att komma upp, fantastiska vyer och nu inga problem med höjden längre.
Michael på Adventure Lovers höll oss informerade och var intresserad av hur det gick för oss, mycket proffsigt.
Med risk för att bli tjatig, Adventure Lovers ger vi högsta betyg och vår guide får 11av 10 möjliga.
//Chrille & Nina

Mera Peak

”I did the Mera Peak expedition with Adventure Lovers. We had an awesome time up in the Himalayas and the remote Hinku valley was a great experience. The cook team made us superb food every day and the prep’s for the climb was well organized. We managed to summit Mera Peak and the views from the summit was more breathtaking than anything I’ve seen before. Thank You to the Adventure Lovers’s team made this possible.”

//Val

Lobuche Peak

”The best travel experience ever! To get close to the highest and probably steepest mountains in the world together with wonderful people and very professional guides gave me memories for life. I would really like to do a similar trip again with the same company.”

//Kongo

ELBRUS

”Måste säga att hela resan var riktigt bra arrangerad, allt fungerade utmärkt, hotell, guider (oj vilka bra guider), transporter mm.
Tack så mycket!”

//Christian M

ISLAND PEAK

Jag ville åka och bestiga mitt första berg och fastnade då för Adventure Lovers och är riktigt glad att jag valde just dom.

Hela resan har varit super bra. Fick mycket bra hjälp och tips innan avfärd och väl på plats var allting kanon.

Riktigt bra och trevliga guider som gjorde det där lilla extra hela tiden. Hela arrangemanget var riktigt bra ordnat och det finns ingenting att klaga på. Riktigt bra acklimatisering och det var ingen stress med nånting. Kände aldrig att det var nånting som saknades utan allt bara fungerade.

Nästa resa kommer garanterat att gå med Micke och Adventure Lovers igen.

Nu vill jag passa på att rikta ett riktigt stort TACK till dig Micke för mitt livs resa. Jag satt här hemma så långt in i min komfortzon som det bara gick och drömde om att bestiga ett berg. Tack vare dig så klev jag utanför komfortzonen och tog mig så långt bort jag bara kunde från den och fick då uppnå den där drömmen. Det här hade inte hänt om det inte vore för all hjälp från dig med allt från  information, tips och svar på alla 1000 frågor och funderingar man har haft.

Stort tack och ett gott nytt år! Mot nya äventyr 2020

//Tobias

Kilimanjaro, Machamerutten

” Tack för ett synnerligen välorganiserat arrangemang!

Guider, kock och bärare gjorde verkligen sitt yttersta för att vi skulle få en fantastik upplevelse, det fanns en stor omtanke och omsorg från crewets sida!

Trots att jag är väldigt petig kan jag inte klaga på något, möjligtvis att maten inte var riktigt varm vid ett mål!

Samanfattningavis bland de bästa resor jag gjort, åker gärna med Adventure Lovers igen!”

//Carl

Everest Circuit

Resan: Jag är enormt nöjd med den här resan. Alltifrån kontakten med Michael på Adventure Lovers (tack för att du svarat på mina miljoner frågor i alla lägen), till hur den genomfördes väl på plats. Allt har fungerat hur bra som helst och jag har haft den bästa resan någonsin. Allt har klaffat så bra och vi har fått se fantastiska vyer, ätit bra mat. Det är ju svårt att veta på förhand hur en grupp blir, men även den har varit helt otrolig och jag är så glad över att jag fick åka med just de här personerna.

Guiderna: Jag trodde att jag skulle uppskatta att se bergen mest men nu i efterhand inser jag att det är guiderna som gjorde den här resan till att bli så bra. Våra guider var helt otroliga, tydliga, informativa, roliga och de blev våra vänner på resan. Jag kände mig väldigt trygg med dem.

Organisationen: Jag är jättenöjd med hur allt har organiserats, från att jag landade i Nepal till hur jag kom därifrån.

//Hanna

Island Peak & Lobuche Peak

Resan är jag mycket nöjd med och givetvis är bestigningen av de två bergen höjdpunkten. Visst var det tufft men jag var väl förberedd och kände mig stark. Fanns inte en tanke på att jag inte skulle fixa utmaningen jag antagit. Vill också ge alla i guider m.m. i Nepal ett tack för ett fantastiskt arbete, man kände sig verkligen trygg med dem. Så tack Michael för din medverkan till att jag fick förverkliga min dröm att bestiga några berg i Nepal!

//Krister

Elbrus

”För Elbrus så kan jag säga att jag tycker det var proffsigt arrangerat från början till slut. Att rekommendera personer som skall klättra på Elbrus att gå glaciärträningen i Jostedalen var ett mycket bra initiativ för att dels höja säkerheten för varje individ och dels veta att gruppen är förberedd för vad som kan hända på berget. Stor eloge för det initiativet! För dem som inte har någon vana av alpinism så är det perfekt start på en sådan här expedition.

Michael var först med att prova att sätta tält uppe vid Lens Rocks som ligger på 4800m för att på så sätt få en kortare toppdag och detta var alla i gruppen med på och det resulterade i en fantastiskt toppdag som var kortare och visst att dagen innan blir lite tyngre att bära upp då vi behövde mat osv med oss men det var inga problem för att dagen efter få en kortare toppdag. Det sköttes helt perfekt och det var en framgång då alla nådde toppen.

Resan och bestigningen överlag för fantastiskt alltifrån all planering från Michaels och Adventure Lovers sida till människorna, gruppen och guiderna. Sen att vädret var med oss i stort sett hela tiden gjorde inte resan sämre. Allting var välplanerat med båda mat och logi och logistiken fungerade väldigt bra på alla sätt. Jag kände mig trygg under hela resan och jag gillade upplägget med några extradagar för att få en bättre acklimatisering på berget.

Angående guiderna så skötte dom sig exemplariskt och tänkte alltid på säkerheten först vilket är extremt viktigt på en sådan här expedition. Dom blev en del av gruppen och informerade oss väl om vad som skulle ske kommande dagar osv och det var aldrig några problem.

Angående Adventure Lovers och Michael kan jag inget annat än att rekommendera er att åka med på resor. Michael skötte all information inför resan väldigt bra och såg till att vi var förberedda och Michael är seriös och tar hand om sina kunder på ett bra sätt som jag uppskattar väldigt mycket. Jag har därför beslutat mig att åka till Denali nästa år även med Adventure Lovers för jag vet vad jag får när jag åker med dem.”

//Stefan

Island Peak

Toppa island peak tillsammans med resten av gruppen! En väl arrangerad resa med gedigen acklimatisering. Guiderna hade allt vår säkerhet och välmående i fokus.

Ger adventure lovers mina bästa rekommendationer.

//Martin

Mera Peak/Island Peak med Amphu Laptsa

”Detta var min första resa till Himalaya och jag letade efter en rejälare vandring, toppturerna kom som en bonus på köpet. Turen bjöd på mycket omväxlande miljöer eftersom naturen i de olika dalarna skiljer sig ganska mycket åt. Passagen över Amphu Laptsa och att stå på de två topparna i gryningen är upplevelser som tillhör kategorin mäktigt värre. Jag blev väl omhändertagen under hela vistelsen i Nepal. Efter fjällvandringar hemma i Sverige och Norge känner man sig lite bortskämd när man bjuds på te i tältet varje morgon och möts av dukade bord vid måltiderna. Guidningen var utmärkt och planeringen kändes väl genomtänkt. Tips: Glöm inte att fotografera även om du är trött.”

