Kontakta oss 031 - 51 57 77

Everest Circuit (EBC via vackra Gokyosjöarna)

Everest Circuit

Everest Circuit med de turkosblåa Gokyosjöarna

Vandringen har fördelen av att gå i en cirkel med en rad spektakulära sevärdheter som Cho La-passet, Gokyosjöarna och självklart Mount Everest Base Camp.

Denna vandring liknar den klassiska Mount Everest-vandringen, med den stora skillnaden att efter vi har kommit upp till Namche Bazaar så vandrar vi till det vackra Gokyo och dess sjöar. Du kommer gå i en cirkel från Namche till de turkosblåa Gokyosjöarnavidare över det fina Cho La-passet och in mot Everest Base Camp. Hemvägen tar vi över bland annat Dingboche och Tengboche.

Du kommer att få en sagolik vy över landskapet och Gokyosjöarna från Gokyo Ri, men även giganter som Everest, Lhotse, Makalu, Nuptse och Cho Oyu.

Det vackra Cho La

Du går över Cho la-passet på 5420 meter, vidare mot Lobuche och senare Mount Everest Base Camp. Denna vandring har ett oförglömligt landskap med enorma bergstoppar, gröna dalar, vackra byar och en fantastisk lokalbefolkning som du bara kan älska. Om du vandrar till Everest Base Camp på våren, så får du möjligheten att prata och träffa de klättrare som ska göra ett toppförsök på Everest. Under hösten är det betydligt lugnare i Base Camp, men även det har sin skönhet. Stillheten, det kalla klara vädret och det majestätiska Everest och du. Det är en mäktig känsla.

Kala Pathar

Dagen efter vår vandring till Everest Base Camp så kommer du att få ytterligare en spännande upplevelse i form av en vandring uppför Kala Pathar på 5545 meter. Här får du otroligt bra vyer över Everest, Pumori, Nuptse, Ama Dablam med många fler.

Vi lämnar Gorakshep och vårt läger riktigt tidigt för att du ska få riktigt häftiga upplevelser och bilder när solen går upp bakom Everest, det är vackrare än den finaste tavla. Det måste helt enkelt upplevas på plats.

Vi börjar efter detta vår vandring tillbaka mot Namche, men nu går vi en annan led tillbaka, så du får chansen att se nya byar och ännu mer vackra berg. Bland annat kommer du riktigt nära Ama Dablam som räknas som ett av de vackraste bergen i Himalaya.

Vi avslutar i Katmandu med ett par dagars avkoppling, god mat, shopping och ytterligare sightseeing.

Svårighetsgrad: T1. Läs mer om graderingssystem.

Everest Base Camp med Gokyosjöarna, detlajerat program.

Everest Base Camp med vandring till de turkosblåa Gokyosjöarna innehåller det mesta en äventyrlig vandring ska innehålla. Du följer den stora glaciärfloden Dudh Kosi (mjölkfloden), du ser den längsta glaciären i Nepal, Ngozumpo, en fantastisk utsikt från klassiska Gokyo Ri, går över det vackra Cho la-passet, får se det klassiska Mount Everest Base Camp och upp till utsiktsberget Kala Pathar.

Till allt detta har du en sagolik natur, spännande kultur, ett otroligt varmt och välkomnande folk. Det är populärt att kunna göra en vandring som går runt så du får olika vägar in och hem. Vandring är totalt på 20 dagar.

Notera att vi försöker följa vårt program för din vandring i största möjliga mån, men ibland styr vädrets makter våra schemalagda dagar och vi får helt enkelt anpassa oss till moders jords vilja.

Dag 1 – Avresa från Sverige (Stockholm eller Göteborg)

KatmanduDag 2 – Ankomst till Katmandu, (1340 möh)

Vi hämtar dig på flygplatsen och kör dig till hotellet. En av våra guider möter dig på hotellet och ser till att du har vad du behöver. De kommer att visa dig staden och framför allt Thamel, denna smältdegel med myllrande affärsliv och restauranger och barer i varje gathörn. Ett härligt inslag i en helt annan kultur än vad vi är vana vid hemma i Europa.

