Kontakta oss 031 - 51 57 77

Ecuadors vulkaner

Cotopaxi

Ecuadors vulkaner med Caymbe (Cotopaxi)

Vi vandrar uppför och bestiger fyra vulkaner i Ecuador på denna resa. Pasochoa på 4164 meter, Pichincha, 4794 meter, Iliniza Norte på 5126 meter och som juvelen den 5897 meter höga, välkända och mycket vackra (Cotopaxi), just nu Cayambe.

OBS: Vulkanisk aktivitet på Cotopaxi, så ingen klättring tills vidare där.

Det är en komplett och spännande äventyrsresa där du stegvis jobbar dig upp i höjd allt eftersom din acklimatiseringfas kommer att göra dig redo för att bestiga mäktiga (Cotopaxi) Cayambe

4 vulkaner att klättra

Alla fyra är helt otekniska vulkaner att bestiga, från lätta Pasochoa, till lite högre Pichincha till lite mer krävande Iliniza Norte och Cotopaxi.

Cotopaxi är Ecuadors näst högsta vulkan (den högsta heter Chimborazo) och är en av världens högsta aktiva vulkaner.

Vulkanerna ligger lättillgängliga söder om Ecuadors huvudstad Quito.

Din acklimatisering sker i Ecuadors vackra natur, där du också får chansen att besöka små pittoreska byar och en helt annan kultur än den vi är vana vid i Europa, inklusive en resa i vackra Volcano Avenue.

Bästa perioden att klättra är oktober - februari

Svårighetsgrad: 1B-2C. Läs mer om graderingssystem.

Priset är beräknat på min. 2 deltagare.

3 deltagare: - 17 990,00 kr/person

4 deltagare - 20 690,00 kr/person (fler guider och fler transportbilar)

OBS: Datum preliminära än så länge.

Program

Notera att vi försöker följa vårt program för din vandring/klättring i största möjliga mån, men ibland styr vädrets makter våra schemalagda dagar och vi får helt enkelt anpassa oss till moders jords vilja.

Ecuadors vulkaner      

Dag 1 – Avresa från Stockholm/Göteborg.

Dag 2 – Anländer till Quito

Transfer från Quitos flygplats till ditt hotell. Fri dag i Quito

Måltider: inga

Dag 3 – I Quito

Idag spenderar du dagen i Quito, staden ligger på 2850 meter och är huvustad i Ecuador. Om du önskar sightseeing så låt oss veta så vi kan hyra en guide till dig. Du kan bland annat få se  den gamla kolonialdelen av Quito som också ligger på UNESCOS världsarvslista. Du kommer att ha möjlighet att se många vackra gamla hus och även en del kyrkor på denna fina stadsvandring. Du kommer också säkert gå upp i utkikstornet, El panecillo där du får en härlig utsikt över staden med mycket annat.

Måltider som ingår: Frukost

Dag 4 – Pasochoa Nationalpark och upp till 4164 m – Quito

Bussfärd till starten av vandringen, resan är på ca 2h och tar oss till Pasochoa Nationalpark. Här börjar äventyret på allvar och du har en lång dag framför oss. Det är inte särskilt jobbigt och absolut otekniskt. Du vandrar uppför Pasochoa på 4164 meter och detta kommer förutom en vacker utsikt även ge dig värdefull acklimatisering för de högre vulkanerna som kommer de närmaste dagarna. Vandring uppför tar ca 4h och nedför klarar du säkert på halva den tiden.

Måltider som ingår: Frukost, picnic-lunch

Dag 5 – Pichincha, 4794 m – El Chaupi

Bussfärd till starten av vandringen, resan är på ca 2h. Du vandrar uppför Pichincha på 4900 meters höjd. På eftermiddagen kör vi i vackra ”Volcano Avenue” vilket tar ca 2 timmar och vidare till staden El Chaupi (2655m).

Måltider som ingår: Frukost, Picnic-lunch, middag

Dag  6 – Iliniza Norte, 5126 m – El Chaupi

Bussfärd till starten av vandringen som ligger på 3860m, färden tar ca 1h. Du ska klättra upp på Iliniza Norte på 5126 meter. Du vandrar uppåt i ca tre timmar till hyttan, Nuevos Horizontes på 4650 meter och får här en makalös utsikt över Ilinizabergen. Om vi har tur med vädret så kommer vi också att se Cotopaxi och andra vulkaner öster ut. Härifrån så tar du dig upp mot toppen på grus och sten ocjh möjligtvis en del snö. Återigen utlovas en otroligt fin utsikt med Andernas vackra bergskedja åt ena väderstrecket och Stilla Havskusten åt den andra, detta är ett ”Kodak-moment” som man brukar säga, minst sagt. Vandringen upp är relativt enkel och helt oteknisk. Vandringen upp till toppen från hyttan tar runt 3 timmar och du har tre timmars vandring hela vägen ned till parkeringsplatsen som du startade dagen vid. Vi tar oss nu ner till El Chaupi (2655m). Du är nu fullt acklimatiserad för att kunna bestiga Cotopaxi.

Måltider som ingår: Frukost, Picnic-lunch, middag

Dag 7 – Glaciärträning på Cotopaxi – Tambo-Paxi-hyttan

Återigen så blir du upphämtad med buss för att nu ta dig till huvudmålet, Cotopaxi. Du åker till Cotopaxi nationalpark och vandrar upp till Cotopaxiglaciären för glaciärträning, glaciären nås på ca 4900 meters höjd. Träning på de enkla handlag du behöver kunna för att känna dig säker när vi når glaciären följande dag för toppbestigningen. Efter träningen så går du ned till parkeringsplatsen och vidare bussfärd (1h) till den fina Tambo-Paxi-hyttan på 3800 meter som ligger belägen vid foten av Cotopaxi.