//Robert

Annapurna Circuit

”Annapurna Circuit bjuder på fantastiska vyer och en oerhörd variation. Människorna är underbart snälla och hjälpsamma. Att vandra med Adventure Lovers är enkelt och bekvämt utan att för den delen sakna utmaningar. Passa på att gå på höghöjdsmötet som Himalayan Rescue Association håller i Manang. Missa heller inte bion i Manang, ett äventyr bara i sig! Trekkens längd är väl anpassad och det är skönt att kunna ta en aklimatiseringsdag om man behöver. Jag hoppas att jag får möjlighet att återvända…kanske till våren, och då få se rhododendronträdens blommor.”

//Sissel

Island Peak

Jag åkte till Nepal för att vandra och bestiga Island Peak med Adventure lovers hösten 2017. Resan var välorganiserad, otroligt proffsiga och kunniga guider samt bästa acklimatiseringsschemat jag sett. Jag är tacksam att jag bokade med just er då den var formad för success – Samtliga i min grupp nådde toppen, behöll god hälsa och fick minnen för livet. Kan intyga att man är i trygga händer och rekommenderar varmt Adventure Lovers.

//Astrid

Elbrus

”Jag vill först tacka för all hjälp, extra plus för glaciärträningen i Norge som verkligen var toppen i sig och för trygghetskänslan på Elbrus. Kändes som vi var helt klart mest förberedda i vår grupp på Elbrus, vilket gjorde att vi kunde njuta mer av berget och omgivningarna!

//Victor

Glaciärutbildning

5 dagars glaciärkurs i Bretun. Bra upplägg. Superbra, kompetenta och pedagogiska instruktörer (Ina och Jan). Vi har fått med oss så mycket teoretiska och praktiska kunskaper från kursen. Rekommenderar starkt denna kurs. Bra förberedelse inför högalpina äventyr. Stort tack till Micke och Adventure Lovers för en mycket bra planerad och genomtänkt kurs. Toppen förberedelse inför vår resa med er till Elbrus.

//Ann-Kristina

Pokhara

”Vi har nu kommit tillbaks till Göteborg igen efter en mycket lyckat resa! Tack igen för ert fina arrangemang, vi är mycket nöjda!”

//Josefine

Island Peak

Gjorde resan till Island Peak med Adventure Lovers och vår resegrupp var 100% i lyckade bestigningar och trekking. 4 toppade Island Peak, 2 Lobouche och 6 EBC trekking. Mycket tack vare ett grymt bra aklimatiseringupplägg och duktiga medarbetare på plats.
Mycket förtroendegivande!
Tack för en grym resa.

//Per

Baruntse

”Baruntse erbjuder en spännande klättring med ett par crux innan du når toppen. Vägen in till BBC är lång och du hinner gå genom tre dalar innan du når fram. Förvänta dig en rejäl expedition med acklimatisering på berget med brant klättring, 2 läger ovanför Base Camp uppe på glaciären. Adventure Lovers tog hand om allt, både det praktiska och teoretiska sköttes på ett föredömligt sätt”. //Pai

Everest Circuit

Kan inte annat än erkänna att resan har varit kanon för min del. Inget att klaga på alls när det gäller vind, väder, logistik eller liknande. Sänder våra guider en stor eloge. Eftersom min far hade lite problem, och fick vända, medförde det att vi delade på oss under ungefär halva vandringen. Dessa fantastiska människor fick iaf mig att känna trygghet att de tog hand om min far på det mest fantastiska sätt när de åter vände nedåt med honom. De gav också mig en möjlighet att få en fantastisk resa på egen hand med själsro att min far hade det bra på sitt håll.

Jag kan inte tacka gänget nog så mycket för den trygghet de gav.

//Victoria

Everest Base Camp

Suverän service från första kontakt. En trek till EBC och tillbaka skapar många frågor men det var aldrig några problem. Snabba, konkreta och bra svar på alla frågor jag hade (och några jag inte visste att jag hade). Dessutom många matnyttiga tips. Rekommenderas å det varmaste.

//Sofia

Elbrus

”Yes, vi nådde toppen! Vi gjorde jobbet! Allt det andra som måste till fungerade toppenbra. Ett kanonupplägg levererat av Adventure Lovers som gav oss förutsättningar att nå toppen. Ordning och reda och en riktigt bra acklimatiseringsplan grundade för framgången. Mycket bra guider som såg till att vi utvecklade vår kompetens och trivdes. En fantastisk upplevelse på snö och is med ett gött gäng ger mig många fina minnen. Adventure Lovers levererade återigen ett kanonupplägg.”

//Kenneth

Island Peak & Lobuche Peak

”Min dröm om Himalaya blev verklighet hösten 2009. Jag åkte med Adventure Lovers till Nepal och besökte Everest base camp och klättrade Island Peak och Lobuche East och det är något av det bästa jag gjort. En helt underbar natur med gigantiska berg och ett helt fantastiskt folk som lever i  Khumbudalen.

Resan med Adventure Lovers funkade superbra med mycket bra guidning och lättsamma personer att ha att göra med som hjälper en med allt man kan tänkas behöva ha hjälp med.

Jättebra och seriösa klättringsguider som gjorde att det hela kändes mycket säkert trots exponerad klättring. Bra och noga organiserad resa så jag kände aldrig att jag saknade något. Acklimatiseringstempot vill jag plussa för! Ingen stress och det tycker jag är viktigt, att man får ta det lugnt och njuta av bergen och allt runt omkring en.

Jag fick uppleva en fantastisk natur med underbara solnedgångar och soluppgångar, vackra berg, mycket vänligt folk, underbara byar efter bergsluttningarna och vackra gröna glaciärsjöar. Det är en upplevelse i sig att gå ut på natten och kolla in stjärnhimmeln!

Ett äventyr som jag aldrig kommer att glömma.

Enda nackdelen är att man blir fast och vill dit igen, fast det är nog ingen nackdel:)

Tack för en oförglömlig upplevelse!”

//Magnus N

Everest Base Camp

Bra arrangör, när man ringer tillbaka ett halvår senare så är man tjenis med Micke innan man ens hunnit presentera sig! Everest BC, Kaha Pathar och Elbrus och förhoppningsvis Peak Lenin…

//Daniel

Elbrus

”Länge har jag funderat på hur jag ska kunna förverkliga mina drömmar om att bestiga högre berg vilka kräver lite mer utifrån ett planerade och organisatoriskt perspektiv. Jag bestämde mig för att låta Adventure Lovers hjälpa mig och vilket rätt beslut det var! Min resa till Elbrus i Ryssland präglades inte bara utav ett säkert, kompetent och stöttande guidande utan även av en underbar totalupplevelse som för mig kompletterande upplevelsen av av att stå på toppen 5 642 m.ö.h. och känna sig omhändertagen av både Adventure Lovers och existensen. Nu vet jag vem jag kommer att anlita för mina fortsatta expeditioner!”