Dag 3 – I Katmanduboudhanath

Upptäck Katmandus kultur tillsammans med oss. Efter frukost tar du dig på en halvdag sightseeing där får se kultur och religion på närmre håll. Vi varierar en del vad vi åker och tittar på då vi bara har fram till lunch som vi brukar äta tillsammans i Thamel.

Du kan också välja att se mer kultur när du kommer tillbaka till Katmandu från din vandring i bergen. Bland det bästa att se tillhör Swayambhunath eller the monkey temple som det oftare kallas. Du får härifrån fin utsikt över Katmandu och du kommer att få se små vita stupor, apor i träden och munkar lite överallt.

Ett annat sevärt mål är Boudhanath Stupa som är en av världens största stupor med Buddhas vakande ögon i varje väderstreck. Hit vallfärdar pilgrimer från hela det buddistiska Himalaya.

För att få en inblick i det hinduiska livet så besöker du Pashupatinath och dess heliga tempel. Detta ligger beläget på flodbankarna till den heliga floden Bagmati. Här finns mediterande hinduer, likbränningsplatser och apor som kilar mellan husen.

På eftermiddagen efter lunch finns det tid för shopping. Du kanske behöver komplettera din utrustning med någonting från alla de billiga affärerna i Thamel. Morgonen därpå börjar ditt riktiga äventyr.

LuklaDag 4 – Flyg till Lukla och trek till Phakding (2650m)

Du flyger upp till den lilla bergsbyn Lukla där trekken startar. Du träffar dina bärare och annan personal som kommer att vara med dig på din trek till Gokyosjöarna och Everest Base Camp. Vi vandrar norrut och följer Dudh Kosi (mjölkfloden). Stigen tar dig nedåt från platån som det lilla Lukla är uppbyggt på och in i skogsdalen via små pitoreska byar. Första natten sover du i den lilla byn Phakding (2650m). (3 h)

Dag 5 – Trek till Namche Bazaar (3440m)

Du vandrar idag upp till sherpabyn Namche och kommer att vinna många höjdmeter på vägen upp till Namche. Utsikten på vägen är magnifik och har du tur och vädret är klart så finns det ett litet titthål på ett ställe för att se Mount Everests skönhet som en första aptitretare. I Namche som är en vibrerande liten stad har du många tehus, internetbutiker och bra shopping med bl a suveränt sköna stickade jakullsmössor. (5-7h)

Namche

Dag 6 – Acklimatiseringsdag runt Namche med utflykter

Idag är det vildag för att du ska hinna med att anspassa dig till den högre höjden på bästa sätt. En vildag i Namche innebär dock inte ryggläge om du verkligen inte känner att du måste vila ordentligt.

Du använder dagen till att gå upp till en trevlig utkiksplats som heter Everest View Hotel där vi tar en kopp te och njuter av utsikten av Everest, Lhotse och Ama Dablam bland annat. Efter teet så väntar byn Khumjung där vi går bort till klostret och du kan bland annat få se vad som sägs vara den enda återstående skalpen av en Yeti eller snömannen som vi kallar honom i Sverige.

Vi tar en lunch här och går även bort till Hillary School och tittar. Edmund Hillary som är hjälteförklarad i Nepal inte bara för sin bedrift att som förste människa tillsammans med Tenzing Norgay bestiga världens högsta berg. Det är nog snarare för all den hjälp han har gett Nepal i form av skolor och sjukhus, han var också med och bidrog till att Lukla flygstrip blev vad den är idag. Du går sedan ned till Namche igen för en ledig skön eftermiddag och sen middag på vårt tehus.

