Kontakta oss 031 - 51 57 77

Lobuche Peak och Island Peak

Lobuche Peak & Island Peak kombo

Lobuche Peak och Island Peak klätterexpedition, 6119m & 6189m

En specialkomponerad resa som vi satte ihop för en kunds önskemål n gång i tiden. Den visade sig bli en succé och vi har nu haft riktigt många kunder på denna fina äventyrsresa så vi fortsätter självklart.

Du får chansen att klättra både Lobuche Peak och Island Peak under samma expedition, två mycket eftersökta toppar i hjärtat av Himalaya, precis intill självaste Mount Everest. Våra guider har stor erfarenhet av alpinklättring och många av dem har en rad 8000-meters bestigningar i bagaget.

 

Island Peak

Den globala uppvärmningen smälter glaciärerna och Island Peak är ett av bergen som känner av det. Det har gjort insteget lite mer besvärligt. Det kräver att du har en del koll på din klippklättring också. Inget riktigt besvärligt men med sträng kyl och 6000 meter så är det parametrar du måste betänka.

Detta kommer också bero på om det hur kommit mycket snö i monsunen så hösten kommer möjligt att vara mer fördelaktigt än våren, men svårt att veta självklart.

Island Peak, ett av de mest populära så kallade trekking-bergen och är 6189 meter. Vi stannar i Base Camp i någon dag för att samla kraft och träna klätterteknik. Här vilar du ut under eftermiddagen och fyller på dina energidepåer. Vi drar igång vårt toppförsök mitt i natten och efter ett par timmars vandring och scrambling så når vi snön och det är dags för dig att äntligen få sätta på stegjärnen. Glaciärkanten brukar kallas crampon point, för här stannar vi för att ta på våra stegjärn, ta fram våra ixyxor, kanske dricka en kopp te och stoppa i oss energi innan vi beger oss uppåt mot toppen, via några enklare sektioner, en spännande vägg och en mer exponerad kam innan vi når toppen för firande och fotografering och filmande. Vi gör en del roliga repelleringar på vägen ned mot klipporna för att ta oss vidare hela vägen ned mot Base Camp där god dryck och en härlig lunch står och väntar på dig.

Lobuche East

Lobuche Peak märker av globala uppvärmningen och glaciären kryper uppåt och blottar klippa. Det är fortfarande möjligt för de absolut flesta att ta sig förbi detta innan du når crampon point utan besvär. Viktigt ändå att veta att insteget till snön är förändrat sedan några år.

Vi klättrar Lobuche East och berget mäter 6119 meter. Det är en större utmaning att bestiga Lobuche Peak än många av de andra ”trekking” bergen. Berget består av flera toppar och klättringen längs toppkammen upp mot huvudtoppen innehåller rolig alpinklättring.

Vi sätter upp ett ”High Camp”. runt 5200-5300m. Vi klättrar vägen över den södra kammen och siktar på att bestiga den östra toppen vilket för oss kommer att markera den topp vi har som mål.

Huvudtoppen kräver djupare klätterkunskaper och vi kommer inte att traversera över till den.

OBS: Lobuche Peak och Island Peak har fått förändringar på grund av den globala uppvärmningen och mer klippa är blottat vilket gör att det blir lite klippklättring på de båda. Självklart säkrat.

Detta är framför allt på våren då hösten fortfarande har bra med snö efter monsunen och då är det fortsatt alpin stil hela vägen.

Förberedelser

Det finns inga krav på tidigare erfarenhet av alpinklättring för att följa med på denna kombination, det kan däremot ses som ett plus.

Du ska vara i god fysisk form för att få ut så mycket som möjligt av din upplevelseresa till Nepalesiska Himalaya. Detta är en mycket populär resa för äventyrslystna. Du kommer att få fina vyer över Makalu, Lhotse och Ama Dablam uppe från Island Peak topp och från Lobuche Peak blir det härliga vyer över Everest, Nuptse, Pumori, Lhotse och Ama Dablam.