//Jayesh

Island Peak & Lobuche Peak

”Valde denna kombination för att få lite mer utmaning än bara Island peak. Jag kan verkligen rekommendera kombinationen då Island Peak är lite lättare och mer exploaterat blir det än bra uppvärmning för Lobuche som verkligen var pricken över iet med riktigt exponerad klättring och lite andra människor.

Har bara positivt att säga om både den nepalesiska och svenska delen av Adventurelovers, allt fungerade klanderfritt.

Jag tycker allt sköttes främst proffsigt av Adventure Lovers men också med stor flexibilitet.

I övrigt kan jag bara säga att om du inte har varit i Himalaya och funderar på att åka dit så tveka inte det uppfyller alla förväntingar och mer därtill.”

// Magnus Bredin

Elbrus

Min Elbrusklättring med Adventure Lovers fungerade klockrent från början till slut. Klättringsguidens skicklighet är avgörande för framgång och vår guide motsvarade alla förväntningar. Detsamma gäller service och kringarrangemang både inför och under resan. Det här är andra gången jag anlitar Adventure Lovers som arrangör för en alpin bergsklättringsresa och jag har varit mer än nöjd båda gångerna.”

//Staffan

Island Peak

Jag reste med Adventure Lovers till Nepal för att vandra och klättra på Lobuche. Organisationen var super. Vi blev väl omhändertagna av proffsiga, vänliga och flexibla guider (och bärare och kockar…). Dessutom fint väder och en härlig grupp. Och så klarade vi Lobuche 6119 m, det kändes gott. En fantastisk resa! Jag rekommenderar Adventure Lovers tveklöst.

//Magnus L

Elbrus

”Jag klättrade Elbrus sommaren 2016 och besteg den västra toppen på 5642m. Vår resa var ett äventyr, från början till slut och jag har inget överhuvudtaget att klaga på. Jag är fantastiskt nöjd med resan och jag tycker att allt levde upp till mina egna förväntningar.

//Patrik

Kombinationsklättring, Mera Peak & Island Peak

”Jag gjorde resan under hösten 2010 med Adventure Lovers. Jag ville ge mig själv en riktigt utmaning och bokade därför in en kombinationsklättring där vi började att klättra Mera Peak. Anmarschen sker genom den mindre exploaterade Hinkudalen, vilket var en härlig upplevelse. Vi besteg Mera Peak efter en väl genomförd acklimatisering och vi mådde alla toppen däruppe på nästan 6500 meter med obeskrivlig utsikt i 360 grader.

Vi kämpade sedan oss över det höga Amphu Laptsa passet för att komma fram till Island Peak Base Camp och in i Khumbudalen. Island Peak bjöd på brantare klättring, men inte lika lång tid på glaciären. Den sista biten där vi klättrade uppför den berömda ”väggen” och sen uppför den smala kammen mot toppen gav en härlig äventyrskänsla till resan.

Resan bjöd på massor av god mat, vänlig och kunnig personal samt en härlig kultur med ett givmilt folk.

Bergen och naturen var pricken över i:et på resan.

Vi blev mycket väl omhändertagna av personal och guider.”

//Beatrice

Elbrus

”Adventure Lovers och deras samarbetspartner i Ryssland gav hela vår grupp de bästa möjliga förutsättningarna för att nå toppen och jag kände mig hela tiden trygg med att de hade koll på läget – med allt från visumansökan till säkerhet på berget. Jag skulle utan tvekan rekommendera mina vänner att boka sin resa med dem för att få en fin upplevelse på den vackra norra sidan av berget.

//Magnus

Island Peak

Har gjort flera resor med Adventure Lovers. De har det absolut bästa acklimatiseringsprogram man kan få som kund. Har varit 100% nöjd med sherpor och guider som är utbildade enligt SBO känns riktigt seriöst och säkert. Kommer göra mera resor med Adventure Lovers.
Då man känner sig trygg och får lite lyxigare äventyr på köpet

//Magnus W

Klättringskombination Mera Peak och Island Peak

Jag hade ingen erfarenhet av vare sig fjälliv eller frilufsliv innan min resa till Nepal. Innan resan kunde jag endast spekulera i hur vandringen och vyerna skulle bli. Till min glädje är denna resa en av de mest fantastiska äventyr jag varit med om.

Vyerna och naturen går inte att beskriva med ord eller bilder, de går bara att upplevas!

Min plan var att bestiga Mera Peak och Island Peak genom Amphu Laptsa. Tyvärr blev jag sjuk efter vägen på grund av en förkylning jag bar med mig från Sverige. Min oerhört kompetenta guide rekommenderade mig att prioritera min hälsa och avbryta bestigningarna. Det var sorgligt att lämna teamet men inom ett par dagar var jag bättre och kunde utforska Katmandu med omnejd.

På plats i Katmandu mötte jag företagets andra guider som snabbt gjorde min kvarstående tid i Katmandu till ytterligare ett äventyr! De tog bland annat med mig till Pokhora. Vi klippklättrade nästan varje dag. Hela gänget var generösa mot mig genom att bjuda mig på mat och fika varje dag. Jag hade en fantasktisk resa och har nu bokat en ny resa med Adventure Lovers till Himalaya i vår. Jag kan inte annat än längta tillbaka varje dag.

Till sist vill jag tacka alla som hjälpt och stöttat mig under denna resa, alla underbara guider i Katmandu och Micke i Sverige. Ni har visat mig en underbar värld jag inte visste fanns!”

//Anna Eriksson

Everest Curcuit

Min tid i bergen var helt underbar trots ett par dagar med hög feber. Tempot på vandringarna var helt perfekt & vi kunde ta pauser när vi ville njuta lite extra av någon plats. Bra upplägg att ta det lugnt under vandringen istället för att sitta av tid på nästa tehus. Vi hade osannolik tur med våra guider Tachi & Khila, väldigt kunniga i allt från djurliv till toppar. Serviceandan var genomgående fenomenal & likaså humöret. Det var mycket uppskattat att höra att Adventure Lovers kollade av läget kontinuerligt från Sverige. Seriositeten i arrangemanget gör att jag garanterat kommer använda Adventure Lovers nästa gång jag åker iväg på en liknande resa. Det enda jag ångrar var att jag inte hade bokat en topptur, men det får bli nästa gång.

//Stefan

Elbrus

”Tack för allt med Elbrusresan! Jag kommer helt klart rekommendera Adventure Lovers för vänner och bekanta!”

//Oskar

Mount Everest Basecamp med Gokyosjöarna, (Everest Circuit)

”Som för så många andra väcktes ironiskt nog min förundran och längtan efter att få se och uppleva Himalaya efter att ha läst katastrofböcker som Jon Krakauers Tunn Luft. Dock har det alltid känts för avlägset och svåråtkomligt för att ens börja fundera på allvar över. Tills den dagen jag ramlade in på www.adventurelovers.se. Det otänkbara blev plötsligt genomförbart och inte alls så krångligt som jag länge förutspått. Trettio minuter efter att ha mailat info@adventurelovers.se med otaliga frågor hade jag fått ett utförligt svar från Micke Zettergren.