MonjoDag  7 – Trek till Phortse Tenga (3680m)

Stigen startar på den berömda vägen mot Everest som Hillarys expedition tog 1953. När vi passerar Kyangjum så tar du vänster mot Gokyo. Du kommer att se vackra Ama Dablam, Lhotse och Nuptse på vägen. Det blir lite upp och ner på stigen innan vi når Mong för lunch. Kort efter detta når vi Phortse Tenga. Här kan man ta en acklimatiseringstur på eftermiddagen om man vill för att se sig runt en del. (4h)

Dag 8 - Trek till Dole (4084m)

Dagen börjar med en brantare uppförsbacke ut från Phortse Tenga. Kort dag och vi når Dole runt lunch. Övernattning i Dole. (3h)

Dag  9 – Trek till Machhermo (4410m)

Det finns en sandig plats på vägen till Machhermo där en Sherpa år 1974 rapporterades bli attackerad av Yetin och tre jakar dödades i anfallet. (3-4 h)

Dag  10 – Trek till Gokyosjöarna (4750m)

Idag når du de turkosblåa Gokyosjöarna. Du börjar dagen med att ta dig upp på en kam mot Kangtaiga, här kommer du också att kunna se världens sjätte högsta berg Cho Oyu (8201m). Dalen kommer att bli bredare och du passerar Pangkha innan du går ned mot flodbanken. Efter detta så är det dags för en brant trek upp mot moränen av Ngozumpo glaciären. Du kommer först att se den mindre sjön där en del änder håller till. Du fortsätter att följa stigen för att komma fram till byn Gokyo som ligger belägen precis bredvid den stora sjön. Det finns några internetställen här för dig som vill skicka en hälsning hem. (3-4 h)

Gokyosjöarna

Dag 11 – Trek till Gokyo Ri (5360m) och vidare till Thagna (4700m)

Tidig start då du ska ta oss upp på det lilla berget Gokyo Ri, där du kommer att få en svårslagen utsikt över en mängd berg som t ex Everest, Lhotse, Makalu och Cho Oyu. Nedanför oss har vi den längsta glaciären i Nepal, Ngozumpo, som startar vid Cho Oyu. Du har 360 graders utsikt här och den anses tillhöra bland de bättre utsiktsplatserna i Nepal så det är väl värt mödan att ta sig upp hela vägen. På eftermiddagen efter lunchen så gör vi en kort trek bort till Thagna där vi vilar och sover. (5-6 h)

Dag 12 – Cho la passet (5420m) och vidare till Dzongla (4830m)

Cho la

Det är ännu en tidig start som gäller då du ska korsa det vackra Cho la-passet. Terrängen här kan vara bitvis tuff med en del lös sten. Du tar det i den takt du vill och väl uppe på passet finns det gott om tid för fotografering, vatten och energi, sen bär det nedför hela vägen till Dzongla. (6-7 h)

 

1 129

Dag 13 – Trek till Lobuche (4910m)

Vandringen börjar lätt och du strosar nedåt på gräsklädd mark.  Här går en väg ned till Pheriche medan vi svänger av vänster mot Lobuche. På vägen kommer du till en mycket stillsam minnesplats för förolyckade klättrare i Nepal. Det är väl värt att stanna till här för en stunds lugn och ro. Du går sedan till Lobuche där vi också övernattar i ett av tehusen. (2-3 h)

Dag 14 – Trek till Gorak Shep (5160m) och vidare till Mount Everest BC (5380m)

Everest Base Camp

Din trek mot Gorak Shep följer Khumbudalen norrut. Du äter lunch här och beger dig sen direkt mot Mount Everest Base Camp. Vägen går över morän över och kommer efter ett par timmars vandring fram till denna historiska plats, där både stor glädje och stor sorg har utspelat sig.