Måltider som ingår: Frukost, Picnic-lunch och middag

Dag 8 – Cotopaxi José Rivas-hyttan

Bussfärd till parkeringsplatsen på 4500m som tar ca 45-60 minuter. Du vandrar upp till José Rivas Cotopaxi-hyttan på 4800m, denna sträckning är den enklaste på vulkanen. Det tar runt en timme. Den utrustning som du inte behöver för din topptur kan du lämna i bussen. Detta gör att din ryggsäck kommer att vara relativt lätt denna dag. Vi tar en tidig kväll och försöker sova och ladda och förbereda oss på morgondagen som blir tuffare.

Måltider som ingår: Frukost, Picnic-lunch, middag

Dag 9 – Bestigning av (Cotopaxi på 5897 meter) Cayambe 5790 meter  – Quito

Nu är det äntligen dags för resans högsta bestigning. Om inte Cotopaxi är tillgänglig så klätrar vi då Cayambe på 5790 meter. Det blir en tidig start runt midnatt och den exakta starttiden sätts av guiderna när det vet hur gruppens fysik ser ut tillsammans med väderprognoser för denna dag.

Du intar ska vi kalla det frukost fast klockan troligen inte slagit midnatt ännu en timme före avgång.  Du börjar bestigningen från hyttn och tar dig upp på morän i 11/1-2h

När du når glacier point och tar på klätterutrustningen så delas man upp beroende på gruppens storlek till 1:2 ratio med guiderna.

Det är inte tekniskt att ta sig upp, men vägen är lång och det gäller att komma väl förberedd både fysiskt, men också  mentalt på en lång och tuff dag.

Den första delen v glaciären är på lättare lutning till du når n klippformation som kallas Picos Jarrin.

Härifrån håller du dig på kammen hela vägen upp mot toppen av berget.

De kommer vara några isiga sektioner på kammen mn inget som ska upplevas tekniskt. Vädret kan ändras relativt snabbt på Cyambe eftersom det ligger i de östra delarna av landet med Amazonas nära.

Räkna med ca 7-8 timmars klättring upp till toppn och hr du tur så är vädret helt klart och du kommer ha en fantastisk utsikt, väl värd mödan och mer därtill.

Du tar samma väg tillbaka och du halverar tiden för detta till ca 3-4 timmar.

När alla är samlade så går man tillsammans ner till parkeringen  till din transport som tar dig tillbaka till  Quito, ca 3h resa.

Måltider som ingår: Frukost och Picnic-lunch

Cotopaxi

Dagen börjar tidigt och lite efter midnatt går vi upp, försöker få i oss frukost för att fylla på energidepåerna så mycket det går inför glaciärvandringen upp till toppen av Cotopaxi som är 5897 meter. Vandringen upp till toppen tar ca 7-8h för dem som är vältränande. Här kommer du att få en fantastisk utsikt över den vackra naturen i Ecuador. Du tar dig ned till hyttan igen där du får vila ut innan vi fortsätter vidare ned till parkeringsområdet igen för bussfärd tillbaka till Quito. Vandringen ner till José Rivas-hyttan tar 3-4h och bussfärden tillbaka till Quito beräknas ta 3h.

Måltider som ingår: Frukost och Picnic-lunch

Dag 10 – Quito – Avfärd hem

Quito och transfer tillbaka till flygplatsen för din resa hem efter frukost. Det är dags att ta farväl av detta vackra land, dela allt du har sett och upplevt under dina veckor här borta med nära och kära där hemma. Har du önskemål om att stanna några dagar extra i Ecuador låt oss veta. Vi kan till exempel erbjuda några riktigt spännande dagar i Amazonas-djungeln.

Måltider som ingår: Frukost

OBS. Adventure Lovers förbehåller sig eventuella förändringar i programmet på grund av, bergets skick, väderförhållanden, storlek på gruppen etc.

Pris från: 21 390 kr

I priset ingår

 • Måltider enligt program
 • Bergsguide, engelsktalande
 • Hotell, rum delas två och två, privat badrum.
 • Klätterutrustning, gemensam
 • Transporter, inklusive hämtning och lämning på flygplatsen

I priset ingår ej

 • Internationell resa t&r
 • Dryck
 • Måltider som inte ingår i programmet
 • Personlig klätterutrustning (går att hyra i Quito, kolla med oss ang. klätterkängor)
 • Dricks
 • Sightseeing halvdag dag 2 eller heldag dag 3 om så önskas
 • Extradagar på hotell i Quito. Singelrum $53 - dubbel/twinrum $63

Utrustning                                                                                                                                                                     Utrustningslista

Vi skickar dig en komplett utrustninglista efter din bokning

Klättra Island Peak

Kvalifikationer

Cotopaxi är ett utmärkt berg att börja din höghöjdsklättring på. Du behöver inte ha tidigare alpin klättringserfarenhet men vi ser det som ett plus. Du kommer att få känna på glaciärvandring och lättare snöklättring med stegjärn.

Vi har en genomgång innan du går upp på glaciären för din högsta säkerhet.

Din fysiska hälsa måste vara god.

 

Övrigt

Komplettera gärna med en tur i Amazonasdjungeln eller Galapagos när du befinner dig i Ecuador.

Antal dagar: 10
Pris från: 21 390 kr
Avresedatum
 • 2024-07-12 - 2024-07-21
 • 2024-11-15 - 2024-11-24
 • 2025-02-07 - 2025-02-16
Svårighetsgradering: 1B-2C Läs mer om svårighetsgraderingar

Intresseanmälan

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kundomdömen