Kontakta oss 031 - 51 57 77

Lobuche Peak via Gokyosjöarna

klättra Lobuche Peak med adventurelovers.se

Lobuche Peak, 6119 meter

Lobuche Peak märker av globala uppvärmningen och glaciären kryper uppåt och blottar klippa. Det är fortfarande möjligt för de absolut flesta att ta sig förbi detta innan du når crampon point utan besvär. Viktigt ändå att veta att insteget till snön är förändrat sedan några år.

Denna klätterexpedition i Nepalesiska Himalaya har fått fler besök än Island Peak de senaste åren. Expeditionen inleds med acklimatiseringsvandring via Namche Bazaar och senare med de mycket vackra Gokyosjöarna. Härifrån vandrar vi upp på Gokyo Ri där du har en magisk utsikt över bland andra, Mount Everest. Vi går över det 5420 meter höga Cho La-passet där du också kommer få en perfekt acklimatisering inför din klättring på Lobuche Peak. Spektakulär utsikt.

Träning i Base Camp

I Base Camp/ High Camp ser vi till att repetera klätterteknik så du ska känna dig helt förberedd och trygg inför klättring. Vi klättrar Lobuche East och berget mäter 6119 meter. Det är ett otekniskt berg, men det är en något större utmaning att bestiga Lobuche Peak än de andra ”trekking”-bergen. Berget består av flera toppar och klättringen längs toppkammen upp mot huvudtoppen innehåller rolig alpinklättring.

Mot toppen via södra kammen på Lobuche Peak

Vi klättrar den väg som är lämpligast för säsongen och ibland blir det över den södra kammen. Vi siktar på att klättra den östra toppen på Lobuche Peak vilket för oss kommer att markera den topp vi har för avsikt att bestiga. Vid bra förhållanden så gör vi ett försök upp på Central summit. Klättringen är som beskrivit oteknisk men lite mer exponerad än till exempel Island Peak.

Huvudtoppen kräver djupare klätterkunskaper och vi kommer inte att traversera över till den. Det är en fördel att ha tidigare erfarenhet av alpinklättring för att följa med på denna klättring även om det inte är ett krav. Du måste även vara i god fysisk form.

Mount Everest BC och Kala Pathar

Vi vandrar efter vår toppbestigning vidare mot Mount Everest för ett efterlängtat besök och som extra krydda går vi dagen därefter upp på Kala Pathar och med sina ståtliga 5545 meter så utgör berget en mycket fin plattform för fotografering på Everest, Nuptse, Pumori med många fler. Ett mycket omtyckt inslag i resan.

Från Lobuche topp i Nepal kommer du att få fina vyer över Everest, Nuptse, Pumori, Lhotse och Ama Dablam. Du ska vara förberedd på vandringsdagar på 4-6 timmar och ibland längre på din äventyrsresa till Lobuche Peak.

OBS: Lobuche Peak har fått förändringar på grund av den globala uppvärmningen och mer klippa är blottat vilket gör att det blir lite klippklättring vid insteget. Självklart säkrat.

Detta är framför allt på våren då hösten fortfarande har bra med snö efter monsunen och då är det fortsatt alpin stil hela vägen.

Svårighetsgrad: PD Läs mer om graderingssystem

Program

Lobuche 6119m

Lobuche Peak är en härlig utmaning. Är du i god form och känner att du är redo att anta utmaningen direkt utan tidigare erfarenhet så är du välkommen också. Vi hjälper dig på vägen och vi kör även träning på klättertekniker i Base Camp. Det är en något större utmaning att bestiga Lobuche Peak än de andra ”trekking” bergen. Berget består av flera små toppar och klättringen längs toppkammen upp mot huvudtoppen innehåller lite brantare snö- och isklättring. Det är också lite mer exponerat på kammen på vissa ställen.                                                                          

Vi klättrar vägen över den södra kammen. Vi siktar på att bestiga den östra toppen vilket för oss kommer att markera den topp vi vill bestiga. Vid bra förhållanden är det möjligt att klättra upp på Central summit av Lobuche. Huvudtoppen kräver djupare klätterkunskaper och vi kommer inte att traversera över till den. Du kommer att ha en fantastisk utsikt över Everest, Lhotse, Pumori och Ama Dablam med flera från toppen.                         

Till allt detta har du en sagolik natur, där det nog är omöjligt att få med sig hem en dåligt fotograferad bild, en spännande kultur, ett otroligt varmt och välkomnande folk. Expeditionen är på 23 dagar.