Du kommer inte att se Everests topp härifrån, men du kommer att se upp i Isfallet där de som klättrar Everest från sydsidan tar sig upp igenom. Du återvänder efter detta till Gorak Shep för en god natts sömn. (6-7 h)

Circuit16Dag 15 -  Kala Pathar (5545m) och vidare till Pangboche (3985m)

Vi ställer klockan tidigt för att kunna få se solen smyga upp bakom Everest eller Chomolungma som hon också kallas av Nepaleserna, vilket betyder ‘Mother of the World’. Ett enastående vackert ögonblick uppe på Kala Pathar (som betyder den svarta klippan). När du kämpat dig upp till toppen på hela (5545m) så har du också nått din högsta punkt under denna resa. Du kommer härifrån att få en magnifik utsikt över Everest, Nuptse, Pumori och Ama Dablam som är de mest hänförande. Du ser också Everest Base Camp och Isfallet härifrån.

Tillbaka till Gorak Shep igen och vidare nedför dalen i riktning mot Lobuche, Periche och Pangboche. I Pangboche, finns en Gompa som byggdes av Laman Sange Dorje, som tog Buddismen till denna del av landet för ca 300 år sedan.(7-8 h)

Circuit 10Dag 16 – Namche Bazaar (3345m)

Dagen startar i lätt terräng och går in mot den lummiga rhododendronskogen på väg mot Tengboche. Du får fin utsikt över Ama Dablam som räknas som ett av de vackrare bergen i Nepal, vissa tycker till och med i världen. Tengboche räknas som helig plats och det finns ett stort munkkloster som du mer än gärna får besöka.

Härifrån kommer det en kraftig nedförsbacke till floden som du korsar och nu ska du ta dig uppåt igen mot dalsluttningarna för att komma fram till Namche Bazaar. Efter att du kommit upp på rätt höjd ut ur skogen så är vägen väldigt lätt in till Namche. Det blir säkert ett kart återbesök till mer civilisation och kanske en jakstek med en kall öl till middag. (4-6 h)

LuklaDag 17 – Lukla (2830m)

Det är mer transportsträcka ned nu mot Lukla och ditt flyg till Katmandu. Du passerar Monjo och Phakding som du sov i på vägen in. Det blir några hundra höghöjdsmeter upp sista biten till Lukla, där du tar ett varv på byn, kanske en cappuccino på Star Bucks för att sedan ha avslutsmiddag på vårt tehus. (3-4h)

Dag 18 – Katmandu

Efter tidigt morgonflyg (normalt sett) och tillbaka till ditt hotell för en dusch och citykläder. Lunch på ett skönt ställe och eftermiddagen och kvällen till ditt förfogande där det finns möjligheter till mer shopping och/eller sightseeing med det du inte hann med innan du flög upp till Lukla. På kvällen hittar vi en mysig och trevlig restaurang där vi äter middag och säkert en del prat om resan.

Dag 19 – I Katmandu

För dig som vill fortsätta att upptäcka Katmandus myllrande liv och rörelse ställer klockan för en tidig frukost och sen iväg ut till utflyktsmål eller Thamel för mer shopping. Stanna annars gärna kvar på de fina hotellet, ta en massage häng runt poolen och slappa.

Dag 20 – Avresa hem

Det är tyvärr dags att ta farväl av Nepal för den här gången, men du kommer att ha en skön återförening med nära och kära och massvis att berätta och bilder och kanske filmer att visa.

Välkommen tillbaka!

OBS! : Om du skulle vilja stanna några dagar längre i Nepal, kan vi erbjuda dig en mängd trevliga aktiviteter. Däribland; resa till Bhaktapur eller Pokhara. Du kan också åka till Fort Hotell i Nagarkot. Du kan åka söderut och besöka djungeln i Chitwan. Vill du ha mer äventyr så kan vi ordna mountainbiking i Katmandudalen eller forspaddling i någon av floderna i närheten. Det finns mycket spännande att göra och det är endast du som bestämmer gränserna. Låt oss veta.

Pris från: 30 490 kr

Inkluderat i resan

- Alla transfers i Nepal, till och från flygplatsen.

- Halvdags sightseeing i Katmandu inklusive transport till och från hotellet. (Entréavgifter tillkommer)

- Välkomstmiddag.

- Flyg tur och retur Lukla.

- Hotellnätter i Katmandu. Fyra nätter på hotell. Rummen delas två och två.