Reser du på våren så ska du vara beredd på viss klättring av klippa då den globala uppvärmningen smälter glaciärerna och dessa två berg har fått känn av det då klippan är blottad på en del ställen tyvärr. Allt är såklart säkrat och säkert.

Du ska vara förberedd på vandringsdagar på 4-6 timmar och ibland längre.

Program

Lobuche Peak & Island Peak.

En specialkomponerad resa som vi satte ihop för en kunds önskemål. Den visade sig bli en succé och då fler kunder redan har gjort denna resa med oss, så bestämde vi oss för att fortsätta med den.

Du får chansen att klättra både Island Peak och Lobuche Peak under samma expedition, två mycket eftersökta toppar i hjärtat av Himalaya, precis intill självaste Mount Everest.

Island Peak är den enklare av dem, en kortare tid på glaciären med flera roliga utmaningar upp till toppen. Du får känna på scrambling på en del ställen innan vi når glaciären där vi sätter på oss stegjärnen och alpinklättringen startat på allvar. 

Lobuche Peak är en tuffare utmaning utan att vara teknisk. Här får du en längre scrambling uppför klipporna som leder oss till glaciären. Lobuche har tre toppar och vi siktar på Lobuche East, men i händelse av bra yttre förutsättningar så kan vi försöka klättra upp till Central summit. Det finns även en Main summit som kräver bredare kunskaper och den bryr vi oss inte om. 

Du kommer att få en fantastisk utsikt från de båda bergen och känslan av att ha klarat av två så fina berg på samma resa gör gott för självförtroendet och oftast mersmak för vidare alpinklättring i framtiden.

Notera att vi försöker följa vårt program för din vandring/klättring i största möjliga mån, men ibland styr vädrets makter våra schemalagda dagar och vi får helt enkelt anpassa oss till moders jords vilja.

OBS: Om programmet ändras på ett sådant sätt att det blir färre tältnätter än inplanerat och fler tehus- och/eller hotellnätter tillkommer det kostnader för övernattningar samt eventuell beställd mat och dryck.

Dag 1 – Avresa Sverige Stockholm/Göteborg.

KatmanduDag 2 – Ankomst Katmandu.

Vi hämtar dig på flygplatsen och kör dig till ditt hotell. En av våra guider möter dig på hotellet och ser till att du har vad du behöver. De kommer att visa dig staden och framför allt Thamel, denna smältdegel med myllrande affärsliv och restauranger och barer i varje gathörn. Ett härligt inslag i en helt annan kultur än vad vi är vana vid hemma i Europa.

Dag 3 – I Katmanduboudhanath

Upptäck Katmandus kultur tillsammans med oss. Efter frukost tar vi dig på en halvdag sightseeing där får se kultur och religion på närmre håll. Vi varierar en del vad vi åker och tittar på då vi bara har fram till lunch som vi brukar äta tillsammans i Thamel. Du kan också välja att se mer kultur när du kommer tillbaka till Katmandu från din vandring i bergen. Bland det bästa att se tillhör Swayambhunath eller the monkey temple som det oftare kallas, säkert om inte annat på grund av uttalet. Du får härifrån en otrolig utsikt over Katmandu och du kommer att få se små vita stupor, apor i träden och munkar lite överallt. Ett annat sevärt mål är Boudhanath Stupa som är en av världens största stupor med Buddhas vakande ögon i varje väderstreck. Hit vallfärdar Pilgrimmer från hela det buddhistiska Himalaya. För att få en inblick i det Hinduiska livet så besöker du Pashupatinath och dess heliga tempel. Detta ligger beläget på flodbankarna till den heliga floden Bagmati. Här finns mediterande hinduer, likbränningsplatser och apor som kilar mellan husen.