Notera att vi försöker följa vårt program för din vandring/klättring i största möjliga mån, men väder, storleken på gruppen, gruppens fysiska förmåga mm kan förändra våra schemalagda dagar och vi anpassar oss till detta.

OBS: Om programmet ändras på ett sådant sätt att det blir färre tältnätter än inplanerat och fler tehus- och/eller hotellnätter tillkommer det kostnader för övernattningar samt eventuell beställd mat och dryck.

Dag 1 – Avresa från Sverige (Stockholm eller Göteborg)

KatmanduDag 2 – Ankomst till Katmandu, (1340 möh)

Vi hämtar dig på flygplatsen och kör dig till ditt hotell. En av våra guider möter dig på hotellet och ser till att du har vad du behöver. De kommer att visa dig staden och framför allt Thamel, denna smältdegel med myllrande affärsliv och restauranger och barer i varje gathörn. Ett härligt inslag i en helt annan kultur än vad vi är vana vid hemma i Europa.

 

Dag 3 – I Katmanduboudhanath

Upptäck Katmandus kultur tillsammans med oss. Efter frukost tar vi dig på en halvdag sightseeing där får se kultur och religion på närmre håll. Vi varierar en del vad vi åker och tittar på då vi bara har fram till lunch som vi brukar äta tillsammans i Thamel. Du kan också välja att se mer kultur när du kommer tillbaka till Katmandu från din vandring i bergen. Bland det bästa att se tillhör Swayambhunath eller the monkey temple som det oftare kallas, säkert om inte annat på grund av uttalet. Du får härifrån en otrolig utsikt over Katmandu och du kommer att få se små vita stupor, apor i träden och munkar lite överallt. Ett annat sevärt mål är Boudhanath Stupa som är en av världens största stupor med Buddhas vakande ögon i varje väderstreck. Hit vallfärdar Pilgrimmer från hela det buddhistiska Himalaya. För att få en inblick i det Hinduiska livet så besöker du Pashupatinath och dess heliga tempel. Detta ligger beläget på flodbankarna till den heliga floden Bagmati. Här finns mediterande hinduer, likbränningsplatser och apor som kilar mellan husen.

På eftermiddagen efter lunch finns det tid för shopping. Du kanske behöver komplettera din utrustning med någonting från alla de billiga affärerna i Thamel.  På kvällen blir det sista chansen för en god hamburgare eller pizza för ett tag på något trevligt ställe innan det bär av morgonen där på till ditt riktiga äventyr.

 

LuklaDag 4 – Flyg till Lukla och trek till Phakding (2650m)

Vi flyger upp till den lilla bergsbyn Lukla där du kommer att starta din trek. Vi träffar våra bärare och annan personal som kommer att vara med dig på din trek till Gokyo sjöarna och Everest Base Camp.  Vi vandrar norrut och följer Dudh Kosi (mjölkfloden), stigen tar oss nedåt från platån som det lilla Lukla är uppbyggt på och in i skogsdalen via små pitoreska byar. Vi tillbringar första natten i den lilla byn Phakding (2650m). (3 h)

 

Dag 5 – Trek till Namche Bazaar (3440m)

Vi ska idag vandra upp till sherpabyn Namche, du kommer att vinna många höjdmeter på vägen upp till Namche. Vi går över flera spektakulära hängbroar denna dag då vi korsar floden vid ett antal tillfällen på väg till Namche. Utsikten på vägen är magnifik och har du tur och vädret är klart så finns det ett litet titthål på ett ställe för att se Mount Everests skönhet som en första aptitretare. I Namche som är en vibrerande liten stad har du många tehus, internetbutiker, skön shopping med bl a suveränt sköna stickade jakullsmössor. (5-7h)

Namche

Dag 6 – Acklimatiseringsdag runt Namche med utflykter

Idag är det vildag för din kropp ska hinna med att anspassa sig till den höga höjden på bästa sätt. En vildag i namche innebär dock inte ryggläge om du verkligen inte känner att du måste vila ordentligt. Vi använder dagen till att gå upp till en trevlig utkiksplats som heter Everest View Hotel där vi tar en kopp te och njuter av utsikten av Everest, Lhotse och Ama Dablam bland annat. Vi går sedan vidare till den trevliga byn Khumjung där vi går bort till klostret och du kan bland annat få se den ända återstående skalpen av en Yeti eller snömannen som vi kallar honom i Sverige. Vi tar en lunch här och går även bort till Hillary School och tittar. Edmund Hillary som är hjälteförklarad i Nepal inte bara för sin bedrift att som förste man tillsammans med Tenzing Norgay bestiga världens högsta berg utan kanske snarare för all den hjälp han har gett Nepal i form av skolor och sjukhus, han var också med och bidrog till att Lukla flygstrip blev vad den är idag. Vi går sedan ned till Namche igen för en ledig skön eftermiddag och sen middag på vårt tehus.