- All övernattning under vandringen, rum delas två och två.

- Samtliga måltider under vandringen.

- Guider, kockar, sherpas och bärare.

- Samtliga vandringstillstånd.

- Officiell avgift till Nepalesiska staten.

- Avslutning på ett riktigt trevligt hotell.

Ej inkluderat i resan

- Flyg Stockholm/Göteborg-Katmandu tur och retur.

- Måltider i Katmandu.

- Tillägg för boende i singelrum.

- Dryck (exempelvis mineralvatten, läsk och öl) under vistelsen.

- Personlig utrustning.

- Visum (kostnad för vistelse i Nepal, USD 40 för 30 dagar).

- Helikoptertransport vid händelse av olycka eller sjukdom (se Försäkring).

- Dricks till personal, guider och bärare.

Vandring

Väder i Nepal

Nepal har ett monsunklimat med två säsonger.

Monsunen ligger normalt från början av juni till slutet av september. Den torra säsongen är från oktober till början av juni.

Det lämpar sig bäst för trekking och klättring under mars-maj under vårsäsongen och från oktober till slutet av november under höstsäsongen.

Våren bjuder på varmare dagar, med oftast klara vackra förmiddagar, där eftermiddagen ofta kan ge moln och ibland även regn. Denna period är särskilt för dig som även tycker om att se blomstrande dalar med enorma rhododendronskogar och andra vildblommor. Det kan bli varmt och dammigt på en del treks från början av maj och framåt. Nattemperaturen på hög höjd runt 5000 meter ligger på ca minus 10 C.

Höstsäsongen som börjar i slutet av september fram till slutet av november bjuder på klara vackra dagar ofta till seneftermiddag. Monsunen är över och luften är frisk och kristallklar. Skogarna står i vacker grönska och hösten har oftast flest besökare uppe i Himalaya. Det är många fina och spännande festivaler under hösten. Nattemperaturen på hög höjd runt 5000 meter ligger på ca minus 10-15 C.

Vintersäsongen är från december till februari och är för många besökare lite för kall för att vara njutbar i Himalaya. Klara vackra dagar men kallt som sagt. Nattemperaturen på hög höjd runt 5000 meter ligger på ca minus 20-30 C.

Nepalesisk mat

Nepalesisk mat 

Det Nepalesiska köket är influerat av det Indiska vilket inte är särskilt konstigt då Indien är lite som ett storebrorsland för Nepal.

Ris är en viktigt del i köket tillsammans med en mängd kryddor vilket gör rätterna mycket goda och smakrika. Nationalrätten kallas Dal Bhat och är en risrätt (Bhat) med en kryddig linssoppa till (Dal) som varje tehus har sitt speciella recept på hur de vill tillaga. I Katmandu hittar du all möjlig slags mat med västerländsk inspiration så som pizzerior och rena steakhouses mm men också mat från andra delar av Asien så som Thailändsk mat.

I bergen är mycket av maten kolhydratrik för att ge kraft till kroppen i den tunna luften. Allt tillagas färskt från tehusens trädgårdar och att en måltid ibland kan ta lite tid innan du har den framför dig är väl värt att vänta på då alla råvaror är tagna från trädgårdslandet. För dig som gillar kött så är Jak specialiteten och det går fint att äta kött upp till Namche Bazaar, men efter det är det tillrådigt att hålla dig till de vegetariska rätterna då köttet ofta färdas på bärarnas ryggar eller på jakar och är då många gångar exponerat direkt i solen, vilket självklart ökar risken för att köttet blir dåligt.

För dig med allergier och eller laktosbesvär så meddela oss om detta innan avresa så ser vi till att du får den mat du vill ha.

För dig som är med på våra expeditioner så har vi tillgång till våra egna kockar, de är mycket skickliga och du kommer högst sannolikt att älska denna mat. Här kan du gärna äta en jakburgare till middag på 5300 meter för de vet exakt hur kött ska fraktas och skyddas.