Ett antal månader senare möttes jag sedermera på Kathmandus flygplats av gruppens guide och resan tog vid. Jag gick turen till Mt Everest BC via Gokyosjöarna vilket varmt kan rekommenderas. Att ta avstickaren via Gokyo när man ska till Everest har många fördelar. En mer naturlig acklimatisering, att inte behöva gå samma led fram och tillbaka, desto fler otroliga vyer, samt lite mindre folk än på den vanliga Everestleden.

Trots att turen är tidvis jobbig, främst på grund av den höga höjden, är det en erfarenhetsresa utöver det vanliga. Hela vandringen kantas av magnifika vykortsvyer och att ha världens tak med storheter som Ama Dablam, Lhotse, Cho Oyu, Pumori, Makalu inom synhåll utgör en sann njutning. Att vandra i ett land som Nepal är en storslagen upplevelse. Jobbiga stunder i den tunna luften belönas med euforiska ögonblick som när man t.ex. har kommit upp på utsiktstoppen Kala Pathar, 5545 m.ö.h, med en otrolig utsikt över Himalaya i allmänhet och Mt Everest i synnerhet. Inte att förglömma den varma nepalesiska kulturen och det leende folket – Sherporna.

Att vandra med Adventure Lovers är något jag inte ångrar då resan var bra organiserad vilket skapade en grundtrygghet. Inte att förglömma är det också positivt att gå med en organiserad grupp då det då ställs högre krav på arbetsvillkoren för bärarna. Något som är och var väldigt viktigt för mig då dessa lever ett tufft liv. Vet att Micke engagerar sig och jobbar hårt bärarnas rättigheter vilket är mycket uppskattat.”

//Christoffer Nordenlöw

Elbrus

”Jag hade varken kunskap om Ryssland som land eller berget Elbrus i sig, så det kändes tryggt och skönt att anlita Adventure Lovers och med varm hand överlåta arbetet med bland annat logistik och upplägg för själva bergsbestigningen. Under ledning av en erfaren huvudguide med mycket god lokalkännedom, kunde jag fokusera på utmaningen i sig och ta mig an berget. Acklimatiseringen fungerade utmärkt och vädrets makter var på min sida, så till slut fick jag stå och blicka ut ovan moln på Europas högsta topp. Det var den första men definitivt inte sista bergsbestigningen jag anlitade Adventure Lovers för.

//Peter

Ama Dablam Klätterexpedition

”Det här var min andra resa med Adventurelovers till Nepal och Himalaya.

Den här gången var det Ama Dablam som var målet. Mina drömmars berg.

Varför jag valde Adventure Lovers att organisera resan var för att det fungerade

så bra förra gången jag reste och klättrade med dem och jag ville ha seriösa och

meriterade guider som sätter säkerheten i första hand.

Denna gång var inget undantag utan allt och jag menar precis allt fungerade väldigt bra.

Klättringen var helt fantastisk och jag rekommenderar verkligen att klättra detta berg om

du känner att du har tekniken, fysiken och erfarenheten att göra det.

Det är en hisnande, rolig klättring där du får hela kittet med klipp, is och brant snöklättring i alpin miljö.

Att klättra Ama Dablam är ett fantastiskt äventyr!”

// Magnus Nyberg

Cho Oyu, 8201m

”Jag följde med Adventure Lovers för att klättra Cho Oyu, 8201m. Säkerheten är enormt viktig och de guider som klättrade med oss har båda bestigit Mt Everest tillsammans med mycket annat så de var otroligt erfarna.

Hösten 2010 blev ett tufft år vädermässigt på Cho Oyu, då det var väldigt lavinfarligt på +7500m. Detta gjorde att vi och alla andra expeditioner tvingades att avbryta försöket för denna gång.

Stort plus för guider, upplägg, säkerhetstänkande och mycket bra klass på vårt läger. Berget och hela expeditionen var ett otroligt äventyr!

Jag kommer tillbaka för nya höga utmaningar!”

//Raul

Kenya safari 

What a trip! We saw all the animals we expected and a whole lot more. All the arrangement were good and everything went very well.

And of course a special thanks go to our guide Paul, who was excellent!

Thank you once again for all the arrangement, I am ready to travel with  Adventure Lovers again in the future 😀

//Best regards Pirkko

Elbrus

”Tack så mycket Adventure Lovers för denna oförglömliga resa. Med ert upplägg och den suveräna acklimatisering fick vi bästa möjliga förutsättningen att nå toppen (vilket vi alla gjorde) på ett säkert och tryggt vis!
Ni gav ett varmt välkomnande och bra engagemang från första stund och var väldigt professionella. Jag kommer absolut att rekommendera Adventure Lovers för andra och förhoppningsvis själv åka med er igen!”

//Chrille

Everest Circuit vandring 

Oj vilket äventyr vi fick!!! Det var bland det jobbigare jag gjort i hela mitt liv!!! Men vilken kick efteråt!!!! Den höga höjden känns i bröstet och man får ta det i sin takt.  Betalningen är alla de underbara utsikter över Himalayamassivet som vi tog med oss.

Det var på det hela taget ett jättekul äventyr och en härligt annorlunda semester som vi kommer ha med oss för resten av livet!!!

Tack för all hjälp vi fick och att vi kunde gå bara vi två som vi önskade!!!

//Massa hälsningar från oss!!! Marianne & Rory

Island Peak Klättringsexpedition 

”Detta var min första tur till Nepal, förväntningarna var stora och det var framförallt klättringen som hägrade för mig. Vi hade först ett par härliga dagar i Katmandu där vi besökte olika sevärdheter, men hann också med en hel del shopping med bland annat en del påfyllning av utrustning. Vandringen in mot Everest BC var häftig och det kändes stort att få uppleva en helt annan kultur. Efter vår acklimatisering vid Base Camp och Kala Pathar så vandrade vi bort till Island Peak BC, där vi satte läger. Vi bodde sen en halv natt uppe i High Camp för att vid 2-tiden på morgonen sätta av mot toppen. Vi stod på toppen runt 7 och det var en riktig kick att känna att jag klarade av ett så högt berg. Jag kan varmt rekommendera en resa med Adventure Lovers.”

//Tony S

Toppen av Mount Everest

”Jag besteg våren 2011 Mount Everest med Adventure Lovers. Ett äventyr och en dröm som kunde gå i uppfyllelse, med hjälp av stenhård träning och ett bra upplägg från Adventure Lovers och deras professionella samarbetspartner i Nepal.

Vi fick en utomordenligt bra acklimatiseringsfas genom att vi efter att ha varit upp i Camp 3, gå hela vägen ner till Pangboche och stanna där flera dagar för att få fylla på med ordentligt med mat och andas syrerikare luft.

Vi var redo när vi gick upp till Base Camp igen. Vårt första försök misslyckades då vi vände ovanför C3 i extremt hårda vindar och vände hela vägen ned till BC. Vi samlade oss, väntade på nästa tillfälle och tog chansen och hela vårt team klarade att bestiga toppen. Helt fantastiskt och ett garanterat minne för livet.