IMG_0210

Dag 7 – Trek till Phortse Tenga

Stigen startar på den berömda vägen mot Everest som Hillarys expedition tog 1953. När vi passerar Kyangjum så kommer vi se en skylt där det står Gokyo som visar att vi ska ta stigen till vänster. Du kommer att se vackra Ama Dablam, Lhotse och Nuptse på vägen. Det blir lite upp och ner på stigen innan vi når Mong för lunch. Kort efter detta når vi Phortse Tenga. Här kan man ta en acklimatiseringstur på eftermiddagen om man vill. (4h)

Dag 8 – Trek till Dole (4084m)

Dagen börjar med en brantare uppförsbacke ut från Phortse Tenga. Kort dag och vi når Dole runt lunch. Övernattning i Dole. (3h)

 

Vandra Everest CircuitDag 9 – Trek till Machhermo (4410m)

Det finns en sandig plats på vägen till Machhermo där en Sherpa år 1974 rapporterades bli attackerad av Yetin och tre jakar dödades i anfallet. (3-4 h)

 

Dag 10 – Trek till Gokyosjöarna (4750m)Everest Circuit 5

Det är dags att ta oss fram till de turkosblåa Gokyosjöarna, vi börjar dagen med att ta oss på en kam mot Kangtaiga, du kommer också att kunna se världens sjätte högsta berg Cho Oyu idag (8201m). Dalen kommer att bli bredare och du passerar Pangkha innan du går ned mot flodbanken. Efter detta så är det dags för en brant trek upp mot moränen av Ngozumpo glaciären. Du kommer först att se den mindre sjön där en del änder brukar hushålla. Vi fortsätter att följa stigen för att komma fram till byn Gokyo som ligger belägen precis bredvid den stora sjön. Det finns ett litet internetställe här för dig som vill skicka en snabb hälsning hem. (3-4 h)

 

Gokyo RiDag 11 – Trek till Gokyo Ri (5360m) och vidare till Thagna, 4700 m

Vi startar tidigt denna dag då vi ska ta oss upp på det lilla berget Gokyo Ri, där du kommer att få en svårslagen utsikt över en mängd berg som t ex Everest, Lhotse, Makalu och Cho Oyu. Nedanför oss har vi den längsta glaciären i Nepal, Ngozumpo, som startar vid Cho Oyu. Du har 360 graders utsikt här och den anses tillhöra bland de bättre i Nepal så det är väl värt mödan att ta sig upp hela vägen. (3h)

 

Circuit18

Dag 12 – Cho la passet (5420m) och vidare till Dzongla.

Det är ännu en tidig start som gäller då vi ska korsa det vackra Cho la passet idag. Terrängen här kan vara bitvis tuff med en del lös sten, vi tar det i den takt du bestämmer och väl uppe på passet finns det gott om tid för fotografering och en chokladbit, sen bär det nedför hela vägen till Dzongla.

 

 

DSC_2541

Dag 13 – Vandring upp till Lobuche High camp 5400m

Du lämnar Dzongla bakom dig och beger dig mot Lobuche BC. På vägen får du en härlig vy över Cholatses nordvägg, spektakulär och klätterbar, dock inte särskilt många som gjort den bedriften. Efter att ha nått Base Camp har du endast en timme upp till High Camp där det ligger en liten sjö där vi kan ta vårt vatten för matlagning. Du får träning på de detaljer du behöver kunna för klättring på fasta rep. Ät och drick så mycket du kan, se till att ryggan är packad med allt du behöver inför din klättring. Ladda och fokusera, sen kör du.