Utrustning                                                                                                                                                                       

Utrustningslista 

Vi skickar dig en komplett utrustningslista efter din bokning.

Vandring

Kvalifikationer

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av vandring för att klara av denna trek. Däremot är det viktigt att du tränar hemma som en förberedelse för trekken. En utmärkt träning är att ta på din ryggsäck och gå ut och gå i naturen. Gärna i bra backar då du tränar upp muskulaturen i de delar av kroppen som krävs för vandringen. Du bör räkna med 4-6 timmars vandring de flesta dagar och vissa dagar blir det 6-8 timmars vandring. Vi rekommenderar att du använder gångstavar under trekken så använd gärna gångstavar även under träningen.

Antal dagar: 20
Pris från: 30 490 kr
Svårighetsgrad:
Medel lätt
Avresedatum
  • 2024-10-11 - 2024-10-30
  • 2025-03-14 - 2025-04-02
  • 2025-10-10 - 2025-10-29
  • 2026-03-13 - 2026-04-01
Svårighetsgradering: T1 Läs mer om svårighetsgraderingar
Kundomdömen:
Vi valde rutten in till Gokyo och över Cho La passet. Det blev en fantastisk, magisk och alldeles underbar resa och allt fungerade perfekt. Från det att vi hade bestämt oss till det att vi satt på planet gick det mindre än 4 veckor! Stor eloge till Micke för ditt engagemang och vilja till att alltid tillgodose dina kunders önskemål och till teamet i Nepal som fick mig att känna mig som en prinsessa och fick mig att stressa av och bara ta in och njuta av de vackra bergen!
Linnéa
Läs fler kundomdömen

