Kontakta oss 031 - 51 57 77

Annapurna Base Camp

Annapurna

Annapurna Base Camp och Poon Hill Trek

En av de bästa alpinvandringarna går till Annapurna Base Camp och Bergsgudarnas Sal.

I västra delen av Nepal, ligger bergsgiganter som Annapurna, Dhaulagiri och Manaslu med flera. Detta vackra område har alltid fascinerat vandrare från hela världen och vandringen tillhör de mest populära.

Efter att ha bekantat dig med Katmandu några dagar, tar vi dig till den trevliga staden Pokhara. Härifrån bär det vidare mot Tirkendunga och upp i bergen för att vandra till vackra Annapurna genom den dal som kallas Bergsgudarnas Sal och fram till Annapurna Base Camp. Denna del är som en stor amfiteater. Du kommer att vara omgiven av berg som Annapurna 1, Machapuchare, Glacier Dome, Gangapurna och Fang.

Soluppgång vid Poon Hill

På vägen mot Annapurna BC besöker vi Poon Hill där du en tidig morgon kommer att ha en panoramautsikt när solen går upp bakom Dhaulagiri och Annapurna. Ett mycket speciellt och vackert ögonblick.

Efter vårt besök i Poon Hill vandrar vi upp till Tadapani, där du får möjligheten att bada i de varma källorna, spännande och avslappnande. Vi går efter denna sköna "Spa-behandling" uppåt mot Annapurna Base Camp, där vi vandrar in i Modi Kholadalen till Machapuchare Base Camp och så småningom Annapurna Base Camp.

Vi har utarbetat ett bra program där vi låter dig acklimatiseras i försiktig takt, för att du ska må bra under hela resan och kunna njuta fullt ut av denna klassiker.

Du når som högst 4130 meter.

Svårighetsgrad: T1. Läs mer om graderingssystem

Annapurna Base Camp och Poon Hill Trek - Detaljerat program                                   

Annapurna Base Camp Trek eller Annapurna Sanctuary som den också ibland kallas är en suverän vandring på kullarna och dalarna runt det otroligt vackra Annapurna South. Vandringen passar dig som vill vandra i en mer avlägsen miljö, älskar fauna och flora ochvill hapanoramvyer över Himalayamassivet. Se majestäter som Annapurna, Dhaulagiri, Macchapuchare och Tukuche Peak.

Vandringen börjar i låglandet och sträcker sig in i hjärtat av dessa underbara berg på högre höjder. Vandringen har definitivt stora höjdskillnader men är klassad som en relativt lätt vandring då högsta höjd du kommer att nå är 4130 meter i Annapurna Base Camp.

Notera att vi försöker följa vårt program för din vandring i största möjliga mån, men ibland styr vädrets makter våra schemalagda dagar och vi får helt enkelt anpassa oss till moders jords vilja.

Dag 1 – Avresa från Sverige (Stockholm eller Göteborg)

KatmanduDag 2 – Ankomst till Katmandu, (1340 m)

Vi hämtar dig på flygplatsen och kör dig till ditt hotell. En av våra guider möter dig på hotellet och ser till att du har vad du behöver. De kommer att visa dig staden och framför allt Thamel, denna smältdegel med myllrande affärsliv och restauranger och barer i varje gathörn. Ett härligt inslag i en helt annan kultur än vad vi är vana vid hemma i Europa. Vi tar dig till en trevlig välkomstmiddag på kvällen.

 

boudhanath

Dag 3 – I Katmandu

Upptäck Katmandus historia tillsammans med oss. Efter frukost tar vi dig på en halvdags sightseeing där du får se kultur och religion på närmare håll. Vi varierar en del vad vi åker och tittar på då vi bara har tid fram till lunch, som vi brukar äta tillsammans i Thamel. Du kan också välja att se mer kultur när dukommer tillbaka till Katmandu från din vandring i bergen. Bland det bästa att se tillhör Swayambhunath eller the Monkey temple som det oftare kallas, säkert om inte annat på grund av att uttalet är lättare.

Du får härifrån en otrolig utsikt över Katmandu och du kommer att få se små vita stupor, apor i träden ochmunkar lite överallt. Ett annat sevärt mål är Boudhanath Stupa som är en av världens största stupor med Buddhas vakande ögon i varje väderstreck. Hit vallfärdar Pilgrimmer från hela det buddhistiska Himalaya.

För att få en inblick i det Hinduiska livet så besöker du Pashupatinath och dess heliga tempel. Detta ligger beläget på flodbankarna till den heliga floden Bagmati. Här finns mediterande hinduer, likbränningsplatser och apor som kilar mellan husen.

På eftermiddagen efter lunch finns det tid för shopping. Du kanske behöver komplettera din utrustning med någonting från alla de billiga affärerna i Thamel.  På kvällen blir det sista chansen för en god hamburgare eller pizza för ett tag på något trevligt ställe innan det bär av morgonen där på till ditt riktiga äventyr.

pokharaDag 4 – Flyg till Pokara (827m)

Vi tar oss ut till flygplatsen i Katmandu efter frukost och tar oss till Pokhara som är Nepals andra största stad och väldigt pittoresk. Man brukar säga att gillar du Katmandu, så älskar du Pokhara. Du kommer att finna både hindu- och buddisttempel i området tillsammans med sjöar, grottor och annat spännande. Du har utsikt överbergen Annapurna och Dhaulagiri.

Dag 5 – Trek till Tirkendunga (1540m) och vidare till Ghorepani (2860m)

Bilfärd till Nayapul och därifrån vandrar du upp till Tirkendunga. Redan efter 15 minuters vandring längs Modi Khola floden så når du Birethanti, en ganska stor by med gott om affärer och tehus.

Vandringen går vidare längs de norra strandbankarna Bhurungdi Khola. Härifrån har du en stadig klättring uppför dalen mot Hille på 1495 meter. Du fortsätter ytterligare en bit och når nu Tirkendunga (1540m). Härifrån vandrar du vidare mot dagens slutmål som är Ghorepani på 2860meter.

Poon Hill soluppgångDag 6 – Trek till Poon Hill (3210m) och vidare till Tadapani (2590m)

Idag börjar du tidigare än vanligt för att du ska få njuta av en soluppgång som är vida känd runtom i världen. Solen går upp över Dhaulagiri (8167m), Tukuche Peak (6920m), Nilgiri (6940m), Varaha Shikhar (7847m),  Annapurna I (8097m), Annapurna II (7937m), Annapurna III (7855m), Annapurna IV (7525m), Annapurna South (7219m) och många fler därtill. Du går ner till Ghorepani igen och njuter av en god varm frukost innan du vandrar vidare mot Tadapani. Denna dag går vandringen mestadels genom vacker rhododendronskog. Gör du resan på våren kommer du att få uppleva en sagolik blomsterprakt här. (5 1/2h)

 

Tadapani

Dag 7 – Trek till Chomrong (2100m)

Du vandrar lätt nedför och genom fler rhododendronskogar och ekskogar. Det finns gott om fåglar i detta område ned mot Kimrung Khola vilket du kommer att höra.

Direkt efter byn vandrar du uppför i 45 minuter, innan du kommer ut på slät mark och in mot Chomrong. Chomrong är därrposten till Annapurna Base Camp (Sanctuary) och här är befolkningen fortsatt Gurung. (5h)

Dag 8 – Trek till Dovan (2600m)

Dagen börjar med att du går ner för en enorm stentrappa i 1 1/2h och korsar sedan floden Chomrong Khola på en hängbro. Du fortsätter upp genom rhododendron- och bambuskogar till vi når den lilla byn Bamboo som passeras och vandrar gradvis uppåt till du når Dovan.(6h)

Dag 9 – Trek till Deurali (3230m)

Även denna dag vandrar du genom vackra rhododendron- och bambuskogarna och vinner sakta höjd upp mot Deurali. Den första byn du kommer fram till heter Dovan (2630m), här finns endast några tehus och en liten öppen tältplats.

Vidare på stigar där det brukar vara lavinfara under vintersäsongen. Mer uppför och även lite brantare innan du når Hinko Cave (3040m), en stor överhängade klippa som brukar fungera som skydd för herdar och bärare när det regnar eller som lavinskydd på natten. Du når fram till Deurali 25 minuter senare. (5h)

Dag 10 – Trek till Machapuchare Base Camp (3800m)The last rays of sunset hit Machapuchare. Annapurna

Dalen öppnar upp sig och stiger inte lika kraftigt längre och du kommer att kunna se ingången mot Machapuchare Base Camp härifrån. På vägen in mot Base Camp når vi Bagar (3310m) på gräsiga marker.

Stigen leder i sakta lutning upp mot Machapuchare BC, där det finns ett antal tehus. Detta är en mycket fin utsiktsplats över en rad kända berg så njut av dess prakt och vi tycker att det är ett utmärkt ställe att ta kväll på. (3-4h)

Dag 11 – Trek till Annapurna Base Camp, Sanctuary (4170m)

Du går uppför mot Annapurna Sanctuary i alplandskap och du har i Base Camp en panoramvy i 360 grader med vackra berg runt om dig.

Moonlight strikes Annapurna I (on the right, 26,545 feet), the world's 10th highest peak, seen from Annapurna South Base Camp.

Dag 12 - Sinewa (2360m)

Efter en fin soluppgång runt Annapurna och frukost så vandrar du ned mot Sinewa. Du kommer att känna en rejäl skillnad i syresättningen då vi förlorar nästan 2000 höjdmeter idag.

Dag 13 – Trek till Landruk (1650m)

Du vandrar ned mot floden och korsar den för att sedan följa stentrapporna mot Chomrong i någon timme. Det blir brantare upp mot Jhinundanda och du gör slutligen en klättring vidare till den pittoreska byn Landruk som ligger på den östra väggen av flodalen ovanför Modi Khola-floden. Härifrån får du en fantastisk utsikt över Machapuchare, Annapurna South och Hiunchuli.

Dag 14 - Trek till Dhampus (1650m)

En vacker vandringsdag som börjar genom floddalen och vidare mot byn Beri Kharka innan du går in i den vackra skogen full av fåglar, orkidéer och ormbunkar. Du fortsätter upp mot ett litet pass på 2150 meter med vacker utsikt över Annapurna South och Hiunchuli. Vidare ned mot byn Pothana där du bland annat får en härlig utsikt mot Machapuchare. Sista biten går du genom rhododenronskogar mot Dhampus. (1650m)

Dag 15 Trek till Pokhara (827m)

Sista dagen på trekken och du ska ned mot Phedi där en bil tar dig till Pokhara (bilfärd 1/2h). Det är väl värt att göra något kul i det vackra Pokhara innan du med flyg återvänder till Katmandu. Du kan bland annat njuta av, David´s Fall, Gupteshwor Cave, Tal Barahi Temple, Brindhabasini Temple eller varför inte ta en båttur på Phewa Lake.


Dag 16 – Flyg från Pokhara till Katmandu

Efter frukost så tar vi dig till flygplatsen för flyg till Katmandu. Du får vackra vyer från planet över bergen du precis besökt. Bil väntar vid flygplatsen för transport till ditt hotell.

Nu finns eftermiddagen och kvällen för shopping och/eller sightseeing. På kvällen hittar vi en mysig och trevlig restaurang där det säkert blir en hel del prat om vandringen.

Dag 17– Avresa hem

Det är tyvärr dags att farväl till Nepal för den här gången, men du kommer att ha en skön återförening med nära och kära och massvis att berätta, visa bilder och kanske även några filmer.

Välkommen tillbaka!

OBS! : Om du skulle vilja stanna några dagar längre i Nepal, kan vi erbjuda dig en mängd trevliga aktiviteter. Däribland; resa till Bhaktapur. Du kan också åka till Fort Hotell i Nagarkot. Du kan åka söderut och besöka djungeln i Chitwan. Vill du ha mer äventyr så kan vi ordna mountainbiking i Katmandudalen eller forspaddling i någon av floderna i närheten. Det finns mycket spännande att göra och det är endast du som bestämmer gränserna. Låt oss veta.

Pris från: 25 990 kr

Inkluderat i resan

- Alla transfers i Nepal, till och från flygplatsen.

- Halvdags sigthseeing i Katmandu inklusive transport till och från hotellet. (Entréavgifter tillkommer)

- Välkomstmiddag.

- Flyg tur och retur Pokhara.

- Hotellnätter i Katmandu. Fyra nätter på hotell. Rummen delas två och två.

- All övernattning under trekken, rum delas två och två.

- Samtliga måltider under trekken .

- Guider, kockar, sherpas och bärare.

- Samtliga trekkingtillstånd.

- Officiell avgift till Nepalesiska staten.

- Avslutning på ett enastående hotell.

Ej inkluderat i resan

- Flyg Stockholm/Göteborg-Katmandu tur och retur.

- Måltider i Katmandu och Pokhara.

- Tillägg för boende i singelrum.

- Dryck (exempelvis mineralvatten, läsk och öl) under vistelsen.

- Personlig utrustning.

- Visum (kostnad för vistelse i Nepal, USD 40 för 30 dagar).

- Helikoptertransport vid händelse av olycka eller sjukdom (se Försäkring).

- Dricks till personal, guider och bärare.

Everest Circuit

Väder i Nepal

Nepal har ett monsunklimat med två säsonger.

Monsunen ligger normalt från början av juni till slutet av september. Den torra säsongen är från oktober till början av juni.

Det lämpar sig bäst för trekking och klättring under mars-maj under vårsäsongen och från oktober till slutet av november under höstsäsongen.

Våren bjuder på varmare dagar, med oftast klara vackra förmiddagar, där eftermiddagen ofta kan ge moln och ibland även regn. Denna period är särskilt för dig som även tycker om att se blomstrande dalar med enorma rhododendronskogar och andra vildblommor. Det kan bli varmt och dammigt på en del treks från början av maj och framåt. Nattemperaturen på hög höjd runt 5000 meter ligger på ca minus 10 C.

Höstsäsongen som börjar i slutet av september fram till slutet av november bjuder på klara vackra dagar ofta till seneftermiddag. Monsunen är över och luften är frisk och kristallklar. Skogarna står i vacker grönska och hösten har oftast flest besökare uppe i Himalaya. Det är många fina och spännande festivaler under hösten. Nattemperaturen på hög höjd runt 5000 meter ligger på ca minus 10-15 C.

Vintersäsongen är från december till februari och är för många besökare lite för kall för att vara njutbar i Himalaya. Klara vackra dagar men kallt som sagt. Nattemperaturen på hög höjd runt 5000 meter ligger på ca minus 20-30 C.

Nepalesisk mat

Nepalesisk mat 

Det Nepalesiska köket är influerat av det Indiska vilket inte är särskilt konstigt då Indien är lite som ett storebrorsland för Nepal.

Ris är en viktigt del i köket tillsammans med en mängd kryddor vilket gör rätterna mycket goda och smakrika. Nationalrätten kallas Dal Bhat och är en risrätt (Bhat) med en kryddig linssoppa till (Dal) som varje tehus har sitt speciella recept på hur de vill tillaga. I Katmandu hittar du all möjlig slags mat med västerländsk inspiration så som pizzerior och rena steakhouses mm men också mat från andra delar av Asien så som Thailändsk mat.

I bergen är mycket av maten kolhydratrik för att ge kraft till kroppen i den tunna luften. Allt tillagas färskt från tehusens trädgårdar och att en måltid ibland kan ta lite tid innan du har den framför dig är väl värt att vänta på då alla råvaror är tagna från trädgårdslandet. För dig som gillar kött så är Jak specialiteten och det går fint att äta kött upp till Namche Bazaar, men efter det är det tillrådigt att hålla dig till de vegetariska rätterna då köttet ofta färdas på bärarnas ryggar eller på jakar och är då många gångar exponerat direkt i solen, vilket självklart ökar risken för att köttet blir dåligt.

För dig med allergier och eller laktosbesvär så meddela oss om detta innan avresa så ser vi till att du får den mat du vill ha.

För dig som är med på våra expeditioner så har vi tillgång till våra egna kockar, de är mycket skickliga och du kommer högst sannolikt att älska denna mat. Här kan du gärna äta en jakburgare till middag på 5300 meter för de vet exakt hur kött ska fraktas och skyddas.

Utrustning                                                                                                                                                                      

Utrustningslista 

Vi skickar dig en komplett utrustningslista efter din bokning.

Vandring

Kvalifikationer

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av vandring för att klara av denna trek. Däremot är det viktigt att du tränar hemma som en förberedelse för trekken. En utmärkt träning är att ta på din ryggsäck och gå ut och gå i naturen. Gärna i bra backar då du tränar upp muskulaturen i de delar av kroppen som krävs för vandringen. Du bör räkna med 4-6 timmars vandring de flesta dagar och vissa dagar blir det 6-8 timmars vandring. Vi rekommenderar att du använder gångstavar under trekken så använd gärna gångstavar även under träningen.

Antal dagar: 17
Pris från: 25 990 kr
Svårighetsgrad:
Medel lätt
Avresedatum
  • 2024-10-11 - 2024-10-27
  • 2025-03-14 - 2025-03-30
  • 2025-10-10 - 2025-10-26
  • 2026-03-13 - 2026-03-29
Svårighetsgradering: T1 Läs mer om svårighetsgraderingar

Intresseanmälan

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kundomdömen