Lobuche HC

 

Dag 14 – Klättring mot Lobuche East topp och ned till Base Camp (6119m)

Vi tar en tidig start runt 03.00 för att undvika de värsta vindarna högt upp på berget, Klättringen börjar med några timmar scrambling på klipporna upp mot glaciären som vi når ungefär när solen börjar gå upp. Det är en härlig känsla att stå i morgonljuset och ta på stegjärnen. Vi klättrar upp för den södra vägen. Rutten kan se lite olika ut från år till år, ibland blir det mer exponerad klättring då vi klättrar på kammen upp mot toppen. Vi når efter några timmar på de fasta repen upp till Lobuche East som brukar markera vårt slutmål. Om Central summit ser bra ut och glaciärsprickan inte är för bred så kan vi klättra upp dit. (8-14h)

 

IMG_0306

Central summit on Lobuche

Dag 15 – Trek till Lobuche (4930m)

En kort vandring då du säkert har tunga ben efter gårdagens prestation. Vi går via en minnesplats för förolyckade klättrare i Nepal. Det är väl värt att stanna till här för en stunds lugn och ro. Vi går sedan till Lobuche där vi också övernattar i ett av tehusen. (2 h)

 

Dag 16 – Trek till Gorak Shep (5160m) och vidare till Mount Everest BC (5380m)

Vår trek mot Gorak Shep följer Khumbudalen norrut, vi äter lunch här och beger oss sen direkt mot Mount Everest Base Camp. Vi går över moränen och kommer efter ett par timmars vandring fram till denna historiska plats, där både stor glädje och stor sorg har utspelat sig. Du kommer inte att se Everests topp härifrån, men du kommer att se upp i Isfallet där de som klättrar Everest från Sydsidan tar sig upp igenom. Vi återvänder efter detta till Gorak Shep för en god natts sömn. (6-7 h)

E Base Camp

Pumori igen...Dag 17 -  Kala Pathar (5545m) och vidare till Pangboche (3985m)

Vi ställer klockan tidigt för att kunna få se solen smyga upp bakom Everest eller Chomolungma som hon också kallas av Nepaleserna, vilket betyder ‘Mother of the World’, ett enastående vackert ögonblick uppe på Kala Pathar (som betyder den svarta klippan). När du kämpat dig upp till toppen på hela (5545m) så har du en sagolik utsikt över grannen Pumori, Everest, Nuptse, Ama Dablam med flera. Du kommer härifrån att få en magnifik utsikt över Everest, Nuptse, Pumori och Ama Dablam som är de mest hänförande. Du ser också Everest Base Camp södra sidan härifrån. Vi går sedan ned mot Gorak Shep igen och vidare nedför dalen i riktning mot Lobuche och Pangboche. (7-8 h)

 

 

 

 

Dag 18 - Ama Dablam BCCamp-1-and-the-Ama-Dablam-in-the-evening-sun-Him.-Ascent

Vi utnyttjar denna dag till att besöka ett av de vackraste bergen, Ama Dablam som även har ett vackert Base Camp. Vår guide berättar om klättringen och beskriver de olika lägrena för dig. Ama Dablam är ett fantastiskt mål för många klättrare i Nepal och om du inte är intresserad av att klättra berget så lovar vi att du kommer ändå att finna detta besök väl värt. Övernattning i Pangboche. (7-8h)

 

 

 

 

 

Dag 19 – Namche Bazaar(3445m)Namche

En fin och lummig start bland rhododendron på väg mot Tengboche och det vackra klostret i denna lilla by. Det blir nu en ordentlig nedförsbacke på 500-600 höjdmeter och vi korsar floden för att sedan jobba oss uppåt mot Namche. Sista biten in är lätt sandig stig på nästan helt plan mark. Det blir säkert ett kärt återbesök i den lilla vibrerande handelsstaden. Unna dig något gott från något café eller kanske sätt dig på något internetcafë och uppdatera familjen därhemma. (4-6h)

 

Dag 20 – Lukla (2830m)

Den sista biten in till Lukla denna dag. Du kan gå en sväng i byn, spela biljard och sen avsluta med en trevlig middag på vårt tehus. (4-5h)

Dag 21– Katmandu

Efter tidigt morgonflyg (normalt sett) och tillbaka till ditt hotell för en dusch och citykläder har du eftermiddagen och kvällen till ditt förfogande där du har chansen till shopping och/eller sightseeing med det du inte hann med innan vi flög upp till Lukla. På kvällen hittar vi en mysig och trevlig restaurang där vi intar vår middag och kommer att reflektera över våra veckor uppe i bergen.

 

Dag 22 – I Katmandu

För dig som vill fortsätta att upptäcka Katmandus myllrande liv och rörelse ställer klockan för en tidig frukost och sen iväg till utflyktsmål eller Thamel.