På eftermiddagen efter lunch finns det tid för shopping. Du kanske behöver komplettera din utrustning med någonting från alla de billiga affärerna i Thamel.  På kvällen blir det sista chansen för en god hamburgare eller pizza för ett tag på något trevligt ställe innan det bär av morgonen där på till ditt riktiga äventyr.

 

Dag 4 – Flyg till Lukla 2830 möh, vandring till Phakding 2650 möh

Dag 5 – Vandring till Namche Bazaar 3440 möh

Vi ska idag vandra upp till sherpabyn Namche, du kommer att vinna många höjdmeter på vägen upp till Namche. Vi går över flera spektakulära hängbroar denna dag då vi korsar floden vid ett antal tillfällen på väg till Namche. Utsikten på vägen är magnifik och har du tur och vädret är klart så finns det ett litet titthål på ett ställe för att se Mount Everests skönhet som en första aptitretare. I Namche som är en vibrerande liten stad har du många tehus, internetbutiker, skön shopping med bl a suveränt sköna stickade jakullsmössor. (5-7h)

Namche

Dag 6 – Vila i Namche Bazaar, acklimatiseringstur som utflykt 

Idag är det vildag för din kropp ska hinna med att anspassa sig till den höga höjden på bästa sätt. En vildag i namche innebär dock inte ryggläge om du verkligen inte känner att du måste vila ordentligt. Vi använder dagen till att gå upp till en trevlig utkiksplats som heter Everest View Hotel där vi tar en kopp te och njuter av utsikten av Everest, Lhotse och Ama Dablam bland annat. Vi går sedan vidare till den trevliga byn Khumjung där vi går bort till klostret och du kan bland annat få se den ända återstående skalpen av en Yeti eller snömannen som vi kallar honom i Sverige. Vi tar en lunch här och går även bort till Hillary School och tittar. Edmund Hillary som är hjälteförklarad i Nepal inte bara för sin bedrift att som förste man tillsammans med Tenzing Norgay bestiga världens högsta berg utan kanske snarare för all den hjälp han har gett Nepal i form av skolor och sjukhus, han var också med och bidrog till att Lukla flygstrip blev vad den är idag. Vi går sedan ned till Namche igen för en ledig skön eftermiddag och sen middag på vårt tehus.

TrekkingbackeDag 7 – Vandring till Tengboche (3860m)

Dagen börjar med en skön trek på lätt underlag när vi går längs ena dalsidan med Dudh Kosi rinnande långt därnere under oss. Vi vandrar nedåt till vår når den lilla bron som korsar floden och kommer fram till vårt lunchställe. Under eftermiddagen går vi i vackra rhododendronskogar när vi kämpar oss uppför backen som leder till det vackra Tengboche. Tengboche räknas som helig plats och det finns ett stort munkkloster som du mer än gärna får besöka. Det brukar starta en ceremoni på eftermiddagen som hålls av munkarna i klostret. Här är även en härlig utsikt över Everest med flera. (4-6h)

 

 

amautsikt

 

Tengboche

Dag 8 - Vandring till Pangboche (3950m)

Du lämnar Tengboche, vandrar genom vackra Rhododendronskogarna ner mot Deboche och vidare mot Pangboche på 3950 meter. Pangboche är en klassisk klättrarby där många av de mest kända klättrarna är födda och uppväxta. Denna dag är kort och enkel. (2h)

Dag 9 - Vandring till Ama Dablam BC (4600m)

Det blir en lång dag men fantastiskt givande då du beger dig upp mot fantastiska Ama Dablam Base Camp, det berg som av många vara kanske det vackraste har självklart även ett vackert gräsbeklätt BC. Guiden kommer att berätta om berget och beskriva denna klättring som mycket väl kan vara något för dig i framtiden. Du vandrar sen ner mot trevliga Pangboche där vi spenderar natten. (7-8h)

Dag 10 – Vandring till Dingboche (4360m)

Du har en kort dag upp till Dingboche, en by där folk äger jakar och odlar en hel del för att försörja sig. För dig som vill skicka ett mail hem och hälsa så går det bra även här uppifrån, teknikens under sprider ut sig även i lilla Nepal. (3h)

