Kontakta oss 031 - 51 57 77

Vi kämpade ner mot Lukla i snöstorm över passet på 4600m

Mera Peak High Camp

Det blev en lång dag for Mera Peak-gänget när vi bestämde oss for att trotsa regnet som hade startat redan söndag förmiddag när vi vandrade genom djungeln upp mot Thuli Kharka på 4300 meter. Vi hade mojligheten att tidsmässigt stanna i den lilla byn Chutanga over natten, men det bistra vädret gjorde som sagt att vi ville ner till Lukla och ett varmt tehus hellre an annu en taltnatt.

Det var givetvis en stor risk att regnet skulle vara sno nar vi gick over passet och det var det med rage. Vi hade tre Sherpas som skiftades om att spara i den halvmeter hoga blotsnon. Vi kom over pa ett bra satt och pa andra sidan passet gick vi ner pa snofria stigar men i hallregn igen. Vi körde på sa bra det gick och kom ner till Lukla med alla kunder under eftermiddag och tidig kväll.

Vi hittade en restaurang med burgare och pizza och några kalla öl, sen var stämningen bra och regnet och kylan glömd för stunden.

Vi bor granne med The German Bakery och idag sitter hela gänget och svullar bullar med god aptit. Regnet fortsätter och vi har fatt veta at det ar delar av en Indisk tyfon som dragit in över hela Nepal som förstör stämningen och tyvärr även flygen upp och ned från Katmandu. Imorgon ar vi på gång ner till Katmandu och vi hoppas verligen att regnet och dimman har lugnat sig eller slutat helt sa vi kan flyga ner. I annat fall får vi överväga helikopter ner till Katmandu, men det tar vi imorgon.

 

Alla mår bra och vi ar väldigt stolta över den glada, positiva och starka grupp som verligen har satt en fin prägel på hela denna spännade äventyrsresa.

 

På återhörande när vi är nere i Katmandu.

 

PS, gänget som är i Khumbudalen och klättrar Lobuche och Island Peak har gjort det kanonbra så här långt och bestigningen av spännade Lobuche är avklarad tillsammans med Everest BC och Kala Pathar. De ligger nu i Chukkung och väntar på bättre väder for bestigning av Island Peak.

Hälsningar från alla till familjer och vänner.

Michael