Kontakta oss 031 - 51 57 77

Huayhuash Circuit Trek

Huayhuash kallas av många erfarna resenärer som en av världens vackraste vandringar. En enastående rutt i vackra Peru där du kommer att få uppleva en enastående miljö som du inte hittar på många ställen. Snöklädda toppar, alpackas, kondorer  och höga pass som ska passeras är några av upplevelserna på denna resa.

Du har bland annat Nevada Siula Grande som blev känt mycket genom Joe Simpson bok och sedermera film "Touching the void". Du kommer också få se Perus andra högsta berg Yerupaja (6635m).

Andernas vackraste trek och enligt många även en av världens vackraste områden. Du bär din egen lättare dagsryggsäck och åsnor hjälper till med campingutrustningen och övrig utrustning. Våra guider kan detta område på bästa sätt så du kan känna dig trygg och fokusera på att njuta varenda dag av denna resa.

Trekken är gjord för den vane och vältränade vandraren. Du kommer att passera hela 7 pass och terrängen är varierande hela resan igenom.

Den bästa perioden för denna vandring är maj t o m september.

Minimum deltagare: 2

Pris per person:

Vid 2 personer: 41,990.00 kr/pers

Vid 4 personer: 32,290.00 kr/pers

Vid 6 personer: 27,790.00.kr/pers

Notera att vi försöker följa vårt program för din vandring i största möjliga mån, men ibland styr vädrets makter våra schemalagda dagar och vi får helt enkelt anpassa oss till moders jords vilja.

Dag 1 - Avresa Sverige 

Du lämnar Sverige troligast från Stockholm/Göteborg

Dag 2 - Anländer Lima

Du blir hämtad på flygplatsen och får transport till ditt hotell i Lima. Ca 30-40 minuter.

Måltider: Inga

Dag 3 - Buss till Huaraz, 3100m

Efter frukost bär det av till bussterminalen där buss väntar för avfärd upp till Huaraz (8h). Du följer Stilla Havets kust norrut och senare österut upp över Anderna med bl a Conoccochoa 4100 m. Huaraz är huvudstaden uppe i regionen Anchash som är belägen i Callejon de Huaylas-dalen. Instucken mellan Cordillera Några och Cordillera Blanca.

Huaraz är känd som den internationella huvudstaden för bergsport.

Du anländer på kvällen till ditt hotel. (3100m)

Övernatning: Huaraz Hotel

Måltider: Frukost, lunch på bussen.

Dag 4 - Acklimatiseringsdag i Huaraz 

Morgonmöte med guiden som kommer att ge dig detaljerad info om alla aktiviteter som väntar. Efter mötet så kan du bara strosa i Huaraz och ta in den nya höjden

Övernattning: Huaraz Hotel

Måltider: Frukost

Dag 5 - Acklimatiseringstur upp till Churup Lake, 4450m

Privat transport från ditt hotell till insteget för turen som ligger på 3850 meter (1,30h) och heter Pitec. Vandring upp till Churup lake som är belägen på 4450 meter. En mycket bra tur där du får acklimatiserar dig högt för att sedan ta dig hela vägen ner till Huaraz och sova lågt.

Själva trekken går på en handgjord stig som följer en kam och du vinner höjd ganska så snabbt. Precis innan sjön kommer det en väldigt enkel scrambling som också har inmonterade vajrar att hålla sig i. Samma väg tillbaka till din transport. Efter detta tar vi oss tillbaka till Huaraz där du övernattar. (5h vandring).

Övernattning: Huaraz Hotel

Avgång: 09.00

Distans: 5.8 km upp och ner under vandringen.

Höjd: vandring upp 600m ner 600 m.

Måltider: Frukost, picnic-lunch

Dag 6 - Transport till Cebollapampa, 3900 m - 69 Lake, 4630 m - Huaraz

Efter frukost kommer ina privata transport och plockar upp dig på hotellet.Färden går längs Cajon del Huaylas-dalen och följer vägen österut mot Llanganuco-dalen i Huascaran nationalpark. Dalen är spektakulär med två väldigt vackra sjöar, Chinancocha (female lake) och Orconcocha (male lake) och runt om så har du flera ståtliga 6000-meters toppar som t ex Huascaran North & South, Huandoy Peaks, Chopicalqui, Chacraraju m fl. Trekken startar i Cebollapampa där en väl utmärkt stig tar dig upp till Lake 69. Du återvänder på samma stig ner till startpunkten. Retur till Huaraz.

Övernattning: Huaraz Hotel

Avgång: 09.00

Distans: 12.5 km upp och ner

Upp: 730 m

Ner: 730 m

Tidsåtgång trek: 5-6h

Måltider: Frukost, picnic-lunch 

Dag 7 - Vandring till Hualanca - Cuartelhuain, 4100 m

Transport söderut och upp mot Callejon de Huaylas med vackra vyer över södra delen av Cordillera Blanca och även de första vyerna över Cordillera Huayhuash.