Dag 11 – Acklimatiseringsdag runt Dingboche

Vi tar en vildag igen för att du ska få bästa möjliga chans till återhämtning. För att din kropp ska kunna bygga nya röda blodkroppar och på så sätt anpassa sig till höjden ännu bättre så gör vi en vandring uppåt på ett berg i ca 300-400 höjdmeter. Vi går sedan tillbaka till byn och äter lunch. Eftermiddagen får du slappa och läsa böcker, prata med andra vandrare eller vad du uppskattar bäst en lat eftermiddag.

Dag 12 - Vandring till Lobuche (4930m)Lobuche

Denna morgon börjar vår vandring på härliga breda gräsängar och du får en lätt vandring fram till lunch. Med energidepåerna påfyllda börjar en kraftiga stigning upp mot byn Lobuche. När vi kommit uppför den första stigningen så kommer vi till en minnesplats för förolyckade klättrare i Himalaya. Det är en lugn och fin plats där det har rests minnesstenar på många ställen. Vi går härifrån i lugn takt mot Lobuche där vi slår läger för kvällen. Det har byggts en hel del nytt här sista åren och tehusen har blivit riktigt trevliga. (3-4h)

 

E Base CampDag 13 - Vandring till Gorakshep och vidare till Mount Everest Base Camp (5380m)

Vi går mot den sista utposten innan Base Camp, en by vid namn Gorak Shep. Stigen sträcker sig fram på dalsidan upp till Gorakshep på 5180m, detta tar ca 3 hrs. Vi fortsätter efter lunch på morän och lite knixigare stig upp till Everest Base Camp. Gör du din Everestvandring på våren så kommer du få chansen att prata med de personer som ska göra ett försök att klättra Everest. Vi brukar alltid ha någon eller några expeditioner som vi känner här. Då finns det tid för te och klättringssnack. Vi går sen tillbaka till Gorakshep där du äter middag och sover (6-8h).

 

Dag 14 – Vandring upp på Kala Pathar (5545m) och sen till Dingboche (4240m)Pumori igen...

Att ta sig upp på Kala Pathar kan upplevas jobbigt och det tar 2-3h, men det är väl värt mödan då du kommer att få en sagolik utsikt över flera giganter som t ex Everest, Nuptse och Pumori. Du kommer också se Everest Base Camp härifrån detta örnbo och även upp i det beryktade isfallet. Vi går sedan ner till Gorak Shep för lunch och sedan vandrar vi ned mot Dingboche med en härlig utförslöpa. (5-7h)

 

Dag 15 - Vandring upp till Chukkung (4730m)

En kort vandring upp till den lilla byn Chukkung. Ta en lång och skön dag vildag här och ladda batterierna inför din toppklättring.

IMG_0263Dag 16 – Anmarsch till Island Peak Base Camp (5200m)

Vi går en ganska enkel väg upp mot Base Camp där vi gradvis vinner höjd till vi når Base Camp där våra kockar fixar en god måltid till dig. Vi sätter upp tält och fixar runt om vårt läger. På eftermiddagen övar du klättringsteknik för att du ska känna dig säker inför ditt toppförsök på Island Peak (3h).

 

 

 

 

IMG_0265

Dag 17 – Klättring mot Island Peak topp (6189m)