Dag 23 – Avresa hem

Det är tyvärr dags att ta farväl till Nepal för den här gången, men du kommer att ha en skön återförening med nära och kära och massvis att berätta och bilder och kanske filmer att visa. Välkommen tillbaka!

OBS! : Om du skulle vilja stanna några dagar längre i Nepal, kan vi erbjuda dig en mängd trevliga aktiviteter. Däribland; resa till Bhaktapur eller Pokhara. Du kan också åka till Fort Hotell i Nagarkot. Du kan åka söderut och besöka djungeln i Chitwan. Vill du ha mer äventyr så kan vi ordna mountainbiking i Katmandudalen eller forspaddling i någon av floderna i närheten. Det finns mycket spännande att göra och det är endast du som bestämmer gränserna. Låt oss veta.

Pris från: 42 190 kr

Inkluderat i resan           

 • Alla transfers i Nepal, till och från flygplatsen.
 • Halvdags sightseeing i Katmandu inklusive transport till och från hotellet. (Entréavgifter tillkommer).
 • Välkomstmiddag.
 • Flyg Lukla tur och retur.
 • Hotellnätter i Kathmandu. Fyra nätter på hotell. Rummen delas två och två.
 • All övernattning under vandringen, rum delas två och två.
 • Samtliga måltider under vandringen och klättringen.
 • Guider, kockar, sherpas och bärare.
 • Samtliga klättrings och vandringstillstånd.
 • Officiell avgift till Nepalesiska staten.
 • Samtlig utrustning i Base Camp såsom, tält, mässtält och köksutrustning.
 • Avslutning på ett riktigt trevligt hotell.

Ej inkluderat i resan          

 • Flyg Stockholm/Göteborg-Katmandu tur och retur.
 • Måltider i Katmandu.
 • Tillägg för boende i singelrum.
 • Dryck (exempelvis mineralvatten, läsk och öl) under vistelsen.
 • Personlig utrustning.
 • Klätterutrustning (Sele, "8", karbiner, jumar, hjälm, stegjärn och yxa, finns att hyra hos oss)
 • Visum (kostnad för vistelse i Nepal, USD 40 för 30 dagar).
 • Försäkring. Helikoptertransport vid händelse av olycka eller sjukdom. Vi kan hjälpa till här, se avsnittet försäkring.
 • Dricks till personal, guider och bärare.

Sista Puchen mot toppen

Väder i Nepal

Nepal har ett monsunklimat med två säsonger.

Monsunen ligger normalt från början av juni till slutet av september. Den torra säsongen är från oktober till början av juni.

Det lämpar sig bäst för trekking och klättring under mars-maj under vårsäsongen och från oktober till slutet av november under höstsäsongen.

Våren bjuder på varmare dagar, med oftast klara vackra förmiddagar, där eftermiddagen ofta kan ge moln och ibland även regn. Denna period är särskilt för dig som även tycker om att se blomstrande dalar med enorma rhododendronskogar och andra vildblommor. Det kan bli varmt och dammigt på en del treks från början av maj och framåt. Nattemperaturen på hög höjd runt 5000 meter ligger på ca minus 10 C.

Höstsäsongen som börjar i slutet av september fram till slutet av november bjuder på klara vackra dagar ofta till seneftermiddag. Monsunen är över och luften är frisk och kristallklar. Skogarna står i vacker grönska och hösten har oftast flest besökare uppe i Himalaya. Det är många fina och spännande festivaler under hösten. Nattemperaturen på hög höjd runt 5000 meter ligger på ca minus 10-15 C.

Vintersäsongen är från december till februari och är för många besökare lite för kall för att vara njutbar i Himalaya.  Klara vackra dagar men kallt som sagt. Nattemperaturen på hög höjd runt 5000 meter ligger på ca minus 20-30 C.

Nepalesisk mat

Nepalesisk mat 

Det Nepalesiska köket är influerat av det Indiska vilket inte är särskilt konstigt då Indien är lite som ett storebrorsland för Nepal.

Ris är en viktigt del i köket tillsammans med en mängd kryddor vilket gör rätterna mycket goda och smakrika. Nationalrätten kallas Dal Bhat och är en risrätt (Bhat) med en kryddig linssoppa till (Dal) som varje tehus har sitt speciella recept på hur de vill tillaga. I Katmandu hittar du all möjlig slags mat med västerländsk inspiration så som pizzerior och rena steakhouses mm men också mat från andra delar av Asien så som Thailändsk mat.