För dig som verkligen vill nå toppen av Everest krävs, hårt arbete, ett grymt pannben men också en bra organisation med starka och välutbildade guider, det står Adventure Lovers för.

Jag har även varit på Cho Oyu med samma gäng.”

//Raul

Kombinationsklättring, Lobuche East & Island Peak

”Jag hade en fantastisk upplevelse med Adventure Lovers i Himalaya. Redan före resan fick jag bra råd angående utrustning, väderförhållanden, kostnader, mm, och i Kathmandu blev jag under en dag hjälpt av vår guide att komplettera min utrustning med bland annat sovsäck och dunjacka.

Vår guide var mycket kunnig och talade bra engelska vilket gjorde att vi fick god förståelse för den lokala kulturen. Det övriga teamet med klättringsguider och bärare var också väldigt trevliga och hjälpsamma vilket gjorde att expeditionen präglades av skratt och glädje.

Utöver bestigningarna så var det en höjdpunkt att stanna två nätter i Everest Base Camp med Adventure Lovers Everest-expedition. Vi välkomnades med öpppna armar och maten i lägret var den absolut bästa under hela resan! Att ligga i ett tält på Khumbu-glaciären och höra lavinerna gå i de omgivande bergen är en väldigt speciell upplevelse.

Jag kan varmt rekommendera att åka till Himalaya med Adventure Lovers!”

//Henrik

Everest Circuitvandring med Gokyosjöarna

”Kan verkligen rekommendera denna vandring med Adventure Lovers.

Den är bra ur så många aspekter. Du får se underbar natur med berg högre än man är van vid,  du träffar nya människor och inser ännu mer hur oerhört bra vi har det här i Sverige. Trots inlassandet av massor av mat gick jag ner 3 kg!. Du får en massa tid att tänka och reflektera när du kämpar dig uppför (och nedför) bergen.

Så kör lite motionspass och stick iväg! Tänk på att detta är en vandring, ingen klättring som du behöver avskräckas av. Ska du till Everest Base Camp så rekommenderar jag verkligen att ta vägen via Gokyosjöarna och Cho La-passet.”

//Pelle Lundahl

Lobuche Peak 

Vi fick vara med om något storslaget när vi tillsammans med Adventure Lovers besteg Lobuche Main och det inspirerade oss till att sukta efter fler utmaningar. Tack vare det personliga men väldigt proffsiga upplägget i form av förberedande träning, guidning och utrustning blev upplevelsen något av det bästa vi upplevt. Nästa äventyr vill vi därför självklart göra med Adventure Lovers.

//Charlotte & Fredrik

Everest Circuitvandring med Gokyosjöarna

”Jag hade länge drömt om att upptäcka Nepal och om att bestiga ett berg i Himalaya och hade mailat rätt länge med Micke på Adventure Lovers för att bolla olika idéer, men det kom alltid något i vägen( jobb, studier, ekonomi), tills 2 vänner och jag spontant bestämde oss  för ”nu åker vi”!

Vi  kompromissade och enades till slut om att skippa en bestigning, då vi bara hade 3 veckor på oss, och istället satsa på den klassiska Base Camp trekken o valde då rutten in till Gokyo och över Cho La passet. Det blev en fantastisk, magisk och alldeles  underbar resa och allt fungerade perfekt. Från det att vi hade bestämt oss till det att vi satt på planet gick det mindre än 4 veckor!

Stor eloge till Micke för ditt engagemang och vilja till att alltid tillgodose dina kunders önskemål och till teamet i Nepal som fick mig att känna mig som en prinsessa och fick mig att stressa av och bara ta in och njuta av de vackra bergen!”

//Linneá

Everest Base Camp Trek

”Vi reste 1 maj, perfekt tid att gå in i Khumbudalen upp mot Base Camp. Det var inte allt för många där, vädret var vackert och temperaturen behaglig.

Vi möttes på flygplatsen av våran guide Jangbu. Han var toppen, verkligen kunnig och han hade många äventyr att berätta om.

Upplägget han hade gjort för oss var av högsta klass, han gav oss perfekt boende, gav oss info vad som var bra för oss att äta, etc.

Han kollade hela tiden syresättningen på oss så vi inte skulle riskera något. Denna trekken var en stor upplevelse, att komma så nära expeditioner som var på Campen för att gå till toppen, samt även möta många av dem för att byta några ord.

Kan varmt rekommendera Adventure Lovers om ni tänker er göra en tur som denna. Stort tack till Michael för hans vänliga bemötande samt Jangbu Sherpa som tog så väl hand om oss där nere i Kathmandu.”

//Pelle Karlsson Mora

Mera Peak & Island Peak-kombi

”En vandring i Nepals hjärta är inte bara en vandring bland världens högsta berg det är också en resa genom magisk kultur och en fantastiskt varierad miljö. Jagvaldekombinationen Mera Peak och Island Peak över Amphu Laptsa-passet samt Everest BC. Kombinationen av regnskog och två 6000-meters toppar, avlägsenhet och fridfullhet, det mäktiga Amphu Laptsepasset och det turistade Everest BC samt lugna dagar växlande med långa toppturer mitt i natten. Denna kombinationen gav så mycket intryck och upplevelser att jag varmt kan rekommendera det till alla intresserade.

30 000 kronor är mycket pengar, men för dom pengarna fick jag en obeskrivlig lyx på berget. Det enda man behöver fundera på är att uppleva naturen, fotografera och att vandra i sitt egna tempo. Härlig mat, 3-rätters middagar, vattenflaskan fylld och när du kommer till nästa läger är tältet uppställt, sovsäcken utrullad och man välkomnas med saft och kex.

Vår Sherpa hade varit på Mount Everest topp fem gånger och genomfört flera andra 8000-meters toppar. Hur många västerländska bergsguider har den meritlistan?

Jag vill tacka både Adventure Lovers och deras lokala samarbetspartner som gjorde denna resan till ett oförglömligt äventyr. Vi syns på ett 8000-berg snart.”

Tack!

//Gustav Cronhamn

Lobuche & Island Peak-kombi

”Detta var min andra resa till Himalaya med Adventure Lovers. Jag stannade i 6 veckor för att klättra Lobuche och Island Peak.  Vi klättrade även upp till C1 på Ama Dablam och körde även is-och klippklättring mellan varven.

Guiderna är numer mina privata vänner och vi hörs varje vecka.

Jag längtade framförallt tillbaka till naturen och klättringen som är helt fantastisk vilket var de främsta skälen till att återvända.

Min tredje resa är nu bokad till Himalaya, jag åker ner igen 2013 och kommer återigen låta Adventure Lovers arrangera resan för deras höga säkerhetstänkande och support innan och efter resa.”

//Anna

Mont Blanc-vecka 

”Jag hade en härlig vecka i Mt Blanc-massivet med ett toppförsök på Mont Blanc som pricken över i:et.