Vi tar en tidig start runt 02.00 för att på så sätt vara uppe på toppkammen innan vinden sätter in senare på förmiddagen. Vägen upp mot klipporna börjar lätt med små stigar som i serpentiner leder oss upp mot brantare partier. Du kommer att känna av den kraftigare stigningen då du scramblar (inget svårt, grad 1) på några ställen upp mot glaciären. Du når snön efter en liten travers och det är äntligen dags att sätta på stegjärnen. Vi knyter in oss i replag då det finns glaciärsprickor på berget. Du kämpar dig upp mot den berömda och omtalade väggen, som numer har en något annorlunda rutt upp då avsaknaden av snö på vissa ställen har gjort linjen upp lite mer direkt och även brantare på slutet av väggen innan du når toppkammen. Du har sedan härifrån några replängder kvar upp mot toppen. Vägen upp går på en skarp exponerad kam som avslutas på vad som idag har blivit en väldigt liten topp. Du kommer att få en härlig utsikt härifrån och många minnesvärda bilder. Vi klättrar sedan ned hela vägen till Base Camp. Räkna med max 12-14 timmar.

 

Väggen på Island Peak sett från nära toppen

Toppen av IP

Dag 18 - Vandring till Lobuche Base Camp 4900 m

Du tar sikte på nästa berg som är en något större utmaning än Island Peak. Ta resten av dagen för lite vila och ät och drick ordentligt så du är full av energi när det är dags inför nästa klättring.

Dag 19 – Anmarsch till Lobuche East High Camp, Lobuche Peak(5300m)

Vi packar ihop den utrustning vi behöver ha med oss under våra dagar högre upp och beger oss efter lunch upp till High Camp. Vi sätter upp våra tält och kommer till rätta inför ditt äventyr. En tidig middag sen är det dags att försöka sova för att ladda på bästa sätt inför din toppbestigning följande dag. (1-2h)

 

 

Lobuche Peak

Dag 20 – Toppförsök för Lobuche Peak 6119 möh, ned till High Camp, och vidare till Base Camp

Vi tar en tidig start runt 03.00 för att undvika de värsta vindarna högt upp på berget, Klättringen börjar med några timmar scrambling på klipporna upp mot glaciären som vi når ungefär när solen börjar gå upp. Det är en härlig känsla att stå i morgonljuset och ta på stegjärnen. Vi klättrar upp för den södra vägen. Rutten kan se lite olika ut från år till år, ibland blir det mer exponerad klättring då vi klättrar på kammen upp mot toppen. Vi når efter några timmar på de fasta repen upp till Lobuche East som brukar markera vårt slutmål. Om Central summit ser bra ut och glaciärsprickan inte är för bred så kan vi klättra upp dit. (8-14h)

Cho laDag 21 – Vandring över Cho la-passet (5420m) och ner till Tagnag

Vi vandrar upp mot byn Dzongla och vidare upp mot glaciären till Cho la-passet. Härlig utsikt och njutning uppe på passet. Vi vandrar sen försiktigt ner på en del lös sten nedför passet innan vi når lättare stigar som leder oss till Tagnag.

 

Dag 22 - Gokyo och Gokyo Ri (5420m) och Dole (4084m)Kyazo Ri

Vi har en kort vandring ner till Gokyo och dess vackra turkosblåa sjöar. Om du har benen med dig så går du upp på Gokyo Ri där du har en anstående utsikt över Everest mm. Känner du för att bara slappa så kan du ta en enkel promenad till den stora sjön på förmiddagen. Vi går ner till Dole där vi övernattar.

 

Dag 23 – Vandring till Namche 3440 m

Trekken leder mot Tengboche (3860m) som har ett berömt och områdets största kloster. Klostret är nyrenoverat efter att ha brandhärjats för några år sedan. Mycket vackra utsikter härifrån over Everest med flera. Vi fortsätter ned i trevlig rhododendronskog hela vägen ned till floden Dudh Kosi för att sedan vandra uppför och vinna höjd till vi når lättare mark som leder in oss till Namche. En vibrerande stad häruppe i Bergen, njut av bagerier, internetcaféer och trevliga små butiker. Det är ett utmärkt tillfälle att fira dina framgångar uppe i Namche.

