Kontakta oss 031 - 51 57 77

Mount Kun

Vi fortsätter vår upptäckarglädje med nya resor och erbjuder nu en enastående resa till Indiska Himalaya och Zanskar. Här hittar du tvillingbergen Kun (7077m) och Nun (7135m). Kun klättrades första gången 1913 av italienaren Mario Piacenza.

Två vackra berg där Kun är det mer tekniska av de två 7000-meters bergen och belägna i Ladakh som du hittar i norra delen av Indien. Vi tar oss till Leh som är den viktigaste staden i området. Här börjar din vandring in mot Kun Base Camp som är din bas för berget du ska klättra.

Det tar tre dagar att vandra från Heniskut in till Base Camp (4350 möh) vilket är väldigt smidigt och du får en bra acklimatisering på vägen in mot Base Camp då du korsar passet Kanji la (5280 möh). Innan vandringen får du dock chansen i lugn och ro att upptäcka och utforska den spännande staden Leh. Vi hinner med både palats, stupor och kloster bland mycket annat. Vi kör sedan från Leh till Heniskut med buss.

Rutten på berget

Du kommer att ha tre läger ovanför Base Camp för att ha bästa möjlighet att nå toppen. Där C1 ligger på ca 5300 m, C2 på ca 6000m och C3 på ca 6300m. Det mest tekniska partiet hittar du mellan C1 och C2, här kommer du klättra mixat på snö/is och klippa på upp mot runt 50 graders lutning.

När du har passerat C2 korsar du en platå som också skiljer de två bergen åt. Det sista lägret, C3 är beläget precis under toppyramiden och på toppdagen klättrar du bitvis brant på toppkammen de första 400 metrarna och sen blir det gradvis lite lättare vinkel på kammen till du når toppen på 7077 meter. Som en del av acklimatiseringen på berget så siktar vi på att du ska sova i C2 en natt.

Efter att vi har kommit ner till Base Camp och packat ihop lägret så återvänder vi till Delhi via Leh. Där det finns goda möjligheter för att fira dina framgångar.

Minimum: 3 deltagare.

Program

Notera att vi försöker följa vårt program för din vandring/klättring i största möjliga mån, men ibland styr vädrets makter våra schemalagda dagar och vi får helt enkelt anpassa oss till moders jords vilja.

OBS: Om programmet ändras på ett sådant sätt att det blir färre tältnätter än inplanerat och fler tehus- och/eller hotellnätter tillkommer det kostnader för övernattningar samt eventuell beställd mat och dryck.

Dag 1 - Avfärd från Sverige Stockholm/Göteborg

Dag 2 - Ankomst till Delhi

Vi hämtar dig på flygplatsen och kör dig till ditt hotell i Delhi. Finns det tid så hinner vi besöka gamla stan vilken är väldigt sevärd.

Dag 3 - Flyg till Leh (3500 möh)

En tidig start idag då vi har ett tidigt flyg till Leh. Senare lunch och under eftermiddagen finns det tid till sightseeing. Trevlig middag med ett bra indiskt kök avslutar denna kväll.

Dag 4 - Leh

Dagen går till att ordna med utrustning och andra göromål tillsammans med guiderna.

Dag 5 - Bil till Heniskut och vidare vandring till Kanji (3870 möh)

Bilfärd på ca 4h innan vi når fram till Heniskut där vandringen tar vid i din väg upp mot Kun Base Camp. Det är ganska nära till Kanju och du borde klara det runt 3h.

Dag 6 - Kanji Camp 

Vandringen går upp mot Kanji BC

Dag 7 Korsa Kanji la (5280 möh) och vidare till Mapollan

Du vandrar upp mot ett pass på 4600 meter och fortsätter vidare i en annan dal upp mot Kanji la på 5280 meter. Självklart hänförande utsikt och efter att ha använt kameran och njutit av utsikten så tar du dig ner på lösa stenar mot byn Mapollan.

Dag 8 - Bil till Golmatangol

Vi närmar oss Base Camp och använder bil för att ta oss sträckan mot Golmatangol.

Dag 9 Trek till Kanji Base Camp 4350 möh

Du har en lätt vandring in mot Base Camp och kan räkna med ca 5-6 h

Dag 10 - 25 Klättring på Kun

Efter att ha ordnat med vårt Base Camp och kommit i ordning så börjar din acklimatisering på Kun inför ditt toppförsök. Du kommer att bära utrustning  upp till de olika lägrena och tanken är att du ska sova en natt i C2 på ca 6000 meter innan du siktar på toppen.

Dag 26 Packa ihop Base Camp

Det är dags att packa ihop Base Camp och bege dig nedåt.

Dag 27 - 28 - Tillbaka till Leh

Vi ser till att komma tillbaka till vackra Leh, för ett härligt firande av dina bedrifter på berget.

Dag 29 - Flyg från Leh till Dehli

Du tar flyget tillbaka till den pulserande staden Delhi och hinner med en sista curry innan det är dags att flyga hem till Sverige.

Dag 30 - Avfärd hem

Det är dags att ta farväl av klätterkamraterna och bege dig hem till nära och kära för att dela med dig av fina historier om landet, berget och folket tillsammans med bilder och filmer.

Pris från: 70 090 kr

I priset ingår

 • Transfer till flygplatsen t&r.
 • Bergsguide
 • Inrikesflyg
 • 2 nätter i Dehli, delat rum två och två.
 • 3 nätter i Leh, delat rum två och två.
 • Övernattningar på trekken.
 • Måltider under resan (förutom Delhi)
 • Biltransporter
 • Klättertillstånd

I priset ingår ej

Utrustning                                                                                                                                                                 Utrustningslista 

Vi skickar dig en komplett utrustningslista efter din bokning.

Everest klättring

Kvalifikationer

Kun är beläget i Indiska Himalaya och är relativt tekniskt. Toppen är på 7077 meter och du måste kämpa uppför många branta delar med en ryggsäck vägande 12-15 kg.

Du måste ha tidigare erfarenhet från minst ett 6000 meters berg som t ex Island Peak eller Lobuche Peak, men gärna något mer tekniskt.

Din fysiska och mentala hälsa måste vara god. Du ska vara förberedd på vandringsdagar på 4-6 timmar och ibland längre.

Antal dagar: 30
Pris från: 70 090 kr
Avresedatum
 • 2024-07-19 - 2024-08-17
 • 2025-07-18 - 2025-08-16
Svårighetsgradering: 4C Läs mer om svårighetsgraderingar

Intresseanmälan

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kundomdömen