Kontakta oss 031 - 51 57 77

Spaghetti Tour – Ny Resa

Klättra spaghetti tour med adventurelovers.se

Njut av denna fantastiska vandring/klättring runt Monte Rosa-massivet. Dagarna runt dessa berg i Alperna ger dig en stor inblick i alpin klättring. Turen är både för nybörjare och de som kommer med erfarenhet som vill njuta av alla dessa toppar med traverser vid gränsen mellan Schweiz och Italien.

Namnet på denna resa kommer sig av att de Schweiziska guider som gjorde traverserna stannade i de italienska hyttorna och fyllde på med,.. just det, spagetti. Pasta har mycket kolhydrater och det laddar vi gärna med när vi klättrar.

Din resa börjar i Zermatt där du träffar guiden för att sedan ge er upp till Klein Matterhorn med liften. Dina spektakulära dagar upper i Alperna går sedan via bland mycket häfigt, Breithorn, Castor, travers på sydsidan av Lyskamm till Margherita Hut på 4556. Europas högst belägna byggnad.

 • För både nybörjaren och den erfarne
 • Övernattningar i en rad häftiga hyttor
 • Nybörjare? inga problem, du kommer lära dig massvis under dessa dagar
 • UIAGM-guide till ditt förfogande
 • Ratio 1:2 eller 1:3

Notera att vi försöker följa vårt program för din vandring/klättring i största möjliga mån, men ibland styr vädrets makter våra schemalagda dagar och vi får helt enkelt anpassa oss till moders jords vilja.

Dag 1 - Avfärd Sverige - Zermatt

Anländ under dagen till ditt bokade hotell

Dag 2 - Breithorn, 4164 - Verra Pass - Ayas Guides Cabin, 3400m

Du träffar din UIAGM-guide direkt på morgonen för en briefing om veckan runt Monte Rosa-massivet upper i de Schweiziska och Italienska Alperna.

Upp med liften till Klein Matterhorn  där du klättrar vidare upp mot Breithorn-passet. Härifrån klättring upp mot toppen av Breithorn på 4164 meter.

En snabb nedgång tar dig till spåren som leder under Breithorn Central, Roccia Nera och Pollux. Vägen leder dig till Verra-passet. Du har nu endast 1 timme ner till Ayas Guides Cabin på 3400 meter. övernattning i hyttan.

Dag 3 - Castor, 4200m - Felik-passet - Quintino Sella Hut, 3375 meter

Från Verra-passet går dagens vandring längs västra sidan av Castor. Det är dags för en ny toppklättring upp till toppen av Castor på 4200 meter. Du har en magnifik utsikt från toppen med bland mycket, Margherita Hut, Lyskamm, Gran Paadiso och Mont Blanc. Ta in detta och njut av platsen du befinner dig på, svårslaget är ordet!

Nedstigningen följer en relativt lätt stig ner längs en snöig kam som i sin tur leder till en brantare sluttning som kommer att ta dig till Felik-passet och också Felik-glaciären.

Vid kanten av glaciären hittar du Quintino Sella Hut på 3575 meter. Detta är din hytta för kvällen. Njut av god middag och ladda inför nästa spännande dag.

Dag 4 - Il Naso - Vincent's Pyramid - Mantova Hut, 3500m

De första två timmarna efter din frukost går du längs Western Lys-glaciären. Härifrån klättrar du Naso del Lyskamm ller Il Naso (näsan) som den också kallas på 4272 meter.

En enklare nedgång tar oss till östra delarna av Lys-glaciären som du korsar i din väg mot Vincent's Pyramid på 4215 meter. Njut av toppen och att du är färdig med klättringarna för dagen och ska nu ner till dagens hytta som är Mantova Hut som ligger på 3500 meter. Middag och övernattning.

Dag 5 - Schwarzhorn - Balmenhorn - Ludwigshöhe - Gnifetti Peak - Margherita Hut, 4554m(!)