Vi hade några tränings- och acklimatiseringsdagar innan toppförsöket som en utmärkt förberedelse . Jag fick tyvärr vissa känningar av höjden och vi bestämde oss för att inte klättra högre än toppen av Tacul denna gång, men vilken otrolig dag jag fick med ett fantastiskt väder. Det glömmer jag aldrig =)

Guiden Lori var jättetrevlig och ansvarsfull. Han hade ett högt säkerhetstänkande och det kändes tryggt att klättra med honom.

Bra betyg och överlag är jag mycket nöjd med min Mt Blanc vecka !

Jag har redan börjat planera inför nästa år då jag kommer att boka en ny resa med Adventure Lovers.”

// Henke

Mount Everest Base Camp Trek 

Det kan nog inte bli bättre…

Förväntningarna var naturligtvis höga inför resan till Nepal och Everest BC och de överträffades varje dag under vår resa. Allt var mycket välorganiserat av Adventure Lovers och våra guider Jangbu och Maila tog på ett tryggt och säkert sätt hand om oss. Allt detta gjorde att vi kunde njuta av upplevelsen och naturen på fantastiskt sätt.

Ett stort varmt tack till er alla!

//Anders

Safari i Masai Mara 

”Tillbaka från en härlig safariresa till Kenya! Adventure Lovers skräddarsydde en resa till oss som vi aldrig kommer att glömma. Vi besökte tre olika nationalparker på en vecka: Meru, Nakuru och Masai Mara. Alla tre var helt olika till både natur och klimat och vi fick en bra helhetsbild på vad Kenya har att erbjuda. Ändamålet med vår resa var att se så många djur som möjligt – och det såg vi!  Och vi nöjde oss inte med att se ”the big 5” utan vi såg ”the big 10” (lejon, elefant, leopard, noshörning, buffalo, gepard, wildebeest/gnu, giraff, zebra, krokodil) och massor med andra vackra och spännande varelser. Vi bodde i både lodge och tält och allt fungerade perfekt. Vår guide/chaufför Paul var fantastisk – han kände till alla djur och till och med den stora mängden färgglada fåglar.

Tack Adventure Lovers – vi kan varmt rekommendera era skräddarskydda safaris till alla som vill ha en riktig upplevelse!”

//Pirkko, Kaija och Tarja från Helsingfors

Everest Base Camp Trek 

Även den mest fantastiska resa jag har gjort måste ta ett slut någon gång. Den delen som Adventure Lovers ansvarade för överträffade alla förväntningar. Er personal, Jangbu, Pemba (guiden) och Maila (bäraren) är fantastiska människor och det finns inga adjektiv som kan beskriva hur väl de genomförde turen. Jag sa redan till Jangbu att Pemba är så mycket mer än en guide, han är en himla duktig coach som har en enastående förmåga att ’lyssna på sina adepter’. ’Bärare i all ära’ men Maila är också så mycket mer än bara en ’bärare’. Icke att glömma Uttara, vår turistguide i Katmandu. Hon är en pärla.

Allt fungerade till högsta belåtenhet med minnen som räcker till både det här livet och till nästa :))

//Hans

Kilimanjaro Machame-rutten 

Vi anlände till Tanzania och Kilimanjaro fulla av förväntningar. Adventure Lovers och deras samarbetspartner i Tanzania uppfyllde dessa förväntningar med glans och gjorde resan till en helt fantastisk upplevelse. Adventure Lovers serviceinriktade och behjälpliga inställning var en enorm trygghet under vår tid i Afrika. Vi lyckades med deras hjälp få en problemfri och underbar resa till toppen av Afrika!

Vi ser redan fram emot nästa resa och nya utmaningar tillsammans med Adventure Lovers!

// Charlie & Andreas

Island Peak 

”Nepal är ett fascinerande land med en natur som är häpnadsväckande vacker, och känslan när man vandrar bland bergen i Himalaya är obeskrivbar. Människorna är hjälpsamma och välkomnande med ett stort leende på läpparna. Har man varit i Nepal en gång så, vill man bara tillbaka!

Jag hade varit i Nepal och vandrat vid två tidigare tillfällen och när jag skulle boka min tredje Nepal-resa fick jag kontakt med Adventure Lovers. Jag bestämde mig för att utmana mig själv lite extra och bokade expeditionen till Island Peak. Vandringen gick från Lukla till Everest Base camp (EBC) i en lagom takt. Vissa dagar var ”vilodagar” som innebar relativt tuffa, men behövliga, acklimatiseringsturer enligt rekommendationen ”walk high – sleep low”. Efter EBC vandrade vi till Chuckung och vidare till vårt basläger vid Island Peak. Där bodde vi i tält och förberedde oss bl.a med världens bästa mat, som tillreddes med enkla medel av vår fantastiska sherpa-kock. Toppbestigningen startade ett par timmar efter midnatt. Det var kallt och mörkt och det enda som lös upp stigen var stjärnorna och våra pannlampor. Natten var lång och mödosam men med stöd och pepping från våra skickliga guider, kom vi alla upp till 6189 m.ö.h. Mina trötta och ibland tvivlande tankar var totalt bortblåsta, när jag stod på toppen och blickade ut över ett hav av snöbeklädda toppar. Lyckan var total!! Efter Island Peak hade vi några dagars skön vandring tillbaka och i Kathmandu väntade en uppskattad överraskning för våra trötta kroppar.

Jag har rest med olika arrangörer tidigare, men skulle inte välja någon annan än Adventure Lovers vid nästa liknande resa. De har varit oerhört hjälpsamma och välorganiserade under hela processen och jag har inte saknat någonting. Adventure Lovers gör och ger det där lilla extra, som bidrar till en familjär och välkomnande känsla. Jag vill berömma bergsguiderna och de lokala sherparna som är kolossalt erfarna och kompetenta, men framförallt är de väldens härligaste människor! Vistelsen bjöd på massor av skratt och många nya vänner. Jag vill också tacka Micke från Adventure Lovers, som fick mig att anta den extra utmaningen att bestiga en topp! Resan har gett mig enastående minnen och oförglömliga erfarenheter och upplevelser. Frågan är nu inte om, utan när, jag gör min nästa vandring/toppbestigning! ”

//Nina


Island Peak 

”Det var en fantastisk resa till Nepal, med många nya intryck från Kathmandu och fantastiska vyer över Himalaya och Khumbudalen.

Allt har fungerat till belåtenhet. Flygresan till och från Nepal gick helt enligt alla tidtabeller, och all hämtning till och från flygplatsen har också fungerat bra. De första dagarnas sightseeing i Kathmandu var intressanta och jag uppskattade guidningen vi fick på tempelområdena i staden. Det fanns också tillräckligt med tid att komplettera packningen med utrustning i Thamel. Kängorna och stegjärn för toppbestigningen sade Thundu att jag kunde hyra i Chukkung, vilket också bekräftades av Jangbu när vi träffade honom under vandringen. Det stämde också när vi kom dit, jag fick ett par kängor i nästan rätt storlek (de var en aning för stora) men för en dags klättring var det helt okay. Min egen sovsäck och liggunderlag räckte också till under tältnätterna.

