Kontakta oss 031 - 51 57 77

Mount Kilimanjaro – Machamerutten

Kilimanjaro 7-summit

Afrikas högsta berg, Mount Kilimanjaro är en vandring upp till nästan 6000 meter. Du går genom fem klimatzoner på denna klassiska och tillgängliga topp. Berget ingår i 7 Summits.

Kilimanjaro är världens högsta fristående berg och är en utdöd vulkan på 5895 meter. Berget är lämpligt för dig som vill komma upp på hög höjd för första gången, kombinera gärna den vackra bestigningen med en spännande safari.

Enligt många så är Machamerutten den vackraste rutten uppför Kilimanjaro med hänförande utsikt. Du kommer att vandra genom fem olika klimatzoner på din väg upp till toppen.

Rutten

Vägen upp till toppen via Machame går från Machame Gate och vidare över Shiraplatån upp mot Barranco Hut på 3900 meter. Härifrån siktar du upp mot Karangafloden. Här kommer du upp till en ökenplatå med stora vulkanstenar utspridda. Sista lägret innan ditt toppförsök är Barafu Hut, en kort och bekväm dag.

Toppdagen börjar faktiskt redan mitt i natten runt 23.00 med te och något att äta för att ge dig själv energi. Du siktar först på Stella Point på 5685 meter. Njut av den vackra soluppgången här som brukar vara svårslagen. Nu är det endast 2 timmar kvar innan du står på toppen av Mount Kilimanjaro på 5895 meter.

Vi försöker alltid sikta på avgångar där du får fullmåne på toppdagen, vackert och speciellt.

Förberedelser

För att du ska njuta av resan så är det viktigt att du har god fysik innan du reser till Tanzania. Rutten är mer krävande än flera av de andra rutterna på berget, belöningen är att du vandrar den väg som anses vara den vackraste av flest personer. Det är definitivt att föredra att du har tidigare erfarenhet av vandring för att känna dig komfortabel på denna resa.

Avståndet från gate till gate på berget är 62 kilometer.

 

OBS: Priset är baserat på att 4 kunder bokar.


Boende Sal Salinero (Önskar du mer exklusiva boenden låt oss veta tack)

2 kunder: 32 790,00 kr/person

3 kunder: 27 990,00 kr/person

4 kunder: 27 290,00 kr/person

5 kunder: 27 290,00 k/person

6 kunder 26 690,00 kr/person

Singelboende: 1100 kr

Singeltält på Kilimanjaro: 990 kr

Extranatt på Kili Wonder (inkl frukost), kan t ex användas vid en dags tidigare ankomst: 1650 kr (middag kan bokas)

OBS: Pris från 1 januari 2023


Tillägg kort safari 3 dagar. 

Du kan självklart välja en längre safari, låt oss veta om du är intresserad.

 

Dag 1 - Manyara National Park

Din guide hämtar upp dig på ditt hotell i Moshi och ditt första stopp är Manyara nationalpark. Har du tur så får du se de berömda trädklättrande lejonen i denna park. Picnic-lunch i det gröna och eftermiddagen ägnas åt safari till runt mitten på eftermiddagen.

Övernattning: Isotoik Camp Mabyara

Måltider: Lunch och middag

Dag 2 - Ngorongoro

Tidig morgon för safari och ner i kratern med ca 25.000 däggdjur som lever här. De flesta elefanterna är hanar då honorna håller sig utanför kratern då Afrikas största population av rovdjur också lever här. Du hittar även halva populationen av svart noshörning som finns kvar i östra Afrika och det är endast runt 20 djur.

Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag.

Dag 3 - Masajby och vidare till flygplatsen

En tidig start igen för att hinna träffa din Masaj-guide som visar hur de lever och bor. Ett spännande och intressant tillägg till resan.

En packad lunchkorg finns med dig på vägen mot Arusha. Hinner du så får du gärna utforska stan innan det är dags för din flygplats (JRO)

Måltider som ingår: Frukost och lunch

OBS Priser från 1 januari 2023:

2 personer, delat boende 2+2, 17 990,00 kr/person

4 personer, delat boende 2+2, 14 290,00 kr/person

6 personer, delat boende 2+2, 12 990,00 kr/person

Program

Dag 1 - Sal Salinero Hotel  - Moshi

Normalt sett så bor du på Sal Salinero hotel. Trevliga rum, god mat och samt en pool att svalka sig i.