Övernattning i Cuartelhuain Camp

Avgång: 07:00

Distans: 215 km

Tidsåtgång: 5-6 h

Måltider: Frukost, picnic-lunch och middag

Dag 8 - Cuartelhuain - Cacanampunta-passet, 4750 m - Mitucocha Lake

En tuff start på dagen då du ska upp och över ett pass som heter Cacanamputa på 4750m. För att härifrån vandra hela vägen ner till Mitucochasjön på 4130 meter (6-7h). Magnifik utsikt över dalar och sjöar. Efter passet tar du en travesterande väg som blir en fin genväg rakt ner till ditt läger.

Övernattning: Mitucocha Camp

Avgång: 09.00

Distans: 8.3 km upp och ner

Upp: 650 m

Ner: 650 m

Måltider: Frukost, picnic-lunch och middag

Dag 9 - Vandring till Mitucocha Lake - via Yerupajá-passet, 4800m - Carhuacocha Lake, 4080 m.

Efter frukost så är det dags för en ny härlig vandringsdag. Du börjar med ännu en fin genväg upp längs gräsklädda backar. Ditt andra pass närmar sig och trekken kommer nära Jirishanca Chico där du kan hitta fossiler från Ammoniter. Här får du också de första vyerna över Jirishanca, Yerupaja (näst högsta topp i Peru), Carnicero och Siula Grande. Härifrån vandrar du ner till Carhuacochasjön på 4080 meter.

Övernattning: Carhuacocha Camp

Avgång: 08.00

Distans: 8.6 km upp och ner

Upp: 670 m

Ner: 720 m

Tidsåtgång: 6-7h

Måltider: Frukost, picnic-lunch, middag

Dag 10 - Carhuacocha - Cajon Lake - Siulapunta-passet, 4850 m - Huayhuash, 4230 m

Trekken följer kanten av en vacker gräsklädd höjd och på dessa nivåer får du härliga vyer över en dold dal där du bl a kan se turkosfärgade sjöar som t ex Siula, Quesillococha och Janrajanca. Du får också en fantastisk utsikt över de östra väggarna av bergen Yerupaja och Siula Grande. Siula är mest känd för boken "Touching the void" av Joe Simpson som 1985 tillsammans med Simon Yates lyckades med en första-bestigning av den västra väggen där de valde att klättra ner via den norra vägen och fick svåra problem.

Övernattning: Huayhuash Camp

Avgång: 08.00

Distans: 12.2 km upp och ner

Upp: 770 m

Ner: 620 m

Tidsåtgång: 6-7h

Måltider: Frukost, picnic-lunch och middag 

Dag 11 - Huayhuash, 4230m - Portachuelo-passet, 4750 m - Viconga, 4400 m

Turen idag ser ut så här, en markerad stig genom ägorna till små gårdar och ruten leder upp mot ditt nästa pass som heter Portachuelo of Huayhuash. Uppe från passet har du självklart fantastisk utsikt över flera spektakulära berg från Raura-området. På vägen ner mot lägret har du hela tiden Vicongasjön i sikte. Efter att ha ordnat ditt läger kan du med fördel ta ett bad i de varma källorna som är belägna i närheten av lägret.

Övernattning: Viconga Camp

Avgång: 07.30

Distans: 10,3 km upp och ner

Upp: 520 m

Ner: 350 m

Tidsåtgång: 4-5h

Måltider: Frukost, picnic-lunch och middag

Dag 12 - Viconga, 4400m - Cuyoc-passet, 5000 m - Huanacpatay

Idag når du högsta höjden under hela din resa. Du ska upp över Cuyoc-passet på 5000 meter. Du är nu väl acklimatiserad och att komma över passet ska inte vara några som helst problem. Uppe från passet kommer du se det mesta av Huanacpatay-dalen. Ditt läger slås upp på en av de första plattformarna i dalen och kallas elefanten.

Övernattning: Viconga Camp (Cuartelpampa)

Avgång: 07.30

Distans: 8.5 km upp och ner

Upp: 600 m

Ner: 500 m

Tidsåtgång: 5-6h

Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 13 - Huagropampa/Elephant - San Antonio_passet, 4950 m - Cutatambo, 4120 m - Huayllapa Village, 3500 m

En lång dag framför dig då det ska hinnas med mycket, dagen är beräknad till ca 7-8 timmar. Efter en stärkande frukost så tar du sikte på San Antonio-passet på 4 950 meter. Du får härifrån en fantastisk panoramavy med bl a södra delen av Yerupaja och västra delen av Mt Sarapo, Mt Juarau, Mt Trapecio, Mt Rasar och en del av Siula Grande. Under nedgången efter passet så har du vyer över Jurausjön och helt fantastisk utsikt över Santa Rosa och Saraposjön. Du fortsätter sedan nedåt via Calincadalen och kommer sedan hela vägen ner till byn Huayllapa. Här går det fortfarande att hitta arkitektur från kolonialmakten. Passa även på att handla produkter och kanske en del färsk frukt.