Maten och sovrummen på de olika tehusen var också okay, men det var svårt att hålla vikten, jag gick ned fyra kilo under resan (åt rätt håll denna gång). Den bästa maten under vandringen tillagades av vår fantastiske kock i baslägret. Det var en överraskning att få både pommes frites, pizza och nybakad kaka på den höjden. Mycket bra. Det behövdes också för att ladda inför bestigningen av Imja Tze. Utsikten var för övrigt fantastisk från Toppen.

Våra guider och framför allt Thundu gjorde ett mycket bra jobb med guidningen och alla arrangemang vid måltider och boende.”

//Michael

Mount Kenya+Mount Kilimanjaro. Masai Mara+Serengeti and Ngorongoro

I was very pleased with the Mt Kenya trek (our guide Elam was very good) and the safari in Masai Mara (Chris was an excellent guide and driver). The trek on Kilimanjaro was great (my guide Albert was also very good) and overall the whole trip was very well organized. Thank you.

//Fredrik

Kilimanjaro – Machame-rutten 

Nu med några dagars distans börjar man mer förstå vilken prestation man har gjort på berget.

Visst var det tuffare än vi trodde , men också en fantastisk upplevelse.

Upplägget med Adventure Lovers samarbetspartner i Tanzania funkade prickfritt ! Mycket bra service !

//Magnus J

Kilimanjaro – Machame-rutten 

Ja, herrejävlar vilken prestation. Aldrig kunde vi väl tro att det skulle vara så kämpigt att gå uppför ett berg! Vi som faktiskt hade gått tre stora rundor i Vättlefjäll (ironi). Så fel man kan ha. Att bestiga Kilimnajaro har varit en stor upplevelse, men också riktigt tufft. I fem dagar kämpade vi på berget med långa, tuffa etapper.

Efter dessa fem dagar var det dags för monsteretappen, toppbestigningen. Det tog oss nio timmar att nå Uhuru Peak och var riktigt jobbigt! Sedan skulle vi ”bara” ner igen,  vilket tog tre-fyra timmar. Lite vila och sedan tog vi oss ner ytterligare 900 meter under två timmar. Alla sov väldigt bra den natten! Sedan hade vi ytterligare 4,5h av nedför innan vi nådde Mweka gate. Halleluljah.

Med det sagt har det varit en mycket stor upplevelse och fysiskt utmaning. Vi hade ett mycket bra och erfaret team som hjälpte oss och ställde upp med allt. Jag kommer aldrig att glömma detta äventyr så länge jag lever och det går utanpå allt annat jag upplevt. Att dessutom få lov att uppleva ett av världens fattigaste länder på nära håll är inte heller någon jag kommer att glömma. Vi gav vårt team mer dricks än de är vana vid plus utrustning som skor, kläder och sovutrustning. Underbart gäng som förtjänade allt.

//Henrik

Island Peak 

Jag är mycket nöjd med min resa till Nepal och Island peak med Adventure Lovers. Det jag minns mest från resan är naturen, bergen och alla människor vi träffade.

Vi var ett härligt gäng som träffades i Kathmandu. Ingen av oss kände varandra, men efter mer än tre veckor ihop lärde vi känna varandra väl och vi hade jättekul ihop. Var inte rädd för att resa själv, ensam är det sista du är på resan!

De två veckornas vandring upp till Everest base camp var toppen. Du vandrar i storslagen natur på dagarna och på kvällarna myser ni i tehusen framför kaminen. Vi fick jättegod mat på tehusen och rummen var helt okej. Våra två sherpaguider var jättebra. De var hjälpsamma, vänliga och framförallt erfarna klättrare, med flera bestigningar av Mount Everest. Tack vare dem fick vi också en inblick i sherpakulturen och deras liv och vardag.

Höjdpunkten var nog ändå bestigningen av Island peak. Det var härligt att få tälta några nätter och att få känna på base camp-livet. Bestigningen bestod av brant vandring under natten, till att ta på stegjärnen i gryningen och glaciärvandra fram till ”snöväggen” där den riktiga klättringen började. Efter att ha tagit sig upp på den 150 m höga väggen var det ca 20 m kvar till toppen. Dit gick man på en ganska exponerad kam. Att sen sitta på toppen och titta ut över hela Himalaya-massivet (kändes det som) var obeskrivlig!  

Du som uppskattar storslagen natur, möten med en annan kultur och nya människor, vandring samt vill testa på alpinklättring är detta resan för dig!  

Med vänlig hälsning  

//Jennie

Island Peak 

Vi har precis kommit tillbaka från vad vi tycker är den bästa resa vi någonsin har gjort! Då har vi ändå rest runt världen i hela vårt vuxna liv. Vi är särskilt nöjda med organisationen och planeringen runt resan. Gänget, våra klätterkamrater klickade kanonbra med oss och det blev många och långa skratt. Våra två bergsguider var som ett radarpar och de var med i gänget och alla upptåg redan från första kvällen. Vi försökte komma på något att kritisera men måste erkänna att vi inte kommer på något i skrivande stund. Tack för en härlig resa, vi tittar nu på Cho Oyu som möjlig fortsättning för vår del.

//Hanna & Lars

Island Peak 

Tusen tack för arrangemanget kring Island peak-turen! Det var verkligen en fantastisk resa på alla sätt, riktigt bra gäng, kalasväder, helt sjuka miljöer, grymma guider, proffsigt arrangerat osv osv. Jag är verkligen helnöjd och vi i gänget pratade om vad vi skulle kunna ge för negativ kritik till arrangemanget och det var nog ingen som kom på något sådär direkt. Jag önskar att jag kunde ge kritik så att ni kunde förbättra er verksamhet men det känns som att allt flöt på väldigt smidigt, kul att du, Micke också hängde med oss ett tag! Jag är grymt sugen på Cho Oyu för framtiden och hoppas kunna återvända snart igen.

//Tomas

Aconcagua

Jag kan bara säga positiva saker om hela arrangemanget, vilket ju naturligtvis är ett utmärkt betyg!
Jag fick verkligen känslan av att Vallecitos var en bra grej för acklimatiseringen och dessutom är det skönt att vara i två olika miljöer då det blir så pass lång tid i bergen.

Aconcagua Vision som sköter BC är klockrent, bara det att man får fritt WiFi är värt hur mycket som helst då man är borta hemifrån länge. Bra mat och mycket tillmötesgående var de också.

Vår guide Pablo var verkligen precis så bra som ni sa innan resan. Han kan det här berget, toppade för 38:e gången nu med oss och han vet när han ska driva på och när han ska backa. Han känner ALLA och är en auktoritet bland guiderna, det märks.
Tack för en välarrangerad upplevelse, ett arrangemang som började för ett år sedan i dagarna. Ni tar verkligen hand om era kunder och det lönar sig alltid.

//Dennis

Aconcagua 

Jag är naturligtvis väldigt nöjd över att jag lyckades ta mig till toppen och ner igen och har bara positiva vitsord kring hela resan. I synnerhet vill jag ge vår guide Pablo en riktigt stor eloge. Han var otroligt proffsig, trygg och kunnig och dessutom lyhörd för våra tankar och idéer och väldigt flexibel. På vårt förslag så komprimerade vi exempelvis programmet då vädret såg sämre ut längre fram vilket medförde ändringar och merarbete för Pablo men han löste det galant och tack vare detta så lyckades vi ta oss upp. Dessutom kände han allt och alla vilket gjorde att vår vistelse i baslägret blev väldigt bekvämt.
Tycker också att upplägget med att först åka till Vallecitos var väldigt bra.