Intresseanmälan

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kundomdömen

Som för så många andra väcktes ironiskt nog min förundran och längtan efter att få se och uppleva Himalaya efter att ha läst katastrofböcker som Jon Krakauers Tunn Luft. Dock har det alltid känts för avlägset och svåråtkomligt för att ens börja fundera på allvar över. Tills den dagen jag ramlade in på www.adventurelovers.se. Det otänkbara blev plötsligt genomförbart och inte alls så krångligt som jag länge förutspått. Trettio minuter efter att ha mailat info@adventurelovers.se med otaliga frågor hade jag fått ett utförligt svar från Micke Zettergren. Ett antal månader senare möttes jag sedermera på Kathmandus flygplats av gruppens guide och resan tog vid. Jag gick turen till Mt Everest BC via Gokyosjöarna vilket varmt kan rekommenderas. Att ta avstickaren via Gokyo när man ska till Everest har många fördelar. En mer naturlig acklimatisering, att inte behöva gå samma led fram och tillbaka, desto fler otroliga vyer, samt lite mindre folk än på den vanliga Everestleden. Trots att turen är tidvis jobbig, främst på grund av den höga höjden, är det en erfarenhetsresa utöver det vanliga. Hela vandringen kantas av magnifika vykortsvyer och att ha världens tak med storheter som Ama Dablam, Lhotse, Cho Oyu, Pumori, Makalu inom synhåll utgör en sann njutning. Att vandra i ett land som Nepal är en storslagen upplevelse. Jobbiga stunder i den tunna luften belönas med euforiska ögonblick som när man t.ex. har kommit upp på utsiktstoppen Kala Pathar, 5545 m.ö.h, med en otrolig utsikt över Himalaya i allmänhet och Mt Everest i synnerhet. Inte att förglömma den varma nepalesiska kulturen och det leende folket – Sherporna. Att vandra med Adventure Lovers är något jag inte ångrar då resan var bra organiserad vilket skapade en grundtrygghet. Inte att förglömma är det också positivt att gå med en organiserad grupp då det då ställs högre krav på arbetsvillkoren för bärarna. Något som är och var väldigt viktigt för mig då dessa lever ett tufft liv. Vet att Micke engagerar sig och jobbar hårt bärarnas rättigheter vilket är mycket uppskattat.”
Christoffer Nordenlöw
Oj vilket äventyr vi fick!!! Det var bland det jobbigare jag gjort i hela mitt liv!!! Men vilken kick efteråt!!!! Den höga höjden känns i bröstet och man får ta det i sin takt. Betalningen är alla de underbara utsikter över Himalayamassivet som vi tog med oss. Det var på det hela taget ett jättekul äventyr och en härligt annorlunda semester som vi kommer ha med oss för resten av livet!!! Tack för all hjälp vi fick och att vi kunde gå bara vi två som vi önskade!!!
Marianne och Rory
Kan verkligen rekommendera denna vandring med Adventure Lovers. Den är bra ur så många aspekter. Du får se underbar natur med berg högre än man är van vid, du träffar nya människor och inser ännu mer hur oerhört bra vi har det här i Sverige. Trots inlassandet av massor av mat gick jag ner 3 kg!. Du får en massa tid att tänka och reflektera när du kämpar dig uppför (och nedför) bergen. Så kör lite motionspass och stick iväg! Tänk på att detta är en vandring, ingen klättring som du behöver avskräckas av. Ska du till Everest Base Camp så rekommenderar jag verkligen att ta vägen via Gokyosjöarna och Cho La-passet.
Pelle Lundahl
Först och främst tack! Tack för en suveränt anordnad resa! Det här är bland det finaste och mäktigaste jag någonsin har gjort! Jag har njutit varenda stund av denna plats, även i dom jobbiga och slitsamma stunderna. Människorna, miljöerna, vyerna ja allt är bortanför vad ord kan beskriva. Allt ifrån kontakten med Micke här hemma till Jangbu i Kathmandu och guiderna i bergen (Tashi och Chete) har fungerat på bästa möjliga sätt! Jag känner mig tacksam och privilegierad för att ha fått uppleva denna mycket speciella plats och förhoppningsvis får jag möjligheten att återvända dit någon gång i livet. Alla målen på resan uppnåddes och det finns många höjdpunkter men om jag måste välja en höjdpunkt som en favorit (nästan omöjligt) så får det bli Cho la-passet! Perfekta förutsättningar, sol och klart väder, varken is el snö över själva passet! Och vyerna som uppstod när vi tagit oss ner en bit är oförglömliga! Ja det finns så mycket jag har fått med mig i hjärtat, även från Kathmandu som trots sitt ibland mycket hårda och fattiga liv har erbjudit så mycket hjärta och själ på samma gång. Tusen tack för ett suveränt minne för livet! Och tills vi hörs nästa gång, Namaste!
Johnny