I bergen är mycket av maten kolhydratrik för att ge kraft till kroppen i den tunna luften. Allt tillagas färskt från tehusens trädgårdar och att en måltid ibland kan ta lite tid innan du har den framför dig är väl värt att vänta på då alla råvaror är tagna från trädgårdslandet. För dig som gillar kött så är Jak specialiteten och det går fint att äta kött upp till Namche Bazaar, men efter det är det tillrådigt att hålla dig till de vegetariska rätterna då köttet ofta färdas på bärarnas ryggar eller på jakar och är då många gångar exponerat direkt i solen, vilket självklart ökar risken för att köttet blir dåligt.

För dig med allergier och eller laktosbesvär så meddela oss om detta innan avresa så ser vi till att du får den mat du vill ha.

För dig som är med på våra expeditioner så har vi tillgång till våra egna kockar, de är mycket skickliga och du kommer högst sannolikt att älska denna mat. Här kan du gärna äta en jakburgare till middag på 5300 meter för de vet exakt hur kött ska fraktas och skyddas.

Utrustning

Utrustningslista 

Vi skickar dig en komplett utrustningslista efter din bokning.

Everest klättring

Kvalifikationer

Lobuche Peak är mer exponerat än Island Peak och Mera Peak trekking. Klättringen runt toppen är lite brantare.                                    Du behöver inte ha tidigare alpin klättringserfarenhet men vi ser det som ett plus.

Din fysiska hälsa måste vara god. Du ska vara förberedd på vandringsdagar på 4-6 timmar och ibland längre.

Svensk guide                                                                                                                                                                                          Vid större grupper försöker vi alltid skicka med en svensk guide till gruppen som ett komplement till våra mycket skickliga och erfarna Sherpa-bergsguider. Det finns faktorer som när bokningar är oss tillhanda i förhållande till avgång osv som kan vara avgörande om vi har möjlighet att hitta en svensk som vi brukar jobba med och känner.

Antal dagar: 23
Pris från: 42 190 kr
Avresedatum
 • 2024-04-04 - 2024-04-26
 • 2024-10-11 - 2024-11-02
 • 2025-03-14 - 2025-04-05
 • 2025-10-10 - 2025-11-01
 • 2026-03-13 - 2026-04-04
Svårighetsgradering: PD Läs mer om svårighetsgraderingar
Kundomdömen:
Vilken resa! Vad bra allt fungerade och vilken tur vi hade där det behövdes! Jag är fortfarande lite vimmelkantig av alla intryck. Upplägget var mycket proffsigt, genomtänkt och trevligt – jag kommer absolut att rekommendera Adventure Lovers! Topp tre: 1 - Så otroligt vackert. 2 - Vilka fina människor vi kom i kontakt med, sherpor och bärare samt personerna i Kathmandu och alla andra runt omkring. 3 - Vi gjorde det, vi kom upp! Råg i ryggen på en 63-åring!
Johan
Läs fler kundomdömen