//Petter

Island Peak

Jag vill tacka så otroligt mycket för en riktigt bra uppstyrd resa, allting var fantastiskt! Det kändes som att rutten var välplanerad med gott om tid för acklimatisering. Boendet var också riktigt bra och guiderna ska vi inte ens tala om, bättre tror jag inte det går att finna! Vi hade riktigt kul tillsammans med våra guider och resten av gruppen. 

Jag skulle nog helt klart kunna tänka mig ett till äventyr i framtiden, fast hade du frågat mig på vägen ner från Island Peak hade jag nog känt annorlunda:). Skulle kanske vilja ha ett lite mer utmanande berg som är något mer klättringstekniskt för att pusha gränserna lite men det får visa sig.

//Carina

Island Peak

Jag är jättenöjd med resan och att komma upp på toppen var en härlig bonus. Island Peak gav mersmak så mer berg i någon form kommer det bli framöver.
Tycker att programmet och upplägget var bra, gruppen och guiderna var också kanon så vi hade mycket skoj längs vägen.
//Maria

Aconcagua 

Allt klaffade till 100% på expedition Aconcagua. Acklimatiseringen i Vallecitos var lyckad och så otroligt vackert det är där. Bestigningen av Aconcagua var mycket bra organiserad. Adventure Lovers som arrangör ordnade allt på bästa sätt och jag ger högsta betyg. Jag vill lyfta fram våra guider, Umberto och Angel som har bästa kompetensen och ett ledarskap som var av högsta kvalitet. Den 18 januari fick jag förmånen att stå på toppen av Aconcagua. Ett stort tack till Adventure Lovers för en upplevelse som jag tar med mig resten av mitt liv”

//Kenneth Lövgren

Safari i Tanzania

”Vi åkte med Adventurelovers på safari- och badsemester till Tanzania. Otroliga upplevelser på safarin med en otrolig guide. Stjärnklara nätter och stundtals på helspänn med djurliv utanför tältet. Zanzibar var en sago-ö med kritvit, fin sand, vajande palmer. Resan kommer vi aldrig att glömma”

//Magnus Bengtsson

Island Peak 

Jag fick för mig att spontanboka en äventyrsresa. Det blev Nepal och Island Peak tillsammans med Adventure Lovers. Klättra hade jag aldrig gjort så frågorna haglade tätt till Michael innan avresa. Alla tusen frågor och några till besvarades snabbt och enkelt utav Michael. Stödet fanns från första stund – från bokning till packning och till hjälp på plats i Kathmandu. Hela vandringen från Lukla till Island Peak och tillbaka var magisk. Det blev många kvällar med spel tillsammans med våra guider som var helt otroliga. Guidernas erfarenhet och kunskap var oändlig. Vi kunde inte ta ett steg utan att de var bredvid och berättade om omgivningarna och olika historier. Toppbestigningen på Island Peak var det absolut tyngsta, jobbigaste men absolut bästa jag någonsin gjort. När resan började gå mot sitt slut så var det dags att fundera över resan. Vi i gruppen pratade och ingen av oss kunde komma på ens en liten detalj som kunde ha varit bättre eller som vi velat ha haft annorlunda. Guiderna, upplägget, alla olika boenden, maten, alla skratt – allt var helt perfekt. Att komma hem efter 3 veckor och vara 100% nöjd och lyrisk över en resa har aldrig hänt innan. Så oavsett vart i världen jag kommer vilja åka till på äventyrsresa i framtiden så kommer jag alltid skicka iväg en förfråga till Adventure Lovers. För jag vet att Adventure Lovers och Michael kommer överleverera. 

//Louise

Everest Circuit

Vill passa på att tacka för en helt fantastisk resa som jag kommer att minnas och har glädje av resten av livet.
En dröm som jag haft i många år har gått i uppfyllelse tack vare er på Adventure Lovers.

Vill ge ett jätteplus till våra två guider i Nepal som också som var helt suveräna.

Jag återkommer när jag känner mig redo för nästa äventyr.

//Axel

Everest Circuit

Tack Adventure Lovers!

Supervackra omgivningar i bergen och jag gillade hotellet i Katmandu.
Otroligt bra arrangemang kring resan och toppenkillar på plats. Fick också jättebra backup vid läkarbesök i Katmandu.

Det har vart en fantastisk resa trots att jag blev sjuk, så kommer absolut välja Adventure Lovers när jag ska ut på äventyr igen.

//Louise

Lobuche Peak

Vill tacka för en otrolig resa som jag nog inte smält helt ännu 🙂
Kan bara lovorda Passang, Jangbu, Jangbu och Tashi för ett fantastiskt engagemang.
Känns som ni har helt rätt personer på plats tack vare deras kontakter och familjerelationer i bergen.

Att vi sedan hade otrolig tur med vädret förutom sista dagen i Lukla gör ju allting än bättre.

Jag är enbart positiv till hela resan som varit helt fantastisk!

//Christer

Island Peak

Tack! Det har varit en fantastisk resa på alla sätt och vis, Guiderna och Jangbu har varit otroligt hjälpsamma.

Detta gav mig en blodad tand och kommer definitivt ge mig på det igen. 

//Christian

Elbrus

Det har varit en fantastisk resa, allt har flytit på och varit kanon! Valeri är en underbar person och väldigt bra guide, mycket glad att ha träffat honom.
Toppdagen var bra – vi hade en jäkla tur med vädret. Alla kom upp utom en som avstod. All personal i både Kislovodsk, base camp och high camp har varit grymma!

//Philippa

Elbrus

Jag tycker att upplägget av hela resan var jättebra. Allting flöt på! Guiderna kring oss var så omtänksamma och såg till vår säkerhet!
Jag upplevde att toppdagen blev mycket lyckad med noggrann acklimatisering och vädret var på vår sida!

//Mikael

 Elbrus

Jag är överhuvudtaget nöjd med resan. Valeri var mycket lugn, förtroendeingivande och verkade verkligen måna om oss. Boendet i BC blev ju klart över förväntan då vi bodde två i dom stora tälten. Blev som att man hade ett ”rum” för sig själv. Boendet i HC var också bra, även om vi tre som bodde i en av det nya ”hyttorna” reagerade på att det inte fanns någon ventilation. Valeri fixade dock detta till oss, så vi kunde ha en av ”dörrarna” lite öppen under natten. Som sagt, jag är nöjd med allt.

Toppnatten gick ju också bra. Vi hade en enorm tur med vädret vad jag förstår. Jag var ganska trött innan det sista biten, där man ”knyter” in sig på fast rep. Vi hade dock en lite paus där, för att lämna av lite utrustning mm, och jag tog en energi bar, vatten och även en energigel, och återfick krafterna då. Annars upplevde jag det som att det gick bättre än vad jag hade förväntat mig.
Det var verkligen en härlig känsla att stå där på toppen efter alla förberedelser.

//Tomas