Vandringen kunde inte ha blivit mer lyckad! Vi hade jättetur med vädret, soligt och fint nästan varje dag. Alla klarade höjden bra, gruppen funkade och vi höll sams hela vägen ;) Även om själva vandringen var tuffare än jag trott, så var den ju spektakulär och så otroligt häftig! Vilka miljöer! Jag är väldigt glad att jag valde Circuit-leden istället för den "vanliga" Everest Base Camp Trek då de kändes som vi fick mycket extra längs vägen. Gokyo Ri och Cho-la pass var absolut två höjdpunkter (hehe)! Hela resan var så otroligt proffsigt uppstyrt, att ha kontakt med Jangbu innan var guld värt och han var så hjälpsam med allting. Sedan uppe i bergen var guiderna underbara! Så kunniga och hjälpsamma, vi kände oss så trygga och omhändertagna hela tiden. Jag fick en ordentlig hosta redan dag 2, men fastän det saktade ner mig lite var det aldrig någon stress från guiderna eller något problem. De såg efter oss och såg till att vi hade det bra hela tiden! Så jag kunde inte varit mer nöjd, tusen tack för allting och för att ni ordnar ett sånt äventyr för oss!
Caroline
Väl hemma igen efter min bästa resa! Jag vandrade Everest Circuit med vägen runt Gokyosjöarna och Cho la-passet istället för vanliga BC-vandringen. Alltså - allt var förträffligt! Adventure Lovers samarbetsparter nere i Nepal med Jangbu i spetsen är ju enastående. Jag måste säga att allt funkat perfekt.
Pär
Resan: Jag är enormt nöjd med den här resan. Alltifrån kontakten med Michael på Adventure Lovers (tack för att du svarat på mina miljoner frågor i alla lägen), till hur den genomfördes väl på plats. Allt har fungerat hur bra som helst och jag har haft den bästa resan någonsin. Allt har klaffat så bra och vi har fått se fantastiska vyer, ätit bra mat. Det är ju svårt att veta på förhand hur en grupp blir, men även den har varit helt otrolig och jag är så glad över att jag fick åka med just de här personerna.  Guiderna: Jag trodde att jag skulle uppskatta att se bergen mest men nu i efterhand inser jag att det är guiderna som gjorde den här resan till att bli så bra. Våra guider var helt otroliga, tydliga, informativa, roliga och de blev våra vänner på resan. Jag kände mig väldigt trygg med dem.  Organisationen: Jag är jättenöjd med hur allt har organiserats, från att jag landade i Nepal till hur jag kom därifrån. 
Hanna
Kan inte annat än erkänna att resan har varit kanon för min del. Inget att klaga på alls när det gäller vind, väder, logistik eller liknande. Sänder våra guider en stor eloge. Eftersom min far hade lite problem, och fick vända, medförde det att vi delade på oss under ungefär halva vandringen. Dessa fantastiska människor fick iaf mig att känna trygghet att de tog hand om min far på det mest fantastiska sätt när de åter vände nedåt med honom. De gav också mig en möjlighet att få en fantastisk resa på egen hand med själsro att min far hade det bra på sitt håll. Jag kan inte tacka gänget nog så mycket för den trygghet de gav.
Victoria
Vi är mycket nöjda med resan till Gokyo och E.B.C. All logistik fungerade utmärkt i Katmandu, under transporterna och på trekken.  Våra guider under ledning av Tashi var mycket lyhörda och måna om hur vi mådde, de tog väl hand om oss hela vägen. Förutom den fantastiska naturen är en stor del av upplevelsen att träffa och lära känna Sherpa-folket. Det kändes som att tehusen där vi sov var väl utvalda, speciellt med tanke på att standarden i regionen är relativt enkel. Tack för en väl planerad och genomförd resa! Ola & Maria
Maria & Ola
Tack Adventure Lovers! Supervackra omgivningar i bergen och jag gillade hotellet i Katmandu. Otroligt bra arrangemang kring resan och toppenkillar på plats. Fick också jättebra backup vid läkarbesök i Katmandu. Det har vart en fantastisk resa trots att jag blev sjuk, så kommer absolut välja Adventure Lovers när jag ska ut på äventyr igen.
Louise
Vill passa på att tacka för en helt fantastisk resa som jag kommer att minnas och har glädje av resten av livet. En dröm som jag haft i många år har gått i uppfyllelse tack vare er på Adventure Lovers. Vill ge ett jätteplus till våra två guider i Nepal som också som var helt suveräna. Jag återkommer när jag känner mig redo för nästa äventyr.
Axel
Min tid i bergen var helt underbar trots ett par dagar med hög feber. Tempot på vandringarna var helt perfekt & vi kunde ta pauser när vi ville njuta lite extra av någon plats. Bra upplägg att ta det lugnt under vandringen istället för att sitta av tid på nästa tehus. Vi hade osannolik tur med våra guider Tachi & Khila, väldigt kunniga i allt från djurliv till toppar. Serviceandan var genomgående fenomenal & likaså humöret. Det var mycket uppskattat att höra att Adventure Lovers kollade av läget kontinuerligt från Sverige. Seriositeten i arrangemanget gör att jag garanterat kommer använda Adventure Lovers nästa gång jag åker iväg på en liknande resa. Det enda jag ångrar var att jag inte hade bokat en topptur, men det får bli nästa gång.
Stefan