Efter frukost har du en stor dag framför dig. Gradvis uppåt på toppar som Schwarzhorn på 3146 meter, Balmerhorn på 4167 meter och Ludwigshöhe på 4344 meter.

Efter detta tar du dig mot Vincent's Pyramid som du besteg under gårdagen. Härifrån är det klättring ill Lyskamm-passet och efter det upp på Gnifetti Peak på 4554 meter och även Margherita Hut som ligger på toppen av berget. Detta är Europas högsta belägna hus. Det ägs av Italian Alpin Club och öppnades redan 1893 då det först användes som forskningsstation för höghöjdsmedicin.

En magnifik hytta där du kan koppla av, äta god mat och ladda för nästa dag.

Dag 6 - Zumsteinspitze - Monte Rosa Hut - Zermatt

Efter frukost lämnar du hyttan och det är dags för veckans sista och högsta klättring som du gör på Zumsteinspitz på 4563 meter. Berget ligger på gränsen mellan Schweiz och Italien. Ny njutning av omgivningen från toppen. Ta in detta lite extra och lägg det i minnet för att ta fram de dagar du vill drömma tillbaka och även inspirera dig själv framöver för nya äventyr.

Nu blir det nedåt ner till Monte Rosa Hut som ligger på 2883 meter. Vi tar oss till Rotnboden station där tåg tar dig till Zermatt.

Detta är slutet på resan när du når Zermatt.

Vi hittar en mysig restaurang att fira en fantastisk vecka i de schweiziska och italienska Alperna. Du har varit grym om du fixat topparna och du har garanterat både njutit och lärt dig nya färdigheter på bergen.

-

Övernattning på ditt bokade hotell.

Dag 7 - Hemfärd

Du tar dig hem på samma sätt som du anlände. Tack för en toppenvecka!

Pris från: 31 490 kr

Priset är baserat på att minimum 2 kunder är med på resan. Priset är per person (du kan självklart boka en resa ensam mot en högre kostnad). Ni kan vara upp till 3 kunder på 1 UIAGM-guide.

Inkluderat i resan

 • Lift upp till Klein Matterhorn från Zermatt
 • Övernattning Ayas Guides Cabin
 • Övernattning Quintino Del Salle Hut
 • Övernattning Mantova Hut
 • Övernattning Margherita Hut
 • Halvpension uppe i hyttorna (frukost + middag)
 • Tåg från Rotenboden till Zermatt
 • UIAGM-guide, 1:2 el 1:3. Guidens avgift och omkostnader för boende i bergen.

Ej inkluderat      

 • Resa Sverige - Zermatt t&r
 • Personlig utrustning, klätterutrustning, klädsel och klätterkängor
 • Försäkring
 • Dricks
 • Hotell i Zermatt, natt till dag 2 och natt till dag 7
 • Lunchpaket uppe i bergen
 • Mat och dryck i Zermatt
 • Extra mat och dryck i hyttorna

Utrustningslista

Vi skickar en komplett utrustningslista efter din bokning.

Kvalifikationer

Det är inte ovanligt att höra att många alpina klättringar i Alperna är väldigt enkla att bestiga och det krävs inga speciella förberedelser, inkluderat Mont Blanc. Detta är helt felaktigt och vi anser att det är otroligt viktigt att du kommer väl förberedd till berget, både fysiskt och mentalt.

Det är många +4000-meters toppar som bestigs under veckan så gör dig själv, din klätterkamrat och guiden en tjänst och träna väl inför denna vecka. Vi skickar träningstips efter bokad resa.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av alpin klättring för att bestiga topparna denna vecka men vi ser det som ett plus.

Vi kommer att träna på stegjärns- och isyxa-teknik varje dag på bergen.

Antal dagar: 7
Pris från: 31 490 kr
Avresedatum
 • 2024-08-04 - 2024-08-10
 • 2024-08-11 - 2024-08-17
 • 2024-08-18 - 2024-08-24
 • 2024-08-25 - 2024-08-31
Svårighetsgradering: PD Läs mer om svårighetsgraderingar

Intresseanmälan

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kundomdömen