Kontakta oss 031 - 51 57 77

Nytt spännande berg att klättra 2014

Kyazo-ri-peak-climbing

Vi är i full gång med att plocka fram nya spännande äventyrsresor till nästa år och här kommer ett smakprov på ett riktigt fint berg som vi tar oss an till våren.

Berget heter Kyazo Ri eller Kyajo Ri, det ligger i Nepal och är 6186 meter. Det finns en del olika vägar upp men en del är dåliga på grund av rutten sten och någon väg har en överhängade risk för serac-ras.

Det ser ut som den mest tillgängliga vägen är sydvästra kammen vilket är den vi spetsar in oss på. Räkna med teknisk- och exponerad klättring runt 60 grader. Det är 10-12 replängder av denna klättring upp till toppen och berget kan ses som ett liknande berg som Ama Dablam men det är betydligt lägre och det ökar chansen att komma upp tillsammans med ett lägre pris blir det tillgängligt för fler personer. Det är inte särskilt många som klättrar detta berg så räkna inte med någon trängsel i Base Camp. Rutten är tillgänglig via Renjo La.

Vi återkommer med exakt datum och pris efter att vi är hemkomna från Nepal i slutet av oktober.

Klättringssvårighet ligger runt 3D eller AD/D och för dig som känner till Island Peak och Lobuche Peak så är det här en tuffare utmaning.

Räkna med avgång runt mitten av april och mitten av oktober. Det ligger geografiskt så det påverkas en hel del av monsun så därför vill vi inte åka för sent på våren eller för tidigt på hösten.

Är du seriöst intresserad och har de rätta förutsättningarna så tveka inte att höra av dig. Vi tar endast en liten grupp på max 6 klättrare.