Intresseanmälan

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kundomdömen

The best travel experience ever! To get close to the highest and probably steepest mountains in the world together with wonderful people and very professional guides gave me memories for life. I would really like to do a similar trip again with the same company.
Kongo
Min dröm om Himalaya blev verklighet hösten 2009. Jag åkte med Adventure Lovers till Nepal och besökte Everest base camp och klättrade Island Peak och Lobuche East och det är något av det bästa jag gjort. En helt underbar natur med gigantiska berg och ett helt fantastiskt folk som lever i Khumbudalen. Resan med Adventure Lovers funkade superbra med mycket bra guidning och lättsamma personer att ha att göra med som hjälper en med allt man kan tänkas behöva ha hjälp med. Jättebra och seriösa klättringsguider som gjorde att det hela kändes mycket säkert trots exponerad klättring. Bra och noga organiserad resa så jag kände aldrig att jag saknade något. Acklimatiseringstempot vill jag plussa för! Ingen stress och det tycker jag är viktigt, att man får ta det lugnt och njuta av bergen och allt runt omkring en. Jag fick uppleva en fantastisk natur med underbara solnedgångar och soluppgångar, vackra berg, mycket vänligt folk, underbara byar efter bergsluttningarna och vackra gröna glaciärsjöar. Det är en upplevelse i sig att gå ut på natten och kolla in stjärnhimmeln! Ett äventyr som jag aldrig kommer att glömma. Enda nackdelen är att man blir fast och vill dit igen, fast det är nog ingen nackdel:) Tack för en oförglömlig upplevelse!
Magnus N
Valde denna kombination för att få lite mer utmaning än bara Island peak. Jag kan verkligen rekommendera kombinationen då Island Peak är lite lättare och mer exploaterat blir det än bra uppvärmning för Lobuche som verkligen var pricken över iet med riktigt exponerad klättring och lite andra människor. Har bara positivt att säga om både den nepalesiska och svenska delen av Adventurelovers, allt fungerade klanderfritt. Jag tycker allt sköttes främst proffsigt av Adventure Lovers men också med stor flexibilitet. I övrigt kan jag bara säga att om du inte har varit i Himalaya och funderar på att åka dit så tveka inte det uppfyller alla förväntingar och mer därtill
Magnus B
Jag hade en fantastisk upplevelse med Adventure Lovers i Himalaya. Redan före resan fick jag bra råd angående utrustning, väderförhållanden, kostnader, mm, och i Kathmandu blev jag under en dag hjälpt av vår guide att komplettera min utrustning med bland annat sovsäck och dunjacka. Vår guide var mycket kunnig och talade bra engelska vilket gjorde att vi fick god förståelse för den lokala kulturen. Det övriga teamet med klättringsguider och bärare var också väldigt trevliga och hjälpsamma vilket gjorde att expeditionen präglades av skratt och glädje. Utöver bestigningarna så var det en höjdpunkt att stanna två nätter i Everest Base Camp med Adventure Lovers Everest-expedition. Vi välkomnades med öpppna armar och maten i lägret var den absolut bästa under hela resan! Att ligga i ett tält på Khumbu-glaciären och höra lavinerna gå i de omgivande bergen är en väldigt speciell upplevelse. Jag kan varmt rekommendera att åka till Himalaya med Adventure Lovers!
Henrik
Detta var min andra resa till Himalaya med Adventure Lovers. Jag stannade i 6 veckor för att klättra Lobuche och Island Peak. Vi klättrade även upp till C1 på Ama Dablam och körde även is-och klippklättring mellan varven. Guiderna är numer mina privata vänner och vi hörs varje vecka. Jag längtade framförallt tillbaka till naturen och klättringen som är helt fantastisk vilket var de främsta skälen till att återvända. Min tredje resa är nu bokad till Himalaya, jag åker ner igen 2013 och kommer återigen låta Adventure Lovers arrangera resan för deras höga säkerhetstänkande och support innan och efter resa.
Anna
Resan är jag mycket nöjd med och givetvis är bestigningen av de två bergen höjdpunkten. Visst var det tufft men jag var väl förberedd och kände mig stark. Fanns inte en tanke på att jag inte skulle fixa utmaningen jag antagit. Vill också ge alla i guider m.m. i Nepal ett tack för ett fantastiskt arbete, man kände sig verkligen trygg med dem. Så tack Michael för din medverkan till att jag fick förverkliga min dröm att bestiga några berg i Nepal!
Krister
Vi fick vara med om något storslaget när vi tillsammans med Adventure Lovers besteg Lobuche Main och det inspirerade oss till att sukta efter fler utmaningar. Tack vare det personliga men väldigt proffsiga upplägget i form av förberedande träning, guidning och utrustning blev upplevelsen något av det bästa vi upplevt. Nästa äventyr vill vi därför självklart göra med Adventure Lovers.
Charlotte & Fredrik
Jag reste med Adventure Lovers till Nepal för att vandra och klättra på Lobuche. Organisationen var super. Vi blev väl omhändertagna av proffsiga, vänliga och flexibla guider (och bärare och kockar...). Dessutom fint väder och en härlig grupp. Och så klarade vi Lobuche 6119 m, det kändes gott. En fantastisk resa! Jag rekommenderar Micke tveklöst.
Magnus
Vill tacka för en otrolig resa som jag nog inte smält helt ännu :) Kan bara lovorda Passang, Jangbu, Jangbu och Tashi för ett fantastiskt engagemang. Känns som ni har helt rätt personer på plats tack vare deras kontakter och familjerelationer i bergen. Att vi sedan hade otrolig tur med vädret förutom sista dagen i Lukla gör ju allting än bättre. Jag är enbart positiv till hela resan som varit helt fantastisk!
Christer