Dag 24 –  Vandring till Lukla 2830 m

Det blir några hundra höghöjdsmeter upp till sista biten till Lukla denna dag, där du kan se byn, ta en kaffe på Starbucks, spela biljard och avsluta med en trevlig middag på vårt tehus. (3-4h)

Lukla

Dag 25 - Flyg till Katmandu

Efter tidigt morgonflyg (normalt sett) och tillbaka till ditt hotell för en dusch och citykläder har du eftermiddagen och kvällen till ditt förfogande där du har chansen till shopping och/eller sightseeing med det du inte hann med innan vi flög upp till Lukla. På kvällen hittar vi en mysig och trevlig restaurang där vi intar vår middag och kommer att reflektera över våra veckor uppe i bergen.

Dag 26 – I Katmandu

För dig som vill fortsätta att upptäcka Katmandus myllrande liv och rörelse ställer klockan för en tidig frukost och sen iväg ut till utflyktsmål eller Thamel.

 

Dag 27 – Avresa hem

Det är tyvärr dags att ta farväl till Nepal för den här gången, men du kommer att ha en skön återförening med nära och kära och massvis att berätta och bilder och kanske filmer att visa. Välkommen tillbaka!

OBS! : Om du skulle vilja stanna några dagar längre i Nepal, kan vi erbjuda dig en mängd trevliga aktiviteter. Däribland; resa till Bhaktapur eller Pokhara. Du kan också åka till Fort Hotell i Nagarkot. Du kan åka söderut och besöka djungeln i Chitwan. Vill du ha mer äventyr så kan vi ordna mountainbiking i Katmandudalen eller forspaddling i någon av floderna i närheten. Det finns mycket spännande att göra och det är endast du som bestämmer gränserna. Låt oss veta

OBS; Adventure Lovers förbehåller sig eventuella förändringar i programmet på grund av, Bergets skick, väderförhållanden, storlek på gruppen etc.

Pris från: 53 490 kr

 Inkluderat i resan           

- Alla transfers i Nepal, till och från flygplatsen.

- Halvdags sightseeing i Katmandu inklusive transport till och från hotellet. (Entréavgifter tillkommer).

- Välkomstmiddag.

- Flyg Lukla tur och retur.

- Hotelnätter i Kathmandu. Fyra nätter på hotell. Rummen delas två och två.

- All övernattning under vandringen, rum delas två och två.

- Samtliga måltider under vandringen och klättringen.

- Guider, kockar, sherpas och bärare.

- Samtliga klättrings- och vandringstillstånd.

- Officiell avgift till Nepalesiska staten.

- Samtlig utrustning i Base Camp såsom, tält, mässtält och köksutrustning.

- Avslutning på ett riktigt trevligt hotell.

Ej inkluderat i resan          

- Flyg Stockholm/Göteborg-Katmandu tur och retur.

- Måltider i Katmandu.

- Tillägg för boende i singelrum.

- Dryck (exempelvis mineralvatten, läsk och öl) under vistelsen.

- Personlig utrustning.

- Klätterutrustning (Sele, "8", karbiner, jumar, hjälm, stegjärn och yxa, finns att hyra hos oss)

- Visum (kostnad för vistelse i Nepal, USD 40 för 30 dagar).

- Försäkring. Helikoptertransport vid händelse av olycka eller sjukdom. Vi kan hjälpa till här, se avsnittet försäkring.

- Dricks till personal, guider och bärare.

Sista-Puchen-mot-toppen

Väder i Nepal

Nepal har ett monsunklimat med två säsonger.

Monsunen ligger normalt från början av juni till slutet av september. Den torra säsongen är från oktober till början av juni.

Det lämpar sig bäst för trekking och klättring under mars-maj under vårsäsongen och från oktober till slutet av november under höstsäsongen.

Våren bjuder på varmare dagar, med oftast klara vackra förmiddagar, där eftermiddagen ofta kan ge moln och ibland även regn. Denna period är särskilt för dig som även tycker om att se blomstrande dalar med enorma rhododendronskogar och andra vildblommor. Det kan bli varmt och dammigt på en del treks från början av maj och framåt. Nattemperaturen på hög höjd runt 5000 meter ligger på ca minus 10 C.