Möjlighet: Om du av någon anledning inte vill gå över San Antoniopasset kan de gå direkt ner till byn. Detta kommer självklart gå mycket snabbare.

Övernattning: Huayllapa

Avgång: 07.00

Distans: 15,9 km upp och ner

Höjd: upp 450 m

Ner: 1 450 m

Tidsåtgång: 7-8h

Måltider: Frukost, picnic-lunch och middag

Dag 14 - Huayllapa - Tapush Punta-passet, 4750 m - Cashpapampa, 4530 m

Den här dagen har du den längsta sträckan innan du når det pass som du ska gå över, vilket idag är Tapush Punta, 4 750 m. Som vanligt bedårande utsikt från toppen av passet, denna dag med utsikt över de västra delarna av bergskedjan. Du kommer också se sjön Susucocha.

Övernattning: Cashpapampa

Avgång: 07.00

Distans: 10.8 km upp och ner

Upp: 1250 m

Ner: 270 m

Tidsåtgång: 7-8h

Dag 15 - Cashpapampa - Escalon Punta Pass, 4850 m - Jahuacocha, 4100 m

Du känner igen förfarandet och efter frukost har du några timmar fram till dagens pass som du ska komma över, som idag är Escalonpåasset på 4 850 meter. Du följer sedan Haucrish-dalen ned till Jahuacocha Lake som också är platsen för ditt läger. Du har stora möjligheter att få se kondorer denna dag.

Övernattning: Jahuacocha Camp

Avgång: 08.00

Distans: 11.8 km upp och ner

Upp: 320 m

Ned: 750 m

Tidsåtgång: 7 h

Måltider: Frukost, picnic-lunch och middag

Dag 16 - Jahuacocha - Pampallamac-passet, 4600 m - Llamac, 3240 m

Idag är det den sista dagen på trekken och denna underbara äventyrsvandring. Du lämnar Laguna Jahuacocha och börjar nedför längs dalen. Efter ett tag börjar stigen bära uppför och du ska över Pampallamac-passet på 4 600 meter. Njut av utsikten en sista gång och vackra vyer över Cordillera Huayhuash och längre upp i norr hittar du Cordillera Blanca. Du har nu en lång nedförslöpa enda fram till byn som är slutmålet och denna heter Llamac.

Privat transport tillbaka till Huaraz. Du kommer att njuta av en god middag, dusch och en säng på ditt hotell.

Övernattning: Huaraz Hotel

Avgång: 08.00

Distans: 10,2 km upp och ner

Upp: 500 m

Ner: 1360 m

Tidsåtgång: 5h

För transporten till Huaraz

Avgång: 13.00

Distans 139 km

Tidsåtgång: 4h

Måltider: Frukost, picnic-lunch 

Dag 17 - Huaraz - Lima

Transport till bussterminalen i Huaraz för att ta turistbussen ner till Lima, 8h. Lunch på bussen.

Måltider: Frukost, picnic-lunch på bussen

Dag 18 - Lima och hemfärd

Transfer till flygplatsen efter frukost. dags att ta farväl av Peru och återseende med nära och kära på hemmaplan.

 

Måltider: Frukost

Pris från: 41 990 kr

I priset ingår

 •  Engelsktalande professionell certifierad vandringsguider från dag 5-16
 • Assisterande guide vid större grupper
 • Privat transport från och till flygplats via dina hotell, samt bussterminaler
 • Privata transporter uppe i bergen
 • Bussresa med lokalbuss från Lima till Huaraz t&r
 • 2 nätter i delat dubbelrum i Lima
 • 5 nätter i delat dubbelrum i Huaraz
 • Professionella tält avsedda för hög höjd, delas 2 och 2. Från dag 7-15
 • Häst som står redo för en eventuell evakuering från bergen.
 • Gemensam campingutrustning
 • Gruppen har egen kock under vistelsen i bergen
 • Komplett Första Hjälpen samt syrgas för nödsituation
 • Måltider enligt program
 • Inträdesavgift för lokala kommuner: $75/per person
 • Inträdesavgift till nationalparken $20/per person
 • Transport med hjälp av åsnor för campingutrustning, mat och din privata utrustning

Ingår ej i priset

 • Internationellt flyg t&r
 • Ev. inrikesflyg
 • Personlig utrustning
 • Försäkring
 • Dricks
 • Allt som inte ingår i "I priset ingår"
 • Singelrum i Lima eller Huaraz $462
 • Singeltält $130

10639595_10152750622541585_3172164120947068937_n-300x258

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utrustningslista, vi skickar en komplett efter bokning.

Svårighetsgrad: T2

Huauyhuash är en relativt krävande trek och du bör ha en del vandringsvana innan start.

Antal dagar: 18
Pris från: 41 990 kr
Avresedatum
 • 2024-08-16 - 2024-09-02
Svårighetsgradering: T2 Läs mer om svårighetsgraderingar

Intresseanmälan

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kundomdömen