Du ska se till att vara nere på hotellet runt 12.00-13.00 och det kan vara en god idé att ta en extra natt på vårt hotell eller om du vill boka upp ett eget för att du inte ska hamna i en situation med förseningar och stress att du inte kommer att hinna i tid. Flygplatsen är Kilimanjaro flygplats (JRO).

Guiden kommer även att gå igenom din utrustning för att kontrollera att du har allt. Det finns möjlighet till kompletteringar och du kanske har hyrt en del utrustning som ska hämtas upp.

Måltider som ingår: Inga

Vandra på MachameruttenDag 2 - Machame Gate (1640m) vidare till Machame Camp (2850m)

Din resa upp mot toppen startar med en kortare bilresa på 45 minuter upp till Machame Gate. Här hjälper vi dig med din registrering och efter det börjar vandringen upp mot Machame Camp. Det är en lång dag du har framför dig och du börjar vandra genom plantage som sedan övergår i lummiga skogar på din väg upp mot lägret på 2850 meter.

Du erbjuds varmt vatten för att tvätta av dig innan middagen. Efter middagen kan du njuta av bergets tysthet och din första natt i frihet på Kilimanjaros bergsida.

Tid: 5-6h

Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag

 

 

 

Dag 3 - Shira Camp (3750m)

Efter frukost bryter vi upp lägret och laddar med en god picnic-lunch. Du börjar dagen med fortsatt vacker skog innan du kommer ut och bestiger en brant kam innan du når ut på öppet landskap och hedland. Denna dag är kortare än gårdagen och innan du når fram till dagens slutmål som är Shira Camp på 3750 meter så korsar du över en bergsklyfta. Nu har du vunnit en hel del höjdmeter och vyerna är enastående. På ena sidan av lägret har du stora Kilimanjaro som vakar över dig och åt andra hållet ser du Mount Meru på avstånd.

Den södra kammen av Shira består av två bergstoppar som heter "Cathedral and the Needle".

Tid: 4-6h

Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag.

Dag 4 - Barranco Camp (3972m) med acklimatiseringstur till Lava tower på 4630 mVandring på Kilimanajro

Denna dag vandrar du upp och över the Great Barranco till du når ca 4250 meter. Denna lite högre tur gör väldigt gott för din acklimatisering och välmående inför toppförsöket. Du kommer att passera nedanför den berömda Breach Wall som är den största klipp- och isväggen i Afrika. Ett bra tillfälle för en del fågelskådning. Klättringsrutten kallas för "The Icicle" och klättrade för första gången på 70-talet av välkände Reinhold Messner.

Du intar en härlig lunch uppe vid Lava Tower på 4630 meter och njuter såklart till en fantastisk utsikt över landskapet. Härifrån går du sedan ner och sover i Barranco. En perfekt acklimatisering med devisen, climb high sleep low.

Tid: 5-7h

Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag.

Dag 5 - Karanga Valley (4095m)

Dagen börjar med en bra stigning uppför Barranco Wall på cirka 300 meter. Det ser faktiskt värre ut än vad det är. Du tar dig an branten och når upp till toppen av denna och kommer att bli rikligt belönad med en underbar utsikt. Toppen av denna vägg ligger belägen precis under fina Heim-glaciären. Det börjar kännas ännu mer spännande och du kommer att känna att du är verkligen på väg upp mot högre höjder. Vi vandrar härifrån ner i Karangadalen. Du äter idag varm lunch då du har nått lägret för dagen till lunchtid. En relativt lugn dag på cirka 4 timmar. Du har återigen fått ge kroppen en bra acklimatisering inför ditt toppbesök.

Tid: 4h

Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag.

Dag 6 - Barafu Hut (4673m)

Du vandrar längs kammen och idag siktar du på Barafu Hut som är sista anhalt innan det är dags att äntligen få ladda för ett toppförsök. Det är återigen en relativt kort och behaglig tur. Du når upp hit på mellan 4-6h. Det är ingen brådska att nå upp till Barafu, då det är en ganska kall och mindre gästvänlig plats. Det spelar ingen större roll för redan runt midnatt så är det dags att ge dig av mot toppen. Innan dess dricker du varmt te och tar något att äta. Använd dagen till att vila dig och ladda. Se till att du har din packning för toppförsöket precis som du vill ha den. Guiderna hjälper dig självklart i dina förberedelser. Läggdags runt 19.00 och försök gärna sova några timmar innan det är dags för att komma igång. Drick mycket inför toppen.