Höstsäsongen som börjar i slutet av september fram till slutet av november bjuder på klara vackra dagar ofta till seneftermiddag. Monsunen är över och luften är frisk och kristallklar. Skogarna står i vacker grönska och hösten har oftast flest besökare uppe i Himalaya. Det är många fina och spännande festivaler under hösten. Nattemperaturen på hög höjd runt 5000 meter ligger på ca minus 10-15 C.

Vintersäsongen är från december till februari och är för många besökare lite för kall för att vara njutbar i Himalaya.  Klara vackra dagar men kallt som sagt. Nattemperaturen på hög höjd runt 5000 meter ligger på ca minus 20-30 C.

Nepalesisk mat

Nepalesisk mat 

Det Nepalesiska köket är influerat av det Indiska vilket inte är särskilt konstigt då Indien är lite som ett storebrorsland för Nepal.

Ris är en viktigt del i köket tillsammans med en mängd kryddor vilket gör rätterna mycket goda och smakrika. Nationalrätten kallas Dal Bhat och är en risrätt (Bhat) med en kryddig linssoppa till (Dal) som varje tehus har sitt speciella recept på hur de vill tillaga. I Katmandu hittar du all möjlig slags mat med västerländsk inspiration så som pizzerior och rena steakhouses mm men också mat från andra delar av Asien så som Thailändsk mat.

I bergen är mycket av maten kolhydratrik för att ge kraft till kroppen i den tunna luften. Allt tillagas färskt från tehusens trädgårdar och att en måltid ibland kan ta lite tid innan du har den framför dig är väl värt att vänta på då alla råvaror är tagna från trädgårdslandet. För dig som gillar kött så är Jak specialiteten och det går fint att äta kött upp till Namche Bazaar, men efter det är det tillrådigt att hålla dig till de vegetariska rätterna då köttet ofta färdas på bärarnas ryggar eller på jakar och är då många gångar exponerat direkt i solen, vilket självklart ökar risken för att köttet blir dåligt.

För dig med allergier och eller laktosbesvär så meddela oss om detta innan avresa så ser vi till att du får den mat du vill ha.

För dig som är med på våra expeditioner så har vi tillgång till våra egna kockar, de är mycket skickliga och du kommer högst sannolikt att älska denna mat. Här kan du gärna äta en jakburgare till middag på 5300 meter för de vet exakt hur kött ska fraktas och skyddas.

Utrustning

Utrustningslista 

Vi skickar dig en komplett utrustningslista efter din bokning.

Everest klättring

Kvalifikationer

Den här kombinationen är lite tuffare och du får bekänna färg för dig själv att du är kababel att inte bara ta en topp utan två. Det lite lättare Island Peak är ett av de mest populära bergen att klättra för nybörjaren i Himalaya och på Lobuche Peak får du känna på längre och mer exponerad klättring.

Du behöver inte ha tidigare alpin klättringserfarenhet men vi ser det som ett plus.

Vi har träning och genomgång av säkerhet innan vi går upp på glaciären.

Din fysiska hälsa måste vara god. Du ska vara förberedd på vandringsdagar på 4-6 timmar och ibland längre.

Svensk guide                                                                                                                                                                                                       Vid större grupper försöker vi alltid skicka med en svensk guide till gruppen som ett komplement till våra mycket skickliga och erfarna Sherpa-bergsguider. Det finns faktorer som när bokningar är oss tillhanda i förhållande till avgång osv som kan vara avgörande om vi har möjlighet att hitta en svensk som vi brukar jobba med och känner.

Antal dagar: 27
Pris från: 53 490 kr
Avresedatum
  • 2023-10-06 - 2023-11-01
  • 2024-03-15 - 2024-04-10
  • 2024-10-11 - 2024-11-06
  • 2026-03-13 - 2026-04-08
Svårighetsgradering: AD- Läs mer om svårighetsgraderingar
Kundomdömen:
Resan med Adventure Lovers funkade superbra med mycket bra guidning och lättsamma personer att ha att göra med som hjälper en med allt man kan tänkas behöva ha hjälp med. Jättebra och seriösa klättringsguider som gjorde att det hela kändes mycket säkert trots exponerad klättring. Bra och noga organiserad resa så jag kände aldrig att jag saknade något. Acklimatiseringstempot vill jag plussa för! Ingen stress och det tycker jag är viktigt.
Magnus N
Läs fler kundomdömen

Intresseanmälan

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kundomdömen

Valde denna kombination för att få lite mer utmaning än bara Island peak. Jag kan verkligen rekommendera kombinationen då Island Peak är lite lättare och mer exploaterat blir det än bra uppvärmning för Lobuche som verkligen var pricken över iet med riktigt exponerad klättring och lite andra människor. Har bara positivt att säga om både den nepalesiska och svenska delen av Adventurelovers, allt fungerade klanderfritt. Jag tycker allt sköttes främst proffsigt av Adventure Lovers men också med stor flexibilitet. I övrigt kan jag bara säga att om du inte har varit i Himalaya och funderar på att åka dit så tveka inte det uppfyller alla förväntingar och mer därtill.
Magbus Bredin
Jag hade en fantastisk upplevelse med Adventure Lovers i Himalaya. Redan före resan fick jag bra råd angående utrustning, väderförhållanden, kostnader, mm, och i Kathmandu blev jag under en dag hjälpt av vår guide att komplettera min utrustning med bland annat sovsäck och dunjacka. Vår guide var mycket kunnig och talade bra engelska vilket gjorde att vi fick god förståelse för den lokala kulturen. Det övriga teamet med klättringsguider och bärare var också väldigt trevliga och hjälpsamma vilket gjorde att expeditionen präglades av skratt och glädje. Utöver bestigningarna så var det en höjdpunkt att stanna två nätter i Everest Base Camp med Adventure Lovers Everest-expedition. Vi välkomnades med öpppna armar och maten i lägret var den absolut bästa under hela resan! Att ligga i ett tält på Khumbu-glaciären och höra lavinerna gå i de omgivande bergen är en väldigt speciell upplevelse. Jag kan varmt rekommendera att åka till Himalaya med Adventure Lovers!
Henrik
Detta var min andra resa till Himalaya med Adventure Lovers. Jag stannade i 6 veckor för att klättra Lobuche och Island Peak. Vi klättrade även upp till C1 på Ama Dablam och körde även is-och klippklättring mellan varven. Guiderna är numer mina privata vänner och vi hörs varje vecka. Jag längtade framförallt tillbaka till naturen och klättringen som är helt fantastisk vilket var de främsta skälen till att återvända. Min tredje resa är nu bokad till Himalaya, jag åker ner igen 2013 och kommer återigen låta Adventure Lovers arrangera resan för deras höga säkerhetstänkande och support innan och efter resa.
Anna
Resan är jag mycket nöjd med och givetvis är bestigningen av de två bergen höjdpunkten. Visst var det tufft men jag var väl förberedd och kände mig stark. Fanns inte en tanke på att jag inte skulle fixa utmaningen jag antagit. Vill också ge alla i guider m.m. i Nepal ett tack för ett fantastiskt arbete, man kände sig verkligen trygg med dem. Så tack Michael för din medverkan till att jag fick förverkliga min dröm att bestiga några berg i Nepal !
Krister
Jag kom till Base Camp och tog mig ändå upp till 6000m på Island Peak. Jag att all personal och all service har varit fantastisk. Finns absolut inget att klaga på. Tycker även att all kontakt med Michael har varit kanon och jag har känt mig väldigt trygg och väl bemött med alla frågor och allt annat. Jag skulle rekommendera Adventure Lovers som researrangör alla dagar i veckan.
Niklas