Kontakta oss 031 - 51 57 77

Chimborazo

Klättra Chimborazo med adventurelovers.se

Spännande Sydamerika och Ecuador erbjuder dig bergsbestigning på det högsta berget i landet på Chimborazo och hela 6268 meter.

Du kommer att få en härlig upplevelse i Ecuador genom att först få bekanta dig med Quito för att senare få uppleva den omgivande regionen med Anderna med sina många vulkaner, fantastiska natur och härliga byar med sina egna kulturer. Du har helt enkelt en resa framför dig som kommer ge dig fina minnen för livet.

En gedigen acklimatisering via bergen Posochoa, North Iliniza och Corazon inför ditt toppförsök på det högsta berget i landet, Chimborazo, 6268 meter.

Du kommer att klättra med våra professionella bergsguider, de sköter allt runt transporter, eventuell hyra av utrustning, bra boenden och god mat.

Det finns goda möjligheter för en förlängning på denna resa om du önskar. T ex så är både Amazonas och Galapagos populära resmål.

Önskar du ytterligare acklimatisering så kan du anlända till Quito en dag tidigare än gruppen, då Quito ligger på 2850 meters höjd.

Vi klättrar med ratio 1:3, 2:6 osv.

Minimiantal 2 pers.

2 - personer - 27 290 kr/person

3 - personer - 25 090 kr/person

4  - personer - 25 290 kr/person

6 personer - 22 890 kr(person

Dag 1 - Avresa Sverige

Flyg mot Quito i Ecuador

Dag 2 - Anländer Quito

Transfer från Quitos flygplats till ditt hotell. Fri dag i Quito

Måltider: inga

Dag 3 - Full dag i Quito med sightseeing

Idag spenderar du dagen i Quito, staden ligger på 2850 meter och är huvustad i Ecuador. Om du önskar sightseeing så låt oss veta så vi kan hyra en guide till dig. Du kan bland annat få se  den gamla kolonialdelen av Quito som också ligger på UNESCOS världsarvslista. Du kommer att ha möjlighet att se många vackra gamla hus och även en del kyrkor på denna fina stadsvandring. Du kommer också säkert gå upp i utkikstornet, El panecillo där du får en härlig utsikt över staden med mycket annat.

Måltider: Frukost

Dag 4 - Klättring av Pasochoa, 4164m

Du blir upplockad på ditt hotell efter frukost för transport (2h) till trekken upp mot Pasochoa, denna punkt ligger på 3848 meter. Du vandrar på stigar upp mot Paramo-området. När du kommit upp här leder stigen dig söderut och samtidigt känner du stigningen upp mot kraterns fot. Den sista biten är också den brantaste till du når kraterns kant. Härlig utsikt från kanten ned i Machachi-dalen som också är känd som "Volcanoes Avenue".

Om du är uppe en klar dag ser du följande vulkaner: Cotopaxi, Sincholagua, Ruminahui och även Artisana. Du går ner samma väg som du besteg vulkanen.

Transport vidare till utkanterna av Machachi. Natt i bergshytta på 2930m

Upp: 516m

Ner: 516m

Högsta höjd: 4164m

Tidsåtgång: 5h

Måltider: Frukost, picnic-lunch, middag

Dag 5 - Klättring av Corazon, 4791m

Hyttan ligger belägen vid foten av Corazon som också är en vulkan. En kortare bilfärd till det ställe där trekken startar gör att du nu är redo för nästa utmaning. Stigen ligger på bergets östra sida. Under din bestigning har du en riktigt häftig utsikt över "Volcano Avenue" och även staden Machachi.

Trekken är superfin och på köpet får du en perfekt acklimatisering till nästa utmaning tar vid. En annan fördel som vi ser det är att vulkanen inte är lika exploaterad som de andra acklimatiseringsvulkanerna.

Den allra sista biten innan toppen krävs det en lättare scrambling från dig, det vill säga du behöver även använda händerna lite lätt för att stödja dig då det är något brantare. Vacker utsikt igen såklart, denna gång från 4791 meter.

Nedstigning på samma stig. Övernattning på hotell.

Upp: 890m

Ner: 890m

Högsta höjd: 4791m

Tidsåtgång: 6-7h

Måltider: Frukost, picnic-lunch, middag

Dag 6 - Ilinizas - Nuevos Horizontes-hyttan, 4677m

Efter frukost så får du en kortare transport på runt 1 timme upp till parkeringsplatsen på 3680 meter. Härifrån vandrar du upp på stigen som kommer att ändra karaktär desto högre du kommer. Du kommer då så småningom in på stenig morän. På slutet blir det brantare och vandringen leder upp mot en dal som delar av "twin peaks". Här ligger också hyttan du ska bo i på 4677 meter.

När du nått fram till hyttan så gör din bergsguide en genomgång för följande dag. Han kommer också hjälpa dig med utrustningskoll. Hyttan är av enkelt slag med en stor yta där både britsar och kök finns beläget. Det finns kök, middagsborg och toa.

Upp: 817m

Högsta höjd: 4677m

Tidsåtgång: 3-4h

Måltider: Frukost, picnic-lunch, middag

Dag 7 - Klättring av Iliniza Norte, 5126m

Dagens mål är Iliniza Norte som är en av de två twin peaks i Iliniza-massivet. Den norra toppen är den enklaste av dem rent tekniskt sett, du kommer dock få bekänna färg fysiskt. Du börjar klättringen på Horizontes Hut och de 4677 meter du gick uppför under gårdagen.

Vandringen leder upp mot en Col och sen mot norr. Du kommer få härliga panoramavyer då du klättrar sydkammen upp mot toppen. Innan du når toppen så får du en enklare scrambling. Njut från toppen med fina vyer över landskapet och Anderna.

Beroende på väder och gruppens ork och fysik så kan vi välja att gå samma väg ner eller använda oss av den norra kammen för nedfärden.

När du väl är tillbaka på parkeringsplatsen så väntar en transport på ca 3h för att komma till Cotopaxi nationalpark. Här får du chansen att vila upp dig inför nästa utmaning. Övernattning i sovsal.

Upp: 449m

Ner: 1266m

Högsta höjd: 5126m

Tidsåtgång: 8h

Dag 8 - Ner till staden Banos de Santa Agua, 1820m för vila

Banos ligger i Tunguraguaprovinsen vid foten av den fortfarande aktiva vulkanen Tunguragua på 5023m. Banos kallas också "The gateway to Amazonas" eftersom det är den sista staden i Anderna i du når in till Amazonasdjungeln. Staden erbjuder en hel del trevliga aktiviteter. Den kanske mest kända är de varma källorna (Banos), det finns också tillgång till klippklättring, MTB, vandring med flera.

Det finns också några häftiga vattenfall några kilometer utanför staden som kan vara värt ett besök. Det mest kända heter "El pailon del Diablo" och El manto de la Novia". Lätta att nå med en lokal taxi.

Tarabita som är en linbana kan du använda dig av för att korsa floden Pastaza.

Upp till dig om du vill vara aktiv eller bara slappa och ha det skönt inne i stan.

Måltider: Frukost

Dag 9 - Chimborazo, via Carrel-hyttan, 4800m upp till Chimborazo HC, 5330m

Efter din softa dag i Banos väntar nu Chimborazo. Efter en god frukost så blir det transport i runt 3 timmar till du når Chimborazo nationalpark. Vi hinner med några stopp på vägen för att köpa mer snacks inför klättringen. Energi kan man inte få för mycket av när man ska klättra högt.

Chimborazo är imponerande och står utanför "Volcanoes Avenue". På vägen upp mot porten till nationalparken kommer du se vackra och dramatiska landskap, med spår av tidigare utbrott har skapat omgivningen.

Efter att du passerat porten in kommer landskapet att ändra karaktär och förvandlas till ett ökenliknande område. Har du tur kan du få syn på en alpacka (camelids) som lever ganska skyggt här uppe.

Vägen går hela vägen till dörren till hyttan, Refugio Hermanos Carrel på 4800m. Härifrån tar vi oss vidare upp not Chimborazo High Camp på 5330m.

Första biten är relativt slät morän. Efter ett tag stiger det konstant till man når slutet av kammen. En kortare bit kvar upp mot en plattare yta vid basen av ett klipptorn som är mer känt som "El Castillo" och här hittar du HC på 5330 meter.

Resten av den sena eftermiddagen/tidig kväll så packar du din ryggsäck, gör allt redo och sen tidig middag för att du ska få tid för vila innan klättringen startar.

Du får också vidare briefing från bergsguiderna för att kunna förbereda dig på bästa sätt.

Övernattning i tält.

Upp: 530m

Ner:

Högsta höjd: 5330m

Tidsåtgång: 2 -2,5h

Måltider: Frukost, Picnic-lunch, middag

Dag 10 - Klättring av Chimborazo, 6268m

Det är dags för den högsta vulkanen i Ecuador på ståtliga 6268 meter, vilket såklart är Chimorazo. berget har hela 5 toppar. Alla toppar är sammanlänkade av en kam som heter "Arista del Sol". Huvudtoppen heter Whymper som mäter 6268 meter. Den brittiska bergsklättraren Edward Whymper som klättra toppen först tillsammans med bröderna Carrel från Schweiz, detta skedde 1880.

Du klättrar berget via normalleden som är den sydvästra leden. Det är en lång och kämpig väg till toppen då du ska upp hela 938 höjdmeter och sen ner igen samma väg, men hela vägen så klart till Carrel-hyttan på 4800m. Terrängen är bitvis besvärlig då den ändrar karaktär från morän till snö/is och en del klippa. Även några få passager med lättare scrambling krävs (du använder även händerna som lite stöd upp för dessa passager) Det är inte tekniskt svårt men ändå tufft fysiskt att klättra hela vägen upp till toppen. Klättringen startar normalt mellan 23.00 och 24.00 beroende på gruppens fysiska förutsättningar. En timme innan avgång så blir det frukost för att du ska kunna fylla på med energi i den grad du kan.

Det är dags att kliva upp på glaciären runt 5600 meter som är stor. Du följer en bred kam upp till 5850 meter. Härifrån tar du en travers västerut till du når 6000 meter.

Efter du har nått denna punkt så är det hyfsat rakt på till du når den första toppen "Veintimilla, 6230m. Härifrån måste du gå ner några meter för att kunna korsa en col och sen ta dig upp mot vägen till huvudtoppen, Whymper.

Har du inte klättrat +6000 meter så är det en extra minnesvärd stund för dig.

Fira på toppen med film och bilder och njut av den magnifika utsikten.

Samma väg ner till Carrel-hyttan. Här packar du om och sen är det transport ner till Quito för en härligt firande middag. (4h)

Upp: 938m

Ner: 1468m

Högsta höjd: 6268m

Tidsåtgång: 10-12h

Måltider: Frukost, picnic-lunch

Dag 11 - Hemresa eller vidare mot andra resmål

Det är dags för hemresa och lämna alla vulkaner bakom dig. Nära och kära väntar på dig och vill garanterat höra om dina vulkanäventyr.

Vi kör dig till flygplatsen vilket tar mellan 1-2h.

Har du valt att åka vidare till något annat än hem så fortsätter ditt äventyr härifrån.

Pris från: 25 090 kr

I priset ingår

 • Måltider enligt program
 • Bergsguide, engelsktalande
 • Assisterande bergsguider: Pasochoa 1:5, Iliniza 1:4, Chimborazo 1:2
 • Kock på trekken
 • Hotell, rum delas två och två, privat badrum. 3 nätter i Quito. 2 nätter i Machachi
 • Entréavgifter till nationalparker och naturreservat
 • Entréavgift till museum nämnda i programmet
 • packåsnor för personlig utrustning till och från Iliniza-hyttan
 • Klätterutrustning, gemensam
 • Transporter, inklusive hämtning och lämning på flygplatsen

I priset ingår ej

 • Internationell resa t&r
 • Dryck
 • Måltider som inte ingår i programmet
 • Personlig klätterutrustning (går att hyra i Quito, kolla med oss ang. klätterkängor)
 • Försäkring
 • Dricks
 • Transport till och från flygplatsen om inte med huvudgruppen
 • Singelrum (endast i stan och byar) $118

Kvalifikationer

Chimborazo är ett utmärkt berg att börja din höghöjdsklättring på. Du behöver inte ha tidigare alpin klätterfarenhet men vi ser det som ett plus. Du kommer att få känna på glaciärvandring och lättare snöklättring med stegjärn.

Vi har genomgångar innan du går upp på glaciären för din högsta säkerhet.

Din fysiska hälsa måste vara god.

Övrigt

Komplettera gärna med en tur i Amazonasdjungeln eller Galapagos när du befinner dig i Ecuador.

Antal dagar: 11
Pris från: 25 090 kr
Avresedatum
 • 2024-01-05 - 2024-01-15
 • 2024-02-09 - 2024-02-19
 • 2024-07-12 - 2024-07-22
 • 2024-11-15 - 2024-11-25
 • 2024-12-06 - 2024-12-16
 • 2025-01-03 - 2025-01-13
 • 2025-02-07 - 2025-02-17
Svårighetsgradering: 2C Läs mer om svårighetsgraderingar

Intresseanmälan

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kundomdömen