Tid: 4-6h

Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag.

Bestiga KilimanjaroDag 7 - Toppförsök på Uhuru Peak 5895m - Vidare ner till Mweka Camp (3100m)

Som det står i texten på dag 6 så är du iväg redan runt 24.00. Du siktar först på Stella Point. Detta är för många som vandrar upp på toppen av Kilimanjaro den tuffaste delen av vandringen, både fysiskt och mentalt. Bra förberedelse och mentalt redo för att kämpa lite så kommer detta att gå perfekt. Du når Stella Point på 5685 meter och här tar du en kort paus för att återhämta dig och samtidigt äta något som ger dig mer energi och fylla på vätskedepåerna. Här kommer du att få se en otroligt vacker soluppgång som kommer att ge dig både kraft och även värme med solens första strålar. Det tar cirka 6 timmar att nå Stella.

Du har endast två timmar upp till toppen och snart nog står du vid skylten som markerar att du har nått den högsta punkten på Kilimanjaro. Du har milsvidd utsikt och detta ögonblick är så klart ett sådant som etsar sig fast hos dig. Njut av stunden och fira med dina kamrater på vandringen.

Det kommer att gå snabbt nedför, vi tar det dock försiktigt. Du når redan efter ca tre timmar Barafu där du äter frukost och härifrån siktar du först på Millenium Camp och senare till Mweka Camp som ligger nere på 3100 meter där du också kommer att få en god lunch för att fylla på energidepåerna. Du har alltså på några timmar halverat höjden och kroppen njuter av det extra syret som nu finns i luften. En god middag väntar tillsammans med härligt tvättvatten och garanterat njutning av din prestation.

Tid: ca 11-16h

Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag.

Dag 8 - Mweka Gate (1830m) och vidare till Moshi Vandra på Machamerutten

En lugn och härlig dag. Du vaknar med ett leende på läpparna, äter en god frukost och beger dig sedan ner på en enkel och mycket vacker sista del av vandringen då ditt mål för dagen är Mweka Gate. Mweka Gate är entrén till Nationalparken och här registrerar du dig och kommer att få ett diplom för din bedrift på berget. Här bjuder vi också dig på champagne brunch för att fira tillsammans med hela gänget.

Här väntar bilarna på gruppen som ska ta dig tillbaka till Kili Wonder hotel. Här väntar firande med middag och lämplig dryck i goda vänners lag.

Tid: 3-4h

Måltider som ingår: frukost och lunch

Dag 9 - Avfärd mot Sverige eller vidare på safari eller till Zanzibar

Efter frukost är det troligen dags att bege dig mot flygplatsen för att komma hem till Sverige. Vi är övertygade om att du har haft det fantastiskt och nu får du chansen att berätta om ditt äventyr för familj och vänner därhemma. Välkommen tillbaka till Afrika eller något av alla våra andra spännande äventyr som vi kan erbjuda dig.

Fundera gärna på att stanna några dagar på paradisön Zanzibar eller varför inte göra en safariresa när du ändå är riktigt nära mäktiga big-5 och mycket mer.

Måltider som ingår: Frukost.


Tillägg kort safari 3 dagar - Du kan även välja en längre safari, låt oss veta om du är intresserad.

Dag 1 - Manyara National Park

Din guide hämtar upp dig på ditt hotell i Moshi och ditt första stopp är Manyara nationalpark. Har du tur så får du se de berömda trädklättrande lejonen i denna park. Picnic-lunch i det gröna och eftermiddagen ägnas åt safari till runt mitten på eftermiddagen.

Övernattning: Isotoik Camp Mabyara

Måltider: Lunch och middag

Dag 2 - Ngorongoro

Tidig morgon för safari och ner i kratern med ca 25.000 däggdjur som lever här. De flesta elefanterna är hanar då honorna håller sig utanför kratern då Afrikas största population av rovdjur också lever här. Du hittar även halva populationen av svart noshörning som finns kvar i östra Afrika och det är endast runt 20 djur.

Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag.

Dag 3 - Masajby och vidare till flygplatsen

En tidig start igen för att hinna träffa din Masaj-guide som visar hur de lever och bor. Ett spännande och intressant tillägg till resan.

En packad lunchkorg finns med dig på vägen mot Arusha. Hinner du så får du gärna utforska stan innan det är dags för din flygplats (JRO)

Måltider som ingår: Frukost och lunch

Pris:

1 person 17 990,00 kr

2 personer, delat boende 13 990 kr/person

4 personer, delat boende 2+2, 10 290,00 kr/person

OBS; Adventure Lovers förbehåller sig eventuella förändringar i programmet på grund av, bergets skick, väderförhållanden, storlek på gruppen etc.

Pris från: 27 290 kr

I priset ingår, Kilimanjaro

 • 2 hotellnätter, Kili Wonder Hotel
 • 6 nätter på Kilimanjaro
 • Måltider enligt program
 • Landtransporter enligt program
 • Flygplatstransfer t&r
 • Lokal engelsktalande bergsguide
 • Personlig bärare
 • Kock under vandringen
 • Samtliga parkavgifter
 • Försäkring för eventuell akut evakuering från Kilimanjaro (Amref)
 • Extra syrgas (3-liters cylinder per 4 kunder)
 • Champagnebuffé på vägen ner

I priset ingår ej

 • Internationellt flyg t&r
 • Måltider och dryck utöver program
 • Personlig utrustning
 • Visum för Tanzania ($50) kan ordnas på flygplatsen
 • Försäkring
 • Dricks till guider och bärare

Singelboende 825 kronor Aishi Hotel

Singelboende safarin 750 kronor

I priset ingår, Safari

 • Nationalparksavgifter
 • Lodger enligt program
 • Måltider enligt program
 • 1,5l vatten/person i safaribilen
 • Olimiterat med game drives
 • Transporter enligt program
 • 4x4-safaribil + guide. Alla har fönsterplats i bilen 

I priset ingår ej

 • Dricks (tips: $8-10/person och dag i safaribilen)
 • Dricka och mat förutom det enligt program ovan och vattnet i safaribilen
 • Ev flygskatter
 • Personlig utrustning och annat som inte är nämnt i vad som ingår i priset
 • Försäkring

Singelboende safarin 750 kronor

Utrustning

Utrustningslista

Vi skickar en komplett utrustningslista vid bokning.

 

Klättra Island Peak

Kvalifikationer

Att bestiga Kilimanjaro är ingen klättring överhuvudtaget utan en endast en vandring.

Det ger dig mycket goda möjligheter till att nå toppen. Våra guider har stor erfarenhet av Kilimanjaro och vårt acklimatiseringsschema är väl avvägt för att ge dig som kund största möjliga chans att nå toppen och må bra under hela resan.

Vårt program innehåller en eller ett par dagar fler än många andra arrangörer. Det ökar dina chanser betydligt att få må bra och även en ökad chans att nå toppen, då din kropp kommer att vara bättre förberedd på särskilt toppdagen. Så tänk på detta då du jämför priser, titta även på antalet dagar på berget.

Om du går upp mot toppen utan att vara helt acklimatiserad kan det innebära livsfara för din del. Se istället till att njuta av den spännande och fina resa från dag ett.

Du bör ha tidigare vana av vandring då rutten tillhör de lite tuffare uppför berget, belöningen är att den också klassas som den vackraste av de flesta. Se till att din fysik är god innan du kommer ner till Afrika. Då får du ut som allra mest av din äventyrsresa till Kilimanjaro med Adventure Lovers.

 

Antal dagar: 9
Pris från: 27 290 kr
Avresedatum
 • 2024-01-19 - 2024-01-27
 • 2024-02-10 - 2024-02-18
 • 2024-06-07 - 2024-06-15
 • 2024-07-07 - 2024-07-15
 • 2024-08-06 - 2024-08-14
 • 2024-09-04 - 2024-09-12
 • 2024-10-02 - 2024-10-10
 • 2024-11-02 - 2024-11-10
 • 2024-12-02 - 2024-12-10
Svårighetsgradering: T2 Läs mer om svårighetsgraderingar
Kundomdömen:
Adventure lovers har arrangerat flera olika resor för mig och vår familj. Den senaste var Kilimanjaro som jag, tillsammans med son och dotter, klättrade. Samtliga resor har hållit hög klass och det har verkligen känts som att vi har fått otroligt många livsupplevelser. Kilimanjaro var i det övre toppskiktet vad gäller upplevelser vilket mycket också berodde på bra service och professionella guider och personal. Jag kan därför varmt rekommendera Adventure Lovers och framförallt klättring på Kilimanjaro med efterföljande dagar på Zanzibar
Magnus B
Läs fler kundomdömen

Intresseanmälan

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kundomdömen

Ja, herrejävlar vilken prestation. Aldrig kunde vi väl tro att det skulle vara så kämpigt att gå uppför ett berg! Vi som faktiskt hade gått tre stora rundor i Vättlefjäll (ironi). Så fel man kan ha. Att bestiga Kilimnajaro har varit en stor upplevelse, men också riktigt tufft. I fem dagar kämpade vi på berget med långa, tuffa etapper. Efter dessa fem dagar var det dags för monsteretappen, toppbestigningen. Det tog oss nio timmar att nå Uhuru Peak och var riktigt jobbigt! Sedan skulle vi “bara” ner igen, vilket tog tre-fyra timmar. Lite vila och sedan tog vi oss ner ytterligare 900 meter under två timmar. Alla sov väldigt bra den natten! Sedan hade vi ytterligare 4,5h av nedför innan vi nådde Mweka gate. Halleluljah. Med det sagt har det varit en mycket stor upplevelse och fysiskt utmaning. Vi hade ett mycket bra och erfaret team som hjälpte oss och ställde upp med allt. Jag kommer aldrig att glömma detta äventyr så länge jag lever och det går utanpå allt annat jag upplevt. Att dessutom få lov att uppleva ett av världens fattigaste länder på nära håll är inte heller någon jag kommer att glömma. Vi gav vårt team mer dricks än de är vana vid plus utrustning som skor, kläder och sovutrustning. Underbart gäng som förtjänade allt.
Henrik
I was very pleased with the Mt Kenya trek (our guide Elam was very good) and the safari in Masai Mara (Chris was an excellent guide and driver). The trek on Kilimanjaro was great (my guide Albert was also very good) and overall the whole trip was very well organized. Thank you.
Fredrik G
Vi anlände till Tanzania och Kilimanjaro fulla av förväntningar. Adventure Lovers och deras samarbetspartner i Tanzania uppfyllde dessa förväntningar med glans och gjorde resan till en helt fantastisk upplevelse. Adventure Lovers serviceinriktade och behjälpliga inställning var en enorm trygghet under vår tid i Afrika. Vi lyckades med deras hjälp få en problemfri och underbar resa till toppen av Afrika! Vi ser redan fram emot nästa resa och nya utmaningar tillsammans med Adventure Lovers!
Charlie & Andreas
Nu med några dagars distans börjar man mer förstå vilken prestation man har gjort på berget. Visst var det tuffare än vi trodde , men också en fantastisk upplevelse. Upplägget med Adventure Lovers samarbetspartner i Tanzania funkade prickfritt ! Mycket bra service !
Magnus J
Det var en fantastisk vecka, otroligt bra arrangerat. Tembo Tamu var ett väldigt bra och avslappnande B&B där Sandra var en fantastisk värd. Gänget från Kili Zone var kanon, vi kände att vi var i mycket trygga händer. Speciellt Mary, assisterande guide, gjorde ett oerhört gott intryck på oss båda. Tack för en toppenbra arrangerad resa!
Emilie & Magnus
Tack för ett synnerligen välorganiserat arrangemang! Guider, kock och bärare gjorde verkligen sitt yttersta för att vi skulle få en fantastik upplevelse, det fanns en stor omtanke och omsorg från crewets sida! Trots att jag är väldigt petig kan jag inte klaga på något, möjligtvis att maten inte var riktigt varm vid ett mål! Samanfattningavis bland de bästa resor jag gjort, åker gärna med Adventure Lovers igen!
Carl
Reste i samband med Adventure Lovers till Tanzania för att bestiga Kilimanjaro. Orsaken till att jag valde dessa var för det var dem som kom högst upp när jag sökte efter arrangörer. Otroligt bra företag som sätter din säkerhet och välmående i första hand, det enda du behöver se till är att uppleva äventyret. Förståeligt att det var Adventure LoversL som kom högst upp när jag sökte efter arrangörer! Rekommenderas